Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на контракциите и как мога да ги разгранича от другите видове болка?
Какви са признаците за наближаване на раждането?
Какви са някои методи за естествено стимулиране на раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на контракциите и как мога да ги разгранича от другите видове болка?
Контракциите се характеризират със стягане и дискомфорт в долната част на корема, като честотата и силата им се увеличават с времето. Те могат да бъдат разграничени от други видове болка поради редовността и прогресивното увеличаване на интензивността им. Ако не сте сигурни, винаги е препоръчително да се консултирате с лекар.
-
Какви са признаците за наближаване на раждането?
-
Какви са някои методи за естествено стимулиране на раждането?
-
Какво представляват контракциите и какви усещания предизвикват?
-
За какво се използват листата от малина?
Няма нищо. Нищо, освен 1-2 стягания на корема дневно. Мисля в понеделник да отида да замерят тонове и да проверят плацентата и водите. В голяма дилема съм какво да правя - дали да чакам максималния срок, както ме съветваха от АГ-отделението при последния преглед или да си слушам АГ-то, според която на 11-ти да си взимам багажа и към болницата. Опасявам се, че ако я послушам, ще ме приемат в болницата и ще ме държат там за наблюдение просто. А аз изпитвам панически ужас от болници!!! 
! Не се притеснявай, дано скоро и ти се срещнеш с бебчето си 
! И ти като Фейт май, май 
та ги изрязах всичките 

))
Например заспива ли на гърдата, докато го кърмиш? Ако е така, а мислиш, че има още мляко за изсукване, може да се опиташ да го стимулираш да посуче още, като го поразсънваш леко - при мен помагаше леко пощипване м/у рамото и главичката. Също така чаках хубаво да изсуче едната гърда, включително и гъстото задно мляко до край, преди да предложа втората. Ако пък смяташ, че след края на кърменето, при изцяло изсукани 2 гърди, може би е още гладен, тогава се опитвай може би с помпата да стимулираш, макар и на празен ход, производство на мляко в гърдите след като свърши кърменето. В общи линии на прима виста това ми идва наум, дано да се напаснете скоро