Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 624
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз купих тетрадки с по 20листа, така бях запомнила, но нещо ми се виждат малко  newsm78

И още, които купихте раници Лего, успяхте ли да натъпчете флумастерите в несесера? А зще извадя дебелите моливи и  мисля там да ги сложа  Thinking
хехе и аз така мислех да направя но взех само основните цветове от флумастрите мисля 4-5 бяха  Simple Smile
за листата-не е малко, защото като я изпише се купува нова тетрадка, но с по-малко листа ще тежат и по-малко чантите Peace

# 556
  • София
Днес купих на Мартин mp 3  за първият учебен ден за сумата от 8 лв., колко ще изкара не зная, но детето ще е много щастливо.
Нямам специално избрана дреха за 15-ти, ще преценявам според времето. Мартин ще е с  тъмно син спортен панталон - тип летни дънки и карирана риза с копченца.

# 557
  • нейде там, където ....
Добър ден!  Grinning
Аз влизам направо с един униформен казус, да събера евентуална информация. Училището няма униформи, но определена част от родителите на един единствен първи клас решават, че ще е сладко самият клас да си има униформи и желаещите се оказват мнозинство. Има ли нормативен начин мнозинството да наложи желанието си над процента, които са против?

Не, не могат да ви накарат, ако самото училище няма униформи.  Peace Но могат после в клас да говорят и да обработят детето да ви врънка да му купите.

# 558
  • Карлово
само учителите с деца не ги виждам, ако и те си вземат отпуската Laughing
Вземаме, вземаме отпуск, добре, че моите са големи и няма да им липсвам (учениците имам предвид)  Laughing

Момичета, имам питане, че това училище...абе странна работа Rolling Eyes
ЗИП имат български и математика-и двата и са задължително. Дотук ОК-разбрах го Peace
СИП-овете обаче или по не знам си каква програма от министерството ала-бала... "Клуб Архимед" и "Родолюбие". Като се записвахме за училището имаше опция англ.език-сега обаче тц. На всичкото отгоре трябва да изберем от 2 опции кога децата да ходят на въпросните СИП-ове. И тука идва моя шок-дали да ходят съботите, или ваканциите/без зимната/ Shocked
Вероятно става дума за прословутия проект "УСПЕХ". СИП-овете не са задължителни, естествено. Вече съм от двете страни и много ми идва как злоупотребяват из някои училища с незнанието на родителите. Как се представят за задължителни неща, които изобщо не са.

За списъка за първа стр- ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Карлово

# 559
  • Варна
Мерси, jd!
И аз мисля, че не могат, но знам ли дали няма да ми извадят някой странен правилник, готова съм за всякакви абсурди.

# 560
  • Sofia
Аз купих тетрадки с по 20листа, така бях запомнила, но нещо ми се виждат малко  newsm78

И още, които купихте раници Лего, успяхте ли да натъпчете флумастерите в несесера? А зще извадя дебелите моливи и  мисля там да ги сложа  Thinking
Няма по-големи с тесни и широки и големи квадрати Simple Smile
Повече листове имат само с широки редове - ама те са поне за 4-5 клас  Wink

За какво ти са по-големи  Rolling Eyes - да им тежат само.

Има тертадки от 40 листа с тесни и широки редове и големи квадратчета-аз купих няколко такива, тъй като учителката изрично го каза.

# 561
  • Sofia
Аз нарочно купих с 16листа, да са по-леки. Като свърши някоя взимаме нова... Нашите чанти ще се разнасят всеки ден. Има няколко предмета(рисуване, бит и техника, музика..) , по които ще им стоят нещата там, но всичко останало ще си го носим. Нямат шкафчета, нито втори комплект учебници.
Днес накупих от пликовете с копче, в различни цветове, в които да слагаме различните предмети. Госпожата каза, че може и без тях, просто да караме детето да си мушка тетрадките в учебника, което също е вариант. Взех и разни други неща, които ни липсваха, наистина в една книжарница изборът е доста по-голям и имаше всичко.

# 562
  • София
И аз съм купила тетрадки с т. и ш. редове и големи квадратчета от 40 листа, но те са две от съответния вид, за да се упражнява вкъщи. Иначе за у - ще тетрадките с квадратчета са с по 20 листа, а тези с т. и ш. редове са по 16 (чак вкъщи видях, че са с толкова малко). За нас няма значение колко е броя на листата, защото раниците ще стоят в у - ще, но все пак предпочетох да са по - малко за да се сменяват по - начесто, защото имам опасения, че на човека бързо ще му омръзват картинките Mr. Green.

# 563
  • Sofia
Май и аз ще купя джобове с копче. Иначе днес подвързах тетрадките - синьо с пирати по математика, червено с коли по БЕЛ, сложих етикети и наелонова подвързия. Обае хартията, която ми остана май няма да е достатъчно за учебниците и ще докупя. Не съм взела и тетрадки с бели листа за Роден край и Английски - днес щях да набия една в кварталната книжарница (опита се да ми продаде на по-висока цена една книжка с написана на нея цена  #2gunfire), та утре ще търся.
От офисмаркет съм взела едни уж с бели листа, пък те по техничско писане  Embarassed - к'во съм гледала  ooooh! И едни химикали дето с ученика ги избирахме да имат гумичка, където се държат - много хубавки, само че бебешки размер  hahaha

Не става да се купи всичко от едно място, все има за докупуване  Joy

# 564
Мими страхотна новина! Лека и безпроблемна! Hug

Ще отправям запитване към МОМН, защо при заложени програми от тях със Задължително Избираем Предмет, в нашето у-ще не се предлага такъв?!  Crossing Arms
Има ли други като нас? Става дума за "информационни технологии".

Иначе днес синковеца е Happy-намерих му курс по японски-ще ходи с баща си (и той мераклия) Mr. Green

# 565
Леле, каква активност! Все едно сме в очакващите отчетни в дните пред термин Grinning
Ние днес приключихме почти всички покупки (обувки и гуменки), остана само сметало и пастели. Анцуг предлагат от у-щето с емблема - ако искаме, аз ще взема, били хубави, а са по 25 лв.

Понеже пак цял ден обикаляхме, не успях нищо да изчета, коментирахте ли букети? Аз мисля да взема 3, и то утре, и то от цветната борса на Димитър Петков, че си представям в неделя каква цифромания ще е.

# 566
  • София
Леле, каква активност! Все едно сме в очакващите отчетни в дните пред термин Grinning
Аз мисля да взема 3, и то утре, и то от цветната борса на Димитър Петков, че си представям в неделя каква цифромания ще е.

Защото знам, че сме в едно училище, ще ме подсетиш ли за кого е 3-тия букет  newsm78 Разбрах, че вашата паралелка има само една учителка за занималнята, за нашата вече съм тотално объркана колко са точно  Grinning

# 567
И аз мислех за папки, но вчера след като помагахме за стаята госпожата обясни че в понеделник прибира всички учебници и тетрадки при нея и после всеки час щяла да раздава на всеки ученик,затова и няма претенции как ще са подвързани,просто всичко ще е при нея за да не ровели,само в петък щяла да ни праща съществените неща тези по домашен бит ,музика и изобразително явно само в понеделник ще ги видим Rolling Eyes. Имах и още неща да я питам,ама днес не можах да се измъкна да се кача в стаята , та ще разчитам в понеделник да си задам въпросите.
За букетите утре ще обиколя да разгледам и в неделя вероятно ще купя че в понеделник ще е лудница, ама още не знам какво ще е ,много ми е трудно да избирам цветя .

# 568
  • София
И аз мисля да реша проблема с китките още утре или в неделя, ще взема орхидеи в саксия. Не искам да остава за понеделник, че като се знам каква съм мотка, сутринта само до блъскане по цветарници ще ми е.

Ние утре вечер ще пазаруваме всичко заедно с първокласничката, тя така държи. Мисля да отидем до Orange, но към 20.30 - 21 часа, когато вече няма толкова много хора и да свършим работата за максимум половин час.

Мойта от понеделник почва и гимнастиката, та следващата седмица вече програмата става натоварена.

# 569
Ние сме готови . Остана да купя 2 тетрадки с бели листа и бяла тениска за физическо . Последната ме затрудни много , защото се оказа , че Джъмбо на което разчитах има някакви странни размери/за китайчета/ , които в никакъв случай не стават на моето едричко момченце  Laughing
Ние също от понеделник подновяваме тренировките и при нас ще е напечено .
Не знам отчела ли съм се за протокола - 104-то ОУ - София .
За първия учебен ден детето ще е с униформа . Аз ще прасна някакъв умопомрачителен ток и ще съм с панталон . Нагоре - зависи от времето  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт