Септемврийче малко ще бъда аз, мама и тати ще ме чакат скоро у нас!

• 31 664
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
stefiss_1978 с голямата бяхме изцяло на АМ така, че съм на ясно. Ще стерилизирам и не съм стояла цял ден до него.

matzko честито Ви бебе  Heart Eyes

# 496
  • Варна
smile3518 Няма нищо. Нищо, освен 1-2 стягания на корема дневно. Мисля в понеделник да отида да замерят тонове и да проверят плацентата и водите. В голяма дилема съм какво да правя - дали да чакам максималния срок, както ме съветваха от АГ-отделението при последния преглед или да си слушам АГ-то, според която на 11-ти да си взимам багажа и към болницата. Опасявам се, че ако я послушам, ще ме приемат в болницата и ще ме държат там за наблюдение просто. А аз изпитвам панически ужас от болници!!!  Weary
На мен термина ми по документи е на 11.09 и АГ ми каза, ако не съм родила дотогава, след 3 дни- т.е. на 14.09 сутринта да отивам в болницата. Изобщо не ме вика повече на консултации- последно на 3.09 бях. А с първото бях на 20.07, после на 24.07 (термина)- пак ме викаха, но аз родих на 21.07...А сега......и също малко ми е притеснено. Имам контракции от време на време- като се изморя, но не са тези за раждане- ритмичните

# 497
Galinche, след 11,09 няма как да те извика. Просто системата вече  те "изхвърля" и нямаш повече право на прегледи по ЗК.

# 498
Agira, аз знам, че максималния срок за преносване е 2 седмици. Снаха ми и двете деца си ги преноси по толкова и тръгна нормална родова дейност. 3 дена преносване звучи несериозно, все пак терминът е ориентировъчна дата. След като проверите плацентата и т.н виж какво ще те посъветват, а ако искат да те приемат в болница просто попитай дали ще предизвикат раждане или само искат да си под наблюдение?

# 499
matzko честита ти радост!
аз покорих Альоша тази вечер сега да видим ще има ли резултат или не

# 500
Благодаря, Лъки, това със снаха ти звучи успокоително - и аз така знам за макс.срок. Но според Аг-то ми не трябвало да се чака повече от седмица - не било добре за плода и дрън-дрън. Хубаво било да съм под наблюдение в болницата и т.н. А аз все се надявах да си изчакам вкъщи в познатата удобна обстановка поне до 5 мин интервал на контракции и тогава да отивам в омразната болница.  ooooh!

# 501
Agira, горкичката Hug! Не се притеснявай, дано скоро и ти се срещнеш с бебчето си  Wink
Много късмет  Praynig Praynig Praynig

# 502
belli, дано има ефект  Peace! И ти като Фейт май, май Mr. Green Ако има ефект и аз ще пробвам като наближи  Mr. Green

# 503
ех,че красиви разказчета Crazy
фейт страхотно мила,мисля,че Господ си знае работата-заслужаваш голямо щастие Hug
толкова хубаво ми става като ви чета-толкова сте готини и позитивни Crazy
радвам се,че тапетчето ви е харесало Peace ще кача снимки на вече готовия кът
днес подреждах дрешки-и да ви попитам-тези маресни етикети аз всичките ги махнах...направо като знам мен как ме побъркват и се чешам като луда,не знам бебо как би изтърпял милинкия с тази нежна кожа Whistling та ги изрязах всичките Naughty
стискам аз кълки,ама нещо нещата не са ок определено....многоооо са ми силни контракциите и мнгоооо болезнени-но не са регулярни определено за сега цял ден,да видим как ще е през ноща ooooh!
честито на маметата ни  Hug толкова щастие им желая и само хубави мигове с малките слънчица

фейтче като ти прочетох разказа се замислих...лелелел ако тази нощ съм като снощи отивам на преглед.... Whistling

# 504
http://www.facebook.com/#!/BaylaJewels
ето ви фейсбук страничката ми с тобетските гривни,който внасям  Party
ще съм благодарна на по едно лайкче от вас там Hug
http://www.baylabg.com/    а ето и сайта ми,направен е с много труд и любов:) надявам се да ви хареса Party

# 505
Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте, преди 6 дена родих синът си Пламен и още от първия ден се кърмим без проблем.
Днес обаче е третия ден, в който не е ходил по голяма нужда /иначе си пикае и сменям по 3-4 памперса/ Притеснявам се много къде е проблема и какво да правя, защото не мисля, че е нормално бебе на 6 дена да не ака. За сега се храним на поискване, но не знам дали кърмата му стига.
Днес дойде и педиатъра, който каза, че проблема е точно в това, че не му стига и каза да дохранвам с АМ, но аз лично не го предпочитам този вариант. В болницата на два пъти давахме АМ, понеже още не ми беше слязла кърмата и беше гладничък  Blush
Бихте ли ме посъветвали нещо друго и да ми кажете къде евентуално греша с кърменето.
Защо малкия не ака?

П.П. Ако някоя и от тук присъстващите мами има идеи къде е проблема да сподели  Confused

# 506
Честито на всички нови майчета, много новини днес и за да не изпусна някоя на всички ви желая само положителни емоции и много щастие с малчуганите!

Добре дошли и на всички, които вече са си в къщи, благодаря и за разказите за раждането. Чакаме още опит да споделяте, а ако казвате и в коя болница сте били ще е най-готино. Знам, че всички си споделяхме къде ще раждаме, ама пусто бременен мозък не помня толкова Simple Smile))

Да ви препоръчам и едно филмче за разпускане - Мисли като мъж, вчера беше на 1-ва страница в Замунда - много свежо, романтично и подходящо за бременни Simple Smile

# 507
фейтче като ти прочетох разказа се замислих...лелелел ако тази нощ съм като снощи отивам на преглед.... Whistling

Момичета ... определено няма как да объркате болезнените контракции с подготвителните  Crazy
За това при по-сериозни болки започвайте да засичате  Hug

# 508
  • Варна
Въпрос към ЛЛЛЗащо малкия не ака?

П.П. Ако някоя и от тук присъстващите мами има идеи къде е проблема да сподели  Confused
Мисля,че има отделна тема или дори подфорум за ЛЛЛ- не знам дали тук ще прочетат въпроса ти. С моята дъщеря имах подобен проблем- само че на 30-я ден, спря да ака- 4 дни не беше ходила, а преди това акаше след всяко кърмене. И аз се бях притеснила, и моето педи каза същото- не й стига кърмата и да дохранвам, но аз не я послушах. Започнах да се цедя по-често, имах и запушване на едната гърда- може по-малко да е пускала, но не се отказах. Не съм дохранвала с АМ. Кърмех си я на 3 часа, пиех дуфалак, после давах и на нея- не й е бил твърд корема, не плачеше много (акаше чак около 6-я ден). Чела съм за пълно усвояване на кърмата- и затова кърмените бебета можело да акат на няколко дни (не всеки ден). Не знам дали е така. При нас проблема (ако е имало такъв) се оправи чак като започнахме зеленчуковите пюрета. Нито със сокчета и плодови- слабителни имаше резултат. И до сега да чукна на дърво детето си ходи по няколко пъти на ден.
Дано се включи някой, който да обясни защо е така, за да не се притесняваш.

# 509
Честит Петър на мама Мели!!! Дано сега да я оставя да спи от време на време! Честито и на мама Valliav! Да е жив и здрав и големият бебок на Велвиамо и на diva_free!   bouquet
Честита Ема на мама Ева82 - много радости да и носи! Честита Ива на Мацко!!!   bouquet
Фейт, малкият иска ли да суче още след края на кърменето? Ограничаваш ли времето за кърмене? Кърмиш ли и от двете гърди? Нощем буди ли се и кърмите ли се? Даваш ли залъгалка? Някои отговори на тези въпроси евентуално могат да дадат насоки как да действаш.  Hug С какво още да се пробвам да помогна  Thinking Например заспива ли на гърдата, докато го кърмиш? Ако е така, а мислиш, че има още мляко за изсукване, може да се опиташ да го стимулираш да посуче още, като го поразсънваш леко - при мен помагаше леко пощипване м/у рамото и главичката. Също така чаках хубаво да изсуче едната гърда, включително и гъстото задно мляко до край, преди да предложа втората. Ако пък смяташ, че след края на кърменето, при изцяло изсукани 2 гърди, може би е още гладен, тогава се опитвай може би с помпата да стимулираш, макар и на празен ход, производство на мляко в гърдите след като свърши кърменето. В общи линии на прима виста това ми идва наум, дано да се напаснете скоро  Hug
Барбера, няма никаква нужда да стерилизираш помпата, ако ще я ползваш само за стимулиране или облекчаване - тоест ако не даваш млякото на бебето  Peace
Агира, стой си вкъщи по-добре - нали и без това ходиш всеки ден на тонове? Какъв е смисълът от нещо друго за момента  Hug
Ариел, ти като Мартичка май тръгна... Дано скоро да родиш  Praynig  Hug

Общи условия

Активация на акаунт