Пушенето по време на кърмене

• 6 171
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте! Сигурно много пъти се е говорело тук за пушенето и кърменето , но аз имам конкретен въпрос, който много ме измъчва. Детенцето ми е на 10 месеца почти и се кърмим по веднъж на 24 часа ( сутрин). Късно се захранихме, защото беше само на кърма до 6-7 месеца. Аз не съм пушила нито по време на бремеността, нито до ден днешен. Бебчо е много здрав и буен за което съм благодарна че съм имала кърма до сега. Мисля си дали не мога да пуша по 1 цигара на ден, и много ли е егоистично спрямо най-любимото ми същество. Много ми е гузно и ме е страх да не му стане нещо. Но по 1 цигара,дали ще се окаже опасно за него. Моля ви ако някой има подобен случай или знае нещо повече да ми пише! Simple Smile

# 1
Здравейте! Сигурно много пъти се е говорело тук за пушенето и кърменето , но аз имам конкретен въпрос, който много ме измъчва. Детенцето ми е на 10 месеца почти и се кърмим по веднъж на 24 часа ( сутрин). Късно се захранихме, защото беше само на кърма до 6-7 месеца. Аз не съм пушила нито по време на бременността, нито до ден днешен. Бебчо е много здрав и буен за което съм благодарна че съм имала кърма до сега. Мисля си дали не мога да пуша по 1 цигара на ден, и много ли е егоистично спрямо най-любимото ми същество. Много ми е гузно и ме е страх да не му стане нещо. Но по 1 цигара,дали ще се окаже опасно за него. Моля ви ако някой има подобен случай или знае нещо повече да ми пише! Simple Smile

Аз съм бивш многогодишен пушач - с по минимум една кутия цигари на ден, при това не "леки" глезотии, а Davidoff Magnum, Rothmans, Marlboro и подобни главорези. Отказах ги преди почти 14 години, когато реших да имам дете (първото) - просто изхвърлих кутията от чантата си и останалите от стека вкъщи. Точка. Може би просто имам по-силен характер, но при мен въпросите за вредата от пушенето по време на бременност, кърмене и отглеждане на деца, изобщо не е стоял. Затова подобни терзания у майки-пушачки, още повече - кърмещи, малко или много ме шокира. Сега много от тях ще скочат да вадят аргументи срещу твърдата ми позиция против, и аз няма да споря с никого - всеки знае себе си. Но ако на Вашите везни стои детето Ви и една цигара, се учудих кое му е трудното просто да забравите за цигарата? Пък с или без кърменето даже... Confused
Ето какво пише тук: http://lechitel.net/%D0%BF%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BA% … 0%B0%D1%80%D0%B8/
Знам, че ще ме засипят с линкове, доказващи обратното, но...щом задавате въпроса си тук, значи има надежда за Вас... Laughing
Успех!!!

# 2
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 jfina, здравей!  Grinning
 Както добре знаеш, да се пуши не е хубаво, особено по време на бременност и кърмене, но все пак, ако не се прекалява в общия случай ползите от кърменето надвишават вредите от пушенето.
 В твоя случай ако много ти се пуши, но все пак искаш да продължиш да кърмиш докато можеш, би могла да пушиш по 1 цигара след кърменето сутрин (вероятно с кафето, както обичат повечето пушачи  Wink), като след това старателно си измиеш ръцете, зъбите и смениш дрехата, с която си била за да не миришеш на цигари на бебчето.  Peace

# 3
Това, което се поема с една цигара се разгражда в организма за 3-4 часа.

# 4
Една цигара едва ли ще навреди, но дали ще е само една, защото от толкова се почва  Wink При условие, че досега не си пушила какъв е този мерак? И аз пушех преди бременността, но не мисля да ги почвам наново  Peace

# 5
  • Пловдив
Аз бих те посъветвала да не започваш  Peace  Аз не виждам нищо хубаво в цигарите, макар че преди да забременея съм пушила. Сега не бих започнала,още повече ,че и аз кърмя все още детето си.Не мисля,че от една цигара би му станало нещо, но все пак , ако се опиташ да не пушиш,би било по-добре за здравето на теб и детето ти  Peace

# 6
Бях страстен пушач по 1 и понякога повече от една кутия на ден, да не казвам от кой клас, че ме е срам. Преди да забременея стигнах до 2-3 цигари на ден. но не можах да ги откажа и така пушех по 1 цяла цигара сутрин с кафето до деня на влизане в болницата за планирано секцио. (не се гордея с това, не ме разбирайте погрешно). От както съм родила не съм запалила, нито съм дърпала от цигара, въпреки че от време на време много ми се пуши. За мен въпроса с пропушването не стои на дневен ред, докато кърмя детето си, въпреки че от седмица се кърмим само през нощта. Силно се надявам и след това да не пропуша. Та ако не си много на зор недей  Hug

# 7
Недей пропушва. Ще остарееш по-бързо, ще си цял живот гузна, спрямо детето си, чувството на вина ще те изяжда допълнително, ще поставиш бариера м/у вас. Цигарите отчуждават родителя от детето, дори и да е една на ден. А то първо ще е по една, после по-две и т.н.
Не се занимавай с пропушване. Сигурно ти влияят пушещи приятелки, ако не можеш да не се влияеш от тях, по-добре ги отрежи за известно време, за да не те изкушават.
Само негативи има в решението да започнеш с цигарка на ден, нищо че звучи невинно. Не е!

# 8
Не виждам смисъл да почваш нещо от което няма полза.И ти бърка в джоба.Питаш,дали ще е егоистично?!Ако избереш цигарата ,пред здравето на детето си.Със сигурност е егоизъм.Дали,ще тровиш въздуха, който диша или кърмата която пие ,е едно и също.Но, дали ще предпочетеш една цигара пред детето си.Това ти сама трябва да решиш.

# 9
Момичета бремена съм в 3 месец.Бях спряла цигарите след като разбрах че съм бремена.Но не знам какъв дявол ме накара преди 1 седмица да запаля и така целия ден прекалих с пушенето(близо 15 цигари).Честно да си призная след това ме гризеше много ама много съвестта но направих грешката.Та въпроса ми е този фатален ден с  пушене близо кутия може ли да повреди на бебето или на плацентата по някакъв начин като казвам че нито педи нито след този ден не съм пушила.Благодаря ви предварително

# 10
Аз съм абсолютно против.недей да го причиняваш на детето,всичко отива в кърмата.когато съм била бебе,майка ми ми е разказвала,че веднъж изпушила една цигара и аз съм отказала да суча.и когато тя си пробвала кърмата,била с горчив вкус.след това се изцедила и на следващото хранене съм си яла.предполагам,че има връзка.
 И хора,недейте да причинявате това на децата,не пушете докато сте бременни,докато кърмите или около децата си,голям процент от дима е невидим,колкото и странно да ви звучи това.в момента в англия върви това по радиото,относно това как правим децата си пасивни пушачи.

# 11
При положение, че цяла бременност и 10 месеца след това си издържала без цигари, за какво ти е сега да пушиш? Аз мисля, че след толкова време без цигари можеш да не ги почваш пак. Или поне изчакай докато приключите напълно с кърменето.
Но аз не съм пушач, така че май не е много редно да взимам отношение по темата.  Blush

# 12
Наистина, не ги започвай отново, толкова дълго си издържала и със сигурност няма да останеш с една на ден. Ела при нас в темата за отказването и прочети книгата на Алън Кар, мога да ти я пратя ако ми изпратиш мейл адрес на лични. Не ти трябват тия боклуци.

# 13
А мислите ли , че когато майката пуши по цигара , две на ден е възможно бебето да получи никотинова зависимост в някаква форма и после още по-трудно да се отбие?

# 14
  • София
Мила BGB, не искам да те плаша, но ще ти кажа истината. 15 цигари за един ден са страшно много за едно бебе, само на три месеца в корема ти. Sad Опитай се да си представиш колко мъничко е то, точно сега е най-важният период за него, защото се формират всички органи и системи. А сега си  представи какво е изпитвало, когато е поглъщало никотина и катраните. Миличка, недей да си тровиш детето! Сигурна съм, че много го обичаш и ще му бъдеш прекрасна майка! Сигурно знаеш, че бременността на една майка пушачка може да завърши  преждевременно, да роди недоносено дете, а да не дава Господ и мъртво. Cry Сигурна съм, че не го искаш за твоето бебе, защото го обичаш! А ако бременността завърши успешно и се роди доносено живо бебе има голяма вероятност то да страда много от инфекции на дихателната система, пневмонии, бронхити и др. подобни. Ти не искаш твоето бебе да страда, нали???  Hug

Общи условия

Активация на акаунт