Септемврийче малко ще бъда аз, мама и тати ще ме чакат скоро у нас!

• 31 653
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро! Hug Честита радост на мама Mishony! smile3525 Много радост да и носи малката принцеса!
Фейт, аз лично не смятам , че трябва да мушиш в дупето на бебето разни неща, много е вредно и не ти го препоръчвам! А и от АМ, ако не е хубаво също се запичат!

# 541
  • София
Добро утро, мами!

Честито на Мишони-бързо да се възстановява и да се радва на рожбата си!

Фейт,и аз имах такъв проблем с каката и пробвах всичките варианти, но нямаше резултат. Търси решение другаде, но за съжаление не мога да ти дам съвет как да постъпиш newsm78

# 542
честито на мама Мишонии  bouquet живи и здрави с малката мишка Heart Eyes Hug

на мен ми е много лошо нещо..цяла нощ се въртях,гади ми се,като в началото Cry
накрая върнах поръчката и малко ми улекна, но продължавам да съм като парцал...а и контракции имам Cry

# 543
Здравейте мили мои  Hug

Първо искам да ви благодаря за хубавите пожелания за моя бръмбазък  Heart Eyes

Да честитя на всички мами които си гушкат своите рожби! Да са им живи и здрави, много усмивки и радост да им носят.

Мишони, честита принцеса. Да расте здрава и щастлива, дарявайки ви с много любов  Heart Eyes

От два дена вече сме вкъщи, но си признавам че въобще не съм чела назад, нямам никакво време да вляза във форума. Обещавам да намеря време да изчета всичко и да честитя лично на всяка една.
Добре сме, много ми е малък Сашко, като мишчица е  Heart Eyes Наду гайдата, отивам да се кърмим.
Пак ще се включа, успех на всички които им предстои големия ден  Heart Eyes Hug

# 544
  • Пазарджик
...
Ами за денонощието ми се събират поне 8-10 кърмения на около 2-3 часа като се е случвало и на 4 часа например. На едната гърда суче поне 10 минути, след което го слагам на другата и пак някъде толкова ... накрая заспива.
Колкото до задното мляко не съм сигурна и аз. Усещам гърдите си напрегнати в горната част и когато малкия изсуче предната то слеза, но дали е задното не знам  Blush

...
От снощи вече сме на двете, редувам и чак тогава го оставям да спи. но не винаги заспива, което според мен може да означава, че не му стига. От снощи също така доизцеждам и с помпата след всяко хранене. Иначе се е случвало да се оригне след първата и после не е проблем да засуче другата гърда.
...
Ох ... ами бяха лепкави и кафеви. Последния сменен памперс е след първото захранване в болницата /вечерта/ а памперса сменихме сутринта. От тогава не се е изхождал, като имаме още едно хранене с АМ на следващата вечер, защото тогава ми слезе кърмата и гърдите ми бяха адски болезнени.
...

F.a.t.e., много майки описват усащането за слизане на задното мляко като вътрешно гъделичкане, дори побоцкване в гърдите. Някои го описват като все едно усещат мравки как лазят в каналите.

За голяма част от новородените 10 мин не винаги са достатъчни, за да успеят да свалят и изсучат задното мляко от едната гърда. Мислиш ли, че ако вместо да го сложиш веднага на втората гърда, го оригнеш и го сложиш отново на първата, може да посуче още от нея? След това да му предложиш втората.

Освен, че не се изхожда, намираш ли друго притеснително при Пламен? Спокоен ли е между храненията, как изглежда кожата му - свежа ли е, като я щипнеш връща ли веднага формата си, лигавиците влажни ли са му? - това също са признаци за добро хранене. Урината има ли цвят, мирис?

Тъй като казваш, че всъщност последното изхождане е било преди последното дава на изкуствено мляко, има вероятност то да е оказало влияние върху храносмилателната система и да причинява неизхождането. Дали обсъдихте този вариант с педиатъра?

Чудесно е, че си предприела мерки за допълнителна стимулация на гъдите. Какво количество приблизително доизцеждаш след кърмене? Имай предвид, че не е добре и да се прекалява, за да не се получи обратен ефект - да произвеждаш повече, отколкото Пламен може да изяжда.

# 545
Здравейте мили дами. В тази или предната тема се обсъждаше някъде с какво да измием бебешкото корито. Някой би ли ме посъветвал с какво, че нашето не е чисто ново , а от едно друго бебенце.
Имам и още един малко глупав въпрос за мамите, които са определени да раждат секцио и са със дата. Като ви определи гинеколога, вие отивате в болницата, в която сте решили да раждате и казвате ,че сте определени за секцио и трябва да ви се определи дата, така ли? Избирате ли си някой конкретен лекар при когото да раждате, след като няма да избирате екип? Много добре се изразих, няма що Laughing
И между другото честито на новите мамчета да са живи и здрави и те и дечицата им.

# 546
 smile3506  Още нищо. В 13:00 съм на преглед и тонове. Мърда си нормално, като че смята да откара до на пролет.  newsm12

# 547
  • Бургас
Честито бебенце на мама Mishony! Да е жива и здрава !

# 548
  • Варна
Agira, наблюдаващия те АГ ли те вика всеки ден за тоновете или сама ходиш някъде? Интересува ме, защото и моето бебе се бави и се притеснявам. Последно на 3.09 бях на лекар- и толкова. До 14.09, когато ми каза да отивам в б-цата ще ми е доста притеснено. Дали мога така по желание да ходя и аз да ми ги слушат (дори и да си плащам)......на апарат ли те слагат или с фунията ги слушат?

Честито за новото бебче от тази сутрин. Да е жива и здрава малката принцеса и само радости да носи на всички!

# 549
Хилоул! Излюпих се най-накрая.
Фейт, прочетох за притесненията ти. Мога да те посъветвам да увеличиш приема на вода, да си правиш леки и плавни масажи на гърдите. Ца закуска можеш да приемаш овесени ядки-по принцип увеличават кърмата и действат деоритично, макар че мен пък ме спичат  Laughing Знам, че бебчетата се запичат, когато кърмата е "суха" или майката не пие достатъчно вода. Приема трябва да е около 2 литра на ден. Щон ме плаче и изглежда е добре, значи проблема не е от флората на бебо. Пий си водичка, хапвай здраволословно (течни храни като супа, диня, пъпеш ит.н.) и ще се оправят нещата! Ядките също се препоръчват. Успех мила!  Hug
Прочетох от консултанта, че усещането за мравки в гърдите е сигнал, че задната кърма слиза. Преди дни точно това усетих. Дано слезе  Praynig
Броя дните вече до срещата ни с малката принцеса и нямам търпение да си я гушна и нацелувам! Толкова време я чаках...

Мишони, честита ви рожба! Да ви е здраво и щастливо бебчето!   bouquet  bouquet
Чеситито и на всички мамчета!   bouquet

# 550
  • Варна
Дайте идеи как да стимулирам кърмата си  Praynig
Аз моята дъщеря я гледах по старите методи, просто педито ми е от старата школа. Но много четях тук във форума за кърменето- от тук получих много съвети и подкрепа, за да не дохранвам с АМ, а да се кърмим успешно и да си увелича кърмата. Кърмих я до 1г. и 1м. и после аз я отбих. А ако бях послушала лекарката- трябваше на 30-я ден да давам АМ, защото спря да ака редовно, а аз получих запушване на едната гърда- което оправих с топли компреси, цедене, едно хомеопатично- Bryonia 9 CH (за отпушване на канали) и дори 2 дни антибиотик, но ми мина.
А за увеличението на кърмата помня някои неща. Аз я хранех всеки път от едната гърда- след което я доизцеждах- дори си събирах и замразявах кърма и така и майка ми е гледала бебето, без да му липсва кърма-само,че с шише й даваше, а понякога казват,че като усети биберона, спирало после да суче бебето- слава Богу при нас не се е получавало. И вода и чайчета пиеше бебока от шише, но не се отби.
Трябва и да се храниш- да, след всяко кърмене се чувствах много гладна, и течности- също. При мен забелязах, че от картофи ми се пълнеха гърдите. Също ядки, боза, за лещата също съм чела,че образува кърма, но заради коликите я избягват майките. Пиех и лактогонен чай- на ХИП, има и други марки. Също тук от форума прочетох за хомеопатично- Ricinus Comunis 5 CH- смучех 4 пъти дневно по 5 гранулки. Но за него ако искаш се посъветвай с хомеопат. При мен усетих действието му към 3-я ден и бях много доволна. Трябва да се внимава с разреждането- защото същото лекарство- Ricinus Comunis, но 30 CH е за спиране на кърмата.
Аз например не знаех,че мащерката (билката) спира кърмата и бях пила чайчета, и наистина тогава ми намаля кърмата, но с тези стимулиращи средства успях да я увелича.
Момичетата от ЛЛЛ ще са ти от голяма полза в кърменето- пожелавам ти успех. Повече почивка, спокойствие, силна храна и всичко ще е наред.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 12:39 от galinche

# 551
бебе-вееест: малката Мелиса се роди естествено днес в 10:55 и зарадва мама Ариел с перфектни мерки 53 см. и 3700 гр.   да и е жива и здравааа,много щастлива и послушна Hug newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm30 stork-girl  ylinfant

# 552
Браво Ариел! Честита рожбичка! Бързо въстановяване и да сте живи и здрави!   bouquet
Фейт, пропуснах да кажа, че по-честото кърчене и/или изцеждане стимулира образуването на още кърма. А това, че са ти напрегнати гърдите е нормално за в началото. Ще отниме и после ще ги чувстваш по-меки.  Hug

# 553
 newsm51 smile3525 Честити малки госпожици на Мишони и Ариел Много да ги радват и мамите бързо да се възстановяват.
Моя мъж замина извън града и ще отсъства до утре следобед  newsm45направо умирам от страх,че ще съм сама вечерта newsm43

# 554
Ариел,честита принцеса!Желая животът и да е изпълнен с приключения,късмет и позитивни емоции newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт