Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 569
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
За първокласника като подарък ще му купим стол за бюрото.
Дайте идея от къде в Пловдив или онлайн мога да купя нещо интересно, удобно и да не е скъпо.
Харесах си този, ама е само снимка:

В Пловдив подобни съм гледала на автогара Филипово, в самия край (малко трудно да го обясня), ако влизаш от сградите на Пещерска, продължаваш напред и те ти остават отзад и като подминеш сградата на автогарата, има една самостоятелна постройка, в която има много и то наистина добри столове! През август имаше даже и някакви намаления!

# 661
  • burgas
И в нашия списък няма тетрадки с бели листи newsm78ама това са дребни неща,ще ги докупувам в движение.Днес чертах,ламинирах,рязах Laughingквадратчета и линийки които ни искат по БЕЛ-утре букетите и лек ремонт на вратовръзката,че много му е тънко вратлето на ученика Joyи сме готови за училище.

# 662
И в нашия списък няма тетрадки с бели листи newsm78ама това са дребни неща,ще ги докупувам в движение.Днес чертах,ламинирах,рязах Laughingквадратчета и линийки които ни искат по БЕЛ-утре букетите и лек ремонт на вратовръзката,че много му е тънко вратлето на ученика Joyи сме готови за училище.
е чак ламинирани не съм се престаравала, а вратовръзката и аз я коригирах, както и ръкавите на ризата ,панталона  #Crazy не вярвах че ще се справя .

# 663
  • Китна Тракия
[nevva,при коя госпожа сте?Само да вметна,че началният час на тържеството е променен на 10,00 часа.В 9,30 трябва да сме в двора на у-щето.

Благодаря - вчера минах край у-щето и видях съобщението, че има промяна. Междувременно г-жата звъннала на мъжа ми да го предупреди, но аз като не знаех, чух се с нея да уточним  Mr. Green Хахаха - тройно подсигуряване Wink

Майко мила, като ви чета - всичко сте подвързали, надписали.... мен чак срам ме хваща  Mr. Green Не бързам, в понеделник като вземем и учебниците, да чуем последно изискванията на г-жата и ще се заема. Все ще се справя, къде ще ида  Mr. Green

Като заговорихте за столове, замислих се и аз - това все го отлагам, но май ще трябва скоро  да се огледаме за специален такъв  newsm78 Тоооо, не че в момента няма на какво да седне  Mr. Green, но е хубаво да му изберем удобен, хубав стол конкретно към бюрото му.

# 664
Карикатура на любимия ми Ули Щайн. Има малко игра на думи. Simple Smile

"Само дървени чинове!?! Казаха ми, че ще сме в първи клас (първа класа)."

(в немски език има една дума за "клас" и "класа")

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 21:56 от Lilotti

# 665
Днес привърших с тетрадките - с герои на Лего кралства, нинджаго и локомотивчето Томас. После  с прозрачно фолио... Много трудна работа. Иначе имам опит с обвиването с фолио. Доста мои книги, справочници, граматики и т.н. се запазиха по този начин. Изнервих се тотално, да не говорим, че 2-3 тетрадки стават само за домашни упражнения вече.
Остана утре да взема цветята за госпожата.

Тоалетът е определен - дънки и ризка с къси ръкави. Ако е хладно, ще облече яке или суичър.

На родителската решихме да подарим фунии. Събрахме по 10лв. за изработката и съдържанието.

После ще ги водим всички на ресторант, където могат да играят навън.

Госпожата помоли всеки да занесе по едно саксиено цвете. Утре ще свърша и тази задача.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 23:34 от Lilotti

# 666
  • Пловдив
Искам да питам нещо, но не ми се смейте - купихме тетрадки днес и подвързии на Херлиц цветни. Да, ама се скриха по този начин картинките и настана драма. Мъжа ми беше взел и фолио и пробва да облече с него една тетрадка. Че стана, стана, но за какво е цялата хамалогия, след като не личи, че е подвързана тетрадката?! Айде, за учебник - съгласна съм, пази се уж корицата. Но тетрадки подвързвате ли с фолио, май четох че да?!
И друго да споделя - в нашето училище различните първи класове имат различна политика относно носенето на раници всеки ден. Нашата г-жа каза, че всеки ден се носят, само рисуването и бит и техника ще остават там. Друга г-жа казала, че всичко остава там и чак в петък се взима. Тази друга г-жа и възглавнички за столчетата иска, което е добра идея според мен  Laughing

# 667
  • Варна
С фолио опаковам само учебници, за тетрадките - прозрачни подвързии.
Раницата ще си носи всеки ден.
Тоалета му ще е спортен панталон с риза.
Колективно не сме събирали пари за подаръци - моя младеж си получи вече част от подаръка , за самия ден му взех книга от любима поредица.
Бюро не сме му купили още, но в скоро време надявам се да изберем. За сега ще ползва кухненската маса.

# 668
Както казаха доста момичета в последните 2-3 страници, прозрачните обвивки са по-големи от тетрадките малък формат. Поради тази причина предпочитат да използват фолио.

Вижте Анда как е подвързала тетрадките за дъщеричката си.. Чудно красиви са!  Heart Eyes

# 669
Не знам колко е уместно тук да вметна,че е хубаво децата да имат и Ученическа карта  Grinning бях забравила за нея,но днес минавайки покрай книжарницата,се сетих....

А тетрадката с бели листи....май присъства в повечето списъци...
Лека от мен и до скоро Hug

# 670
  • Пловдив
Както казаха доста момичета в последните 2-3 страници, прозрачните обвивки са по-големи от тетрадките малък формат. Поради тази причина предпочитат да използват фолио.
Да, да, разбрах го това, просто не разбирам защо се обвиват с фолио, при положение, че не личи да го има, а тетрадката се изписва доста по-бързо, отколкото би се зацапала, да речем. Това са си мои размишления, де, не ме слушайте, просто днес изперках докато набавим всичко и пак не намерихме няколко неща  ooooh!
На Анда подвързиите са страхотни  Heart Eyes Много ми хареса и линка от крокотак с дънковата подвързия (бих се пробвала за книга да си направя)
Лична карта не знам ще искат ли, вероятно да. На родителската среща питах за снимки - нямало нужда да носим. Парички събраха по 50лв. - за учебни помагала само. През октомври ще събират по 10лв дарение за у-щето и отделно за охрана.
В понеделник девойката ще е с униформа.
И като гледам, вече сме 16-ти, да взема да ви почерпя за нейно здраве, днес става на 7г.

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 00:27 от *Буб*

# 671
  • София
Да ти е живо и здраво момиченцето!Много късмет и успех през следващите 12 години и още толкова усмивки на лицето и!  bouquet
На Анда подвързиите са много хубави,но и ние ще използваме първоначално наличните.Цветни подвързии именно заради това не купих,не се виждат картинките.
За букетите се чудя дали да не отида до цветната борса или да заложа на нещо по-близко.Някой има ли идея в неделя борсата само рано сутрин ли работи?искма да купя готови букети,а не просто китки с цветя.

# 672

И като гледам, вече сме 16-ти, да взема да ви почерпя за нейно здраве, днес става на 7г.
Честит рожден ден на дъщеричката ти, Буб!!!Много успехи в училище, много приятели и най-вече здраве и обич!!!!!!!!!!!

# 673
  • Пловдив
Бубе, да е жива и здрава Стелла и много да те радва и да се учи!

Нашата госпожа каза прозрачни подвързии за тетрадките. Нямало смисъл децата да си купят хубави шарени тетрадки с желание, а ние да ги скриваме.

# 674
  • Sofia
Бубе, и от мен да ви е честит деня!!! да бъде една послушна ученичка, жизнерадостно и щастливо дете  Heart Eyes

Тетрадките на Анда са разкошни...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт