Септемврийче малко ще бъда аз, мама и тати ще ме чакат скоро у нас!

• 31 657
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
Честито на новите мами!

# 526
  • София
Добро утро момичета  Simple Smile

Честито на родилите мами и бързо възстановяване    bouquet

Evvaa благодаря за закуската и кафето  Hug

# 527
Ех, че хубава закускааа....

Фейт, аз стимулирах кърмата с варено жито и много течности. Чаят на Хип също мисля, че действа стимулиращо и има ефект.
Аз в дупето на детето също никога нищо не съм пъхала, дори термометър.... Продължавайте с масажчетата. 

Мойто бебе не знам какво се опитва да изкара през една точно определена част от корема ми, но болката вече 2-ри ден е потресаваща  Confused

# 528
Добро утро, много хубава закуска

# 529
  • Пазарджик
Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте, преди 6 дена родих синът си Пламен и още от първия ден се кърмим без проблем.
Днес обаче е третия ден, в който не е ходил по голяма нужда /иначе си пикае и сменям по 3-4 памперса/ Притеснявам се много къде е проблема и какво да правя, защото не мисля, че е нормално бебе на 6 дена да не ака. За сега се храним на поискване, но не знам дали кърмата му стига.
Днес дойде и педиатъра, който каза, че проблема е точно в това, че не му стига и каза да дохранвам с АМ, но аз лично не го предпочитам този вариант. В болницата на два пъти давахме АМ, понеже още не ми беше слязла кърмата и беше гладничък  Blush
Бихте ли ме посъветвали нещо друго и да ми кажете къде евентуално греша с кърменето.
Защо малкия не ака?

П.П. Ако някоя и от тук присъстващите мами има идеи къде е проблема да сподели  Confused

Здравей, F.a.t.e. и честито!

Да расте здрав и много засмян Пламен!

Като цяло за новородените до 6-тата седмица е по-скоро необичайно да не се изхождат всеки ден. В повечето случаи, ако се получи такава ситуация, обикновено се обръща внимание на храненето и се търси, дали няма някъде някакъв пропуск. Чудесно си се ориентирала да попиташ за повече информация.

Казваш, че храниш на поискване, което е чудесно. Дали би споделила приблизително колко пъти за 24 часа кърмиш Пламен, през какви интервали? Също приблизително колко време суче активно на гърдата. Прочетох в друг твой пост, че изчакваш да поеме и от задното мляко, което е чудесно. Дали усещаш слизането на задното мляко?

Пишеш, че в момента редуваш гърдите, тъй като Пламен заспива след първата. Мислиш ли, че след като приключи с първата го вдигнеш, оригнеш и му предложиш втората, би посукал и от нея?

Какви бяха на вид последните изхождания на Пламен - цвят, консистенция? След последния прием на изкуствено мляко в болницата, дали се е изхождал?

Може би знаеш, че най-ефективният начин за увеличаване на кърмата си остава по-честото кърмене - колкото повече, толкова повече. Това може да означава 10-12 пъти в денонощие. Много майки споделят, че например овесените ядки, суровите орехови ядки, вареното жито, суров кромид-лук или пък дори сочната пържола, им действат лактогонно. Евентуално можеш да опиташ закуска с овесени ядки, която е и много здравословна, как ще ти подейства. Течностите също са от значение - 2-3 литра на ден или колкото ти се пие, като най-добре е да се приема вода. Не на последно място - почивка и сън. Тези неща също са много важни за кърмачката. Домакинската работа може да почака малко. Един следобеден сън с Пламен може да окаже много добро влияние.

Като идея - има бебета, които наистина усвояват кърмата изключително пълноценно и въпреки че това най-често се случва след 6-тата седмица, има случаи и почти от новородени. Може за твое спокойствие да притеглите Пламен на същата везна в родилното, на която е бил мерен последно, за да видите как се движи с наддаването. Това може да ти даде също насока.  Hug

# 530
Щъркелова вест  Mr. Green

Днес в 8,20 часа със секцио се роди бебе Михаела на мама Mishony. Малката е 3000 гр. и е 50 см.  Да и е жива и здрава, а на нея бързо възстановяване  Hug

# 531
ДОБРО УТРО ,НА ВСИЧКИ ПРЕКРАСНИ МАМИ Hug Hug Hug хайде започвам сутринта с бебе-вест Crazy
мама Мишони си има дъщеричкаааа Crazy Crazy Crazy  малката Михаела се е родила днес сутринта в 8 и 20  Party 3 кг. 50 см ,много красива и с много коса!!!   да и е жива и здрава и многооооооооо щастлива Crazy ех колко се развълнувах само newsm44 newsm44 newsm44

# 532
хихихи фейтчеее изпревари ме Hug Hug Hug нека и е жива и здрава малката принцеса Heart Eyes

# 533
Ех, с чудесна новина започваме деня - да и е жива и здрава малката Михаела на Мишони и много да ги радва!   bouquet

Фейтче, аз ядях в началото много сурови орехи, но нямам идея дали от това ми се е увеличавала кърмата, просто много ми се ядяха. Виждам, че ги има и в списъка с храни на ЛЛЛ тук по-горе  Hug И наистина много вода, даже по време на смото кърмене е добре докато малкия си суче, ти да наливаш отгоре  hahaha - всъщност и това естествено ми идваше, просто като засуче моментално ожаднявах зверски  #Crazy  Crazy
Според мен обаче щом бебето си спи и е спокойно, не бива излишно да се притесняваш, а и със сигурност не бива да бързаш с даване на добавка - изчакай по-добре да видиш как ще се развият нещата... Стискам ти палци!  Praynig  Hug

# 534
Честита принцеска на мама Мишони!Браво на нея!Да расте жива и здрава,послушничка и позитивна като мама! Hug
Фейтче,не се тревожи,мила!Пак ти казвам,че бебчетата само на кърма не могат да имат запек.Мушкатото са ми го казвали,но никога не съм прибягвала до него.На Дени му действаше Дуфалак.Само че беше по-големичък-на 3-4 месеца някъде.За кърмата-пий много,яж супички(ако има кой да ги прави) и избягвай боба,лещата,чесън и газирано.Сигурна съм,че ще се изака малкия,знам че ти е притеснено,но ще се нормализират нещата.
Хайде,дано до края на деня да има още бебчета!

# 535
Честити бебенце на мама Mishony! Да е жива и здрава Михаела и много щастие да им носи   bouquet

Фейт, да не би от АМ да се е позапекъл наистина. След дохранването акал ли е?

# 536
Честита принцеса Михаела,още една мишка в отбора септемврийчета,живи и здрави!!!

# 537
Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте, преди 6 дена родих синът си Пламен и още от първия ден се кърмим без проблем.
Днес обаче е третия ден, в който не е ходил по голяма нужда /иначе си пикае и сменям по 3-4 памперса/ Притеснявам се много къде е проблема и какво да правя, защото не мисля, че е нормално бебе на 6 дена да не ака. За сега се храним на поискване, но не знам дали кърмата му стига.
Днес дойде и педиатъра, който каза, че проблема е точно в това, че не му стига и каза да дохранвам с АМ, но аз лично не го предпочитам този вариант. В болницата на два пъти давахме АМ, понеже още не ми беше слязла кърмата и беше гладничък  Blush
Бихте ли ме посъветвали нещо друго и да ми кажете къде евентуално греша с кърменето.
Защо малкия не ака?

П.П. Ако някоя и от тук присъстващите мами има идеи къде е проблема да сподели  Confused

Здравей, F.a.t.e. и честито!

Да расте здрав и много засмян Пламен!

Като цяло за новородените до 6-тата седмица е по-скоро необичайно да не се изхождат всеки ден. В повечето случаи, ако се получи такава ситуация, обикновено се обръща внимание на храненето и се търси, дали няма някъде някакъв пропуск. Чудесно си се ориентирала да попиташ за повече информация.

Казваш, че храниш на поискване, което е чудесно. Дали би споделила приблизително колко пъти за 24 часа кърмиш Пламен, през какви интервали? Също приблизително колко време суче активно на гърдата. Прочетох в друг твой пост, че изчакваш да поеме и от задното мляко, което е чудесно. Дали усещаш слизането на задното мляко?

Ами за денонощието ми се събират поне 8-10 кърмения на около 2-3 часа като се е случвало и на 4 часа например. На едната гърда суче поне 10 минути, след което го слагам на другата и пак някъде толкова ... накрая заспива.
Колкото до задното мляко не съм сигурна и аз. Усещам гърдите си напрегнати в горната част и когато малкия изсуче предната то слеза, но дали е задното не знам  Blush

Пишеш, че в момента редуваш гърдите, тъй като Пламен заспива след първата. Мислиш ли, че след като приключи с първата го вдигнеш, оригнеш и му предложиш втората, би посукал и от нея?

От снощи вече сме на двете, редувам и чак тогава го оставям да спи. но не винаги заспива, което според мен може да означава, че не му стига. От снощи също така доизцеждам и с помпата след всяко хранене. Иначе се е случвало да се оригне след първата и после не е проблем да засуче другата гърда.

Какви бяха на вид последните изхождания на Пламен - цвят, консистенция? След последния прием на изкуствено мляко в болницата, дали се е изхождал?

Ох ... ами бяха лепкави и кафеви. Последния сменен памперс е след първото захранване в болницата /вечерта/ а памперса сменихме сутринта. От тогава не се е изхождал, като имаме още едно хранене с АМ на следващата вечер, защото тогава ми слезе кърмата и гърдите ми бяха адски болезнени.

Може би знаеш, че най-ефективният начин за увеличаване на кърмата си остава по-честото кърмене - колкото повече, толкова повече. Това може да означава 10-12 пъти в денонощие. Много майки споделят, че например овесените ядки, суровите орехови ядки, вареното жито, суров кромид-лук или пък дори сочната пържола, им действат лактогонно. Евентуално можеш да опиташ закуска с овесени ядки, която е и много здравословна, как ще ти подейства. Течностите също са от значение - 2-3 литра на ден или колкото ти се пие, като най-добре е да се приема вода. Не на последно място - почивка и сън. Тези неща също са много важни за кърмачката. Домакинската работа може да почака малко. Един следобеден сън с Пламен може да окаже много добро влияние.

Като идея - има бебета, които наистина усвояват кърмата изключително пълноценно и въпреки че това най-често се случва след 6-тата седмица, има случаи и почти от новородени. Може за твое спокойствие да притеглите Пламен на същата везна в родилното, на която е бил мерен последно, за да видите как се движи с наддаването. Това може да ти даде също насока.  Hug

# 538
Честита дъщеричка на мама Mishony newsm51 newsm51 newsm51!Да расте много обичана,умна и здрава!Mishony,на теб желая бързо възстановяване!

# 539
Фейтче, моят Пламен сучи на често и аз все се притеснявах дали ще му стигне кърмата, и затова пиех много боза, сега пак си пийвам и добре действа.
Една от нас, аз съм по същия начин, докато кърмя и имам нужда от вода и пия.
Аз не съм много наясно, но не е ли по- добре да дадеш гликоза на малчо, а не АМ. Пламен в болницата от гликозата мн акаше. Ако бъркам някой да ме корегира Laughing

Общи условия

Активация на акаунт