Септемврийче малко ще бъда аз, мама и тати ще ме чакат скоро у нас!

• 31 655
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
Фейт, още нещо се сетих - понеже наистина е възможно много пълно да усвоява кърмата малчо, особено ако си е спокоен през останалото време, затова може би би било подходящо да направиш някое и друго контролно замерване - да видиш как качва на тегло - ако си качва, без значение дали малко или много, според мен няма място за притеснение, че е недохранен. Ако пък нещо стомахчето му трябва да си се регулира, не знам дали био гая не би било подходящо да му даваш - и без това е препоръчителна и срещу колики, няма как да навреди поне. Дано ЛЛЛ се включат скоро с още идеи  Hug

# 511

Фейт, малкият иска ли да суче още след края на кърменето? Не ... кърми се почти до последно и после си заспива Ограничаваш ли времето за кърмене? Не ... в момента сме на поискване Кърмиш ли и от двете гърди? Редувам ги за сега понеже като се нахрани от едната заспива ... и така едната на едното хранене, другата на другато Нощем буди ли се и кърмите ли се? Буди се поне два пъти и пак се храним Даваш ли залъгалка? - рядко.  Някои отговори на тези въпроси евентуално могат да дадат насоки как да действаш.  Hug С какво още да се пробвам да помогна  Thinking Например заспива ли на гърдата, докато го кърмиш? Ако е така, а мислиш, че има още мляко за изсукване, може да се опиташ да го стимулираш да посуче още, като го поразсънваш леко - при мен помагаше леко пощипване м/у рамото и главичката. Заспива си винаги на гърдата ... като го видя, че се уняса и го пощипвам или побутвам и той продължава да суче  Mr. Green Също така чаках хубаво да изсуче едната гърда, включително и гъстото задно мляко до край, преди да предложа втората. Ако пък смяташ, че след края на кърменето, при изцяло изсукани 2 гърди, може би е още гладен, тогава се опитвай може би с помпата да стимулираш, макар и на празен ход, производство на мляко в гърдите след като свърши кърменето. В общи линии на прима виста това ми идва наум, дано да се напаснете скоро  Hug

Днес си взех помпа и започвам да доизцеждам след храненията  Whistling до сега не знаех, че трябва  Blush

# 512
Честити бебчета на Мели,Валилав,Ева,Велвиамо,Мацко и Дива!Много да са послушни,здравички,кротички и само радост да ви носят!  bouquet
Фейтче,Денис също е имал периоди на неакане-по 4 дни не е ходил.Изчаквах и не давах нито веднъж АМ.Кърмените бебчета не могат да имат запек,а и наистина може все още да се регулира стомахчето.Но все пак,не съм лекар и не искам да те подвеждам! HugХубаво ти е казала Една от нас,защо наистина не направиш едно пробно кърмене и да видите как са нещата?Аз още в болницата поисках такова и поне разбрах по колко изсуква малчо.
Барбера,стискам палци за понеделник! Praynig
Ариелчето дали роди вече?

# 513
  • Варна
Една от нас незнам дали ще давам кърмата или не Rolling Eyes
Толинка, благодаря ти  Heart Eyes

# 514
Фейт, принципно няма нужда от доизцеждане, просто ми дойде като идея за допълнителна стимулация за повече производство, в случай, че наистина не достига кърмата като количество за момента  Hug
Barbera, занеси си я според мен стерилизрана в болницата помпата, а ако трябва да даваш изцедена кърма на бебето, можеш просто да и миеш частите под гореща вода там на място, достатъчно е, не се притеснявай  Peace

# 515
  • shumen
Момичета как сте?Аз днеска цял ден лежах.Кръвното ми играеше ту ниско,ту високо,а и пулса ми е висок.Писна ми вече като дойде събота и неделя или почивни дни и на мен нещо все ми става.
Да Ви кажа 9 месеца устисках да не повърна веднъж,а днеска и повръщах.Сега пак нещо ми се бърка стомаха и съм взела един леген до мен.
Честито на всички нови мами.Да са им живи и здрави малките съкровища и много да ги радват.
Фейт,наистина страхотен разказ.
Момичета и бебчовците са страхотни.

# 516
Привет Simple Smile
Честити бебета, живи и здрави! На мамите бързо възстановяване и успешно и дълго кърмене!

Моето бебе най-сетне си има матрак! Сега остава и стаята да му наредим... А вчера се сетих и гледах Le premier cri. Впечатлена съм, много нежен и красив филм.

Флайбъл, много ми допада този план Simple Smile Аз ненарочно се движа почти по него.

От вчера започнах да хапвам пчелен прашец и много ме е яд, че не съм почнала по-рано. Може би дори щях да отърва пиенето на желязо. Препоръчва се и за леко раждане.

Пипи, мисля ти беше писала за упражнението с клякането. Почти същото, само че подпората е на гръб до стената клякане с отворени крака, стъпила с цели стъпала на земята, препоръчаха на курса. Така бебето се намества добре и се тренират краката, за да може да се издържи по-дълго време. Клекнала с отворени колене казват е най-добрата поза за раждане - така пътя на бебето е най-къс и широк.
Скрит текст:
Всъщност гугъл показва и доста реални снимки с подробно описание.

Май ми е време за  newsm46
Спокойна нощ!

# 517
Хихихи, така като гледам на балкона само раннобудни мами сме се събрали, Стаси, Фючър Маман, нахранихте ли бебоците   Mr. Green Crazy

# 518
Добро утро Hug

От 7 часа съм будна, сега приготвям палачинки и мляко с кафенце Crazy  chef
Тази сутрин закуската е от мен-за един ползотворен и хубав ден   love001 
:

# 519
Добро утро, сладкиши!
Ставам все по-раннобудна, явно вече психиката ми се настройва за наближаващото събитие. Закусихме и кафенце пихме и изпратих ММ пак на работа. Сега се опитвам да отворя онлайн - магазина Пакостник, ама нещо не ми показва никакви артикули  Thinking От компа ли е нещо или са затворили за почивните дни?! Имам някой неща да поръчвам от там. Може ли някой, ако пробва да отвори сайта, да сподели как е!?
Спокойна неделя от мен и успех на всички раждащи и родили! Ние ще си доизносваме , дай Боже кротко и лежерно Wink

# 520
Добро утро милички  Hug
Ние се нахранихме и сега моите мъже спинкат, а аз пускам перални и малко оправям, че вече трябва да вляза в ритъм  Crazy  За сега още нямаме ако  Whistling Снощи четох обаче, че номера с листото на мушкатото в дупето вършело работа ... чудя се дали да го пробвам и събирам мнение  Rolling Eyes

# 521
  • Варна
Фейт един единствен път ми се беше наложило да търся някакви методи за подпомагане на изхождането.Ей още си го спомням този ужас.Детето пищи,аз какво ли не му мушнах в дупето- листо от мушкато,подострено сапунче,термометър.....Давах и лактулоза и мисля,че по-скоро от нея се оправи.Много дечица постоянно имат такъв проблем,опитай с масаж на коремчето(нежно масажиране в кръг по посока на часовниковата стрелка по коремната област може да подобри храносмилането и да намали вероятността от колики, газове и запек. Бебето трябва да е яло поне преди един час.),сгъване на крачетата към коремчето( като гимнастика) ,преди другите бабини методи  Hug. Дано си свърши "работата" малчо  Hug
Да не забравя-Добро утро !Много сте ранобудни  Heart Eyes

# 522
F.a.t.e. Мммм да ти кажа до сега никога не съм ръгала нищо в дупето на децата  Laughing Ако коремчето е подуто и бебо плаче като го пипаш там, значи имате запек. То и самото дете ще е много неспокойно де. Като кърмех Калин ми се е случвало по 5-7 дни да не ака, но въобще не ставаше въпрос за запек. Просто кърмачетата повечето са така  Hug По принцип мушкатото има едни власинки, които може да раздразнят ануса...друг бабин илач е сапунче в дупето, или термометър...

# 523
Добрутро!
Напоследък не мога да се наспивам....заспивам чак към 3-4 и ставам към 8.15...дотук с оплакванията Mr. Green

si.lina,пробвах пакостник-отваря ми артикулите Hug

# 524
Там е проблема, че не е подуто и според мен няма запек.
Пръцка си постоянно и правим гимнастиката с крачетата и на коремчето масажи ... но нищо  Tired

Търся сега някакво инфо в нета ... та да видим.

Дайте идеи как да стимулирам кърмата си  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт