Септемврийче малко ще бъда аз, мама и тати ще ме чакат скоро у нас!

• 31 652
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
Ей, Ариел, излезе тази мома най- на края Simple Smile Бъдете много щастливи заедно и само хубави моменти!     bouquet 

# 556
  • Бургас
Честита рожба на Ариел! Да е жива и здрава!   bouquet

# 557
Честито на Мишони и Ариел:)
Да са живи и здрави малките кукли и много да ви радват.

# 558
Честито на Мишони и Ариел, да са ви живи и здрави принцесите и много да ви радват

# 559
Момичета аз ви чета, но нямам време да пиша.
Фейт,слушай съветите на консултантите от ЛЛЛ, на мен много ми помогнаха.
 Ние се храним на 2ч.вече. Няма ден, няма нощ.
Това, че бебето е спокойно и спи( както беше при нас) не значи, че нещата са Ок.
Ангелчето свали 150гр за няколко дни.
Кърмата не му е стигала, а се е успивал от жълтеницата. И ние спокойни..
Детето си е било гладно. Толкова много плаках и ми беше толкова мъчно и колко много се обвинявах.
Сега нещата се стабилизират, кърмата му стига и е + 300 гр за 4 дни.
АМ съм пробвала да дам 2 пъти, но той не я иска.
Почивай и се храни добре. Домакинската работа остави за друг.
Усещам, че скоро ще има бейби вест от juliya_r;))))
Цунки от нас тумбачета, успех на всички раждащи;))

# 560
Честито на мама Ариел,прекрасно име сте избрали,здраве ви желая и мн усмивки,ще чакаме включване!!!!

# 561
  • Варна
Честито на Мишони и Ариел    bouquet Живи и здрави бебенца  Heart Eyes

# 562
Ариел newsm44 newsm44 newsm44, честито мила! Много да те радва малката Мелиса  smile3525 и бързо възстановяване на теб! Hug

# 563
Честити рожби на мама Мишони и мама Ариел - да са им живи и здрави и да имат много късмет!
Добре дошли и на всички, които вече са си вкъщи и се гушкат с малките съкровища - снимките в албумчето са много сладички  Heart Eyes
Тези дни влизам само да ви изчета набързо, че гледам да приключа с всичко вече - сега съм на вълна гладене и последни покупки. Имаме си вече и легълце, ще кача снимка като наместим всичко.
Целувки на всички  Hug

# 564
мария спокойно,аз много се страхувам винаги хихиихих и светкам всички лампи и пускам всички телевизори Laughing няма страшно  Hug
фейт спокойно миличка,всичко ще бъде наред Hug бъди спокойна това е най-важно,за теб и бебо Hug Heart Eyes
много съм развълнувана аз,толкова мами вече и моя ред е близо....днес пера дрешките на бебо,едни такива малки,сладки едвам ги хваща щиоката хихихихи и миришат на бебшеки прах ихихихи лелелел просълзена си пера Crazy
едвам го чакам това детенце вече Crazy

# 565
  • София
Браво на мама Ариел- голяма мома Мелиса се роди!!!
 Пожелавам им да са живи и здрави и безкрайно щастливи заедно.

bouquet

# 566
  • Пловдив
Честито на всички нови мами! Да са им живи и здрави бебенцата.И дано скоро всеки добави бейби вест тук. baloni

# 567
мами,да ви питам искам съвет Whistling имаме си комплектче за изписването съвсем обикновенно синичко изчистенко ето това: http://siska24.snimka.bg/baby/pokupki-za-bebeto-2.686341.27757921
ама много ми се ще да не е чак толкова "изчистен" мъника хихихих и си мислех дали не може да го изпиша с това комплектче с МИки Маус и имам към него шапчица,ръкавички и буйки:) http://siska24.snimka.bg/baby/pokupki-za-bebeto-2.686341.27943537
моля ви дайте мнение,че съм в голяма дилема  Crazy

# 568
...
Ами за денонощието ми се събират поне 8-10 кърмения на около 2-3 часа като се е случвало и на 4 часа например. На едната гърда суче поне 10 минути, след което го слагам на другата и пак някъде толкова ... накрая заспива.
Колкото до задното мляко не съм сигурна и аз. Усещам гърдите си напрегнати в горната част и когато малкия изсуче предната то слеза, но дали е задното не знам  Blush

...
От снощи вече сме на двете, редувам и чак тогава го оставям да спи. но не винаги заспива, което според мен може да означава, че не му стига. От снощи също така доизцеждам и с помпата след всяко хранене. Иначе се е случвало да се оригне след първата и после не е проблем да засуче другата гърда.
...
Ох ... ами бяха лепкави и кафеви. Последния сменен памперс е след първото захранване в болницата /вечерта/ а памперса сменихме сутринта. От тогава не се е изхождал, като имаме още едно хранене с АМ на следващата вечер, защото тогава ми слезе кърмата и гърдите ми бяха адски болезнени.
...

F.a.t.e., много майки описват усащането за слизане на задното мляко като вътрешно гъделичкане, дори побоцкване в гърдите. Някои го описват като все едно усещат мравки как лазят в каналите.

За голяма част от новородените 10 мин не винаги са достатъчни, за да успеят да свалят и изсучат задното мляко от едната гърда. Мислиш ли, че ако вместо да го сложиш веднага на втората гърда, го оригнеш и го сложиш отново на първата, може да посуче още от нея? След това да му предложиш втората.

И така правя, общо взето в момента се мъча всячески да го накарам да яде колкото се може повече.

Освен, че не се изхожда, намираш ли друго притеснително при Пламен? Спокоен ли е между храненията, как изглежда кожата му - свежа ли е, като я щипнеш връща ли веднага формата си, лигавиците влажни ли са му? - това също са признаци за добро хранене. Урината има ли цвят, мирис?

Освен изхождането и това дали наддава грамчета няма друго притеснително. Даже днес таткото ке измери със и без него на електронен кантар /знам, че е относително, но се притеснявах дали наддава/ Та таткото без него беше 66,20 кг, а с него 69, 60 кг. Изписаха ни 3250, което значи, че е наддал приблизително 150 грама за двата дена от както сме вкъщи.
Кожичката му е свежа, още няма жълтеница. Урината няма мирис, а цветът и е леко жълт.

Тъй като казваш, че всъщност последното изхождане е било преди последното дава на изкуствено мляко, има вероятност то да е оказало влияние върху храносмилателната система и да причинява неизхождането. Дали обсъдихте този вариант с педиатъра?

Да, и аз мисля, че е заради АМ, което пихме в болницата. Педиатърката ни вчера каза, че това неакане е от факта, че кърмата не му стигала  и каза да дохранваме. На мен не ми се иска и за това продължавам с кърмата, водата и бозата  Mr. Green

Чудесно е, че си предприела мерки за допълнителна стимулация на гъдите. Какво количество приблизително доизцеждаш след кърмене? Имай предвид, че не е добре и да се прекалява, за да не се получи обратен ефект - да произвеждаш повече, отколкото Пламен може да изяжда.

Количеството е много малко ... около 10 грама ... има няма, което според мен говори, че или наистина не му стига кърмата или я изяжда почти цялата.

Иначе при мен явно още не е слязла задното мляко, защото не усещам такива признаци  Tired

Честито на мама Ариел ...  Hug

И благодаря на всички за съветите. Hug От днес вече съм и на боза  Crazy

# 569
  • Бургас
Честито на новите мами, Ариел и Мишони Hug Hug Hug
Мерси на всички з амилите пожелания. Ние сме ок, в болницата сме, утре чакам да ми го оставят Петърчо. Днес имах раздвижване и така.........глад мори добитъка яко, ама сега на диета, заради секциото hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт