От кога миете зъбите на детето си?

• 12 349
  • 136
  •   1
Отговори
# 90
От края на 8 месец с 8 пораснали зъба, ползвам четка и паста на Чико. Много и хареса още първият път и нямаме проблем засега.

# 91
  • в огледалото на живота
От края на 8 месец с 8 пораснали зъба, ползвам четка и паста на Чико. Много и хареса още първият път и нямаме проблем засега.
Еха,8 зъба на 8месеца си е рекорд..... Simple Smile
Здрави  да са !

# 92
Така ли ? Не знаех, първо дете ми е.
Благодаря много. Силно се надявам да са и затова приемаме сериозно задачата с почистването от сега.

# 93
  • в огледалото на живота
аХ`Не!,поне аз досега не съм срещала/но ето че имало  Simple Smile/ с толкова зъбки на такава възраст.
Е,има и друга крайност:на 1,3 бе зъби.... Laughing

Отговорност и грижа са си,браво за навременните действия  Peace

# 94
  • В Космоса
Преди 1 месец почнах да ѝ мия зъбите (на 1 година и 10 месеца беше и имаме всички зъби) с напръстник и Ненедент. Преди това бях пробвала няколко пъти, но се плашеше и плачеше. Слагам паста колкото малко грахово зрънце и мием сутрин и вечер и вече пастата е на свършване. Мъжът ми купил Вадемекум от 0 до 6 г., хем му казах без флуорид, но объркал се човека. Струва ми се, че поне докато не започне да изплаква устата и да плюе (защото сега си облизва и хапва всичко) трябва да е без флуор. Консултирах се със сестра ми, нейните деца са по-големи (3 и 5 г.) и още ползват Ненедент без флуор, не било хубаво и не трябвало да слагат в пастите. Та интересно ми е има ли, няма ли нужда от флуор/флуорид (едно и също ли е?) въобще?

# 95
Акаша, флуорид и флуор е едно и също.
Дете, което жабури при миене е в пъти по-добре да използва паста с флуор, но детска с премерено количество флуор вътре.
Флуорът минерализира, като участва в кристалната решетка на зъба и я прави по-яка и силна за въздействията от хранене и РН-то на слюнката.

# 96
  • В Космоса
Благодаря, Sourcherry!

# 97
Ние ползваме тази на чико и дори да преглътне, според мен не е проблем.

# 98
Бихте ли споделили давате ли на децата да използват вода за уста и от каква възраст? Мисля, че 6 години беше минималната граница, но може и да греша.

# 99
  • в огледалото на живота
Бихте ли споделили давате ли на децата да използват вода за уста и от каква възраст? Мисля, че 6 години беше минималната граница, но може и да греша.
Не използва дъщеря ми/на 3г/,ние да.
Тъкмо се научи да изплюва водата,че до скоро всичко преглъщаше.

# 100
Ползваме вода за уста всички, но не редовно честно казано. Понякога просто забравям да купя.
Иначе за Иво взимам или Елгидиум, или Донтодент от DM. От 6 годишен започна да ползва.

# 101
Благодаря, аз точно за децата питах. За възрастните е ясно.  Peace

# 102

Да, минимум 6 години.

# 103
  • София
Тъкмо се научи да изплюва водата,че до скоро всичко преглъщаше.

А! Точно това щях да питам - горе-долу на 3 годинки ли се научават да плюят, че синът ми и той всичко преглъща. А хем ме гледа всеки ден как си мия зъбите и се жабуря и плюя и му обяснявам, че се изплюва пастата, и неговите зъби като мия му казвам да плюе... А той преглъща всичко и понякога чак след това се изплюва на пода в банята  Rolling Eyes

# 104
  • на последния етаж
Моята дъщеря се научи да плюе пастата на 3 години и 1-2 месеца. Дотогава абсолютно винаги гълташе, независимо от обясненията всеки път.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт