Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 280
  • 908
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Подсушавам банята с нещо, което се нарича "избутвач на вода", продават го и под други имена, струва няколко лв, има го например в Джъмбо, само се навива на някаква дръжка - с няколко движения водата се избутва към сифона и пода на банята е сух. И най-хубавото е, че тази гумичка няма нужда да я переш, изстискваш, сушиш и т.н. Толкова съм доволна, че съм се запасила с втора.

Не съм виждала такова чудо.А ако съм-не съм знаела що е то.Би ли показала "избутвача"?

Аз ползвам такава гума за под от години. След като мина с мопа по ламината, в коридора и дори на паркета, уникално добре обира всякакви остатъци от вода. Повърхността съхне за отрицателно време. По стените в банята също я ползвам като реша да мия плочките. Натърквам/накисвам с концентриран разтвор от препарата, минавам с подвижния душ и след това с това перо. Цената е около 2 до 3 лв. 
Ето така изглежда.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 00:06 от maminko

# 226
Потвърждавам - сваля цялата вода и от стените на банята! Аз отскоро го ползвам, но вече ми е любимец, много е лек, моят обаче не е от пореста гума, не попива, а избутва водата. Хрумна ми да пробвам, като видях да избутват водата с такъв в едно хале. Америка отдавна била открита, ама кой да знае  Simple Smile

# 227
  • Варна
То и аз в една (май) друга тема се опитах да ги похваля и препоръчам на хорат с тъмни плочки, ама не ми се получи нещо. Моето е от БигШоп и го ползвам за стените и ваната.

# 228
Покажете го.

# 229
# 230
Това, което избутва водата от банята.

Видях го.  Blush

# 231
  • София
Момичета страхотни идеи давате

Благодаряяяяя!

# 232
Iskam da pomogna na sestra mi,tia e gluhonqma ot Varna i iska da kara kurs za sitni4ar i hlebar, za da moje sled vreme dai Boje da si otvori furna i da raboti,za6toto nali znaete v BG nqma rabota za hora kato neq,bihte li mi pomognali i da mi kajete kade da se zapi6e za takav kurs,nie 6te sme vi blagodarni! Praynig

# 233
Преди малко си измислих едно улеснение и бързам да го споделя с вас.  bowuu
Извинявам се за непредумишленото плагиатство, ако някой го е измислил преди мен.

За да мога по-лесно да чета рецептата от готварска книга /не много тежка/, докато готвя, я закачих на кухненския шкаф с помощта на малка закачалка за панталон!   chef

Ето такава закачалка:

# 234
И аз да питам за олио, само че обикновено - слънчогледово. Малкият ми разбойник успя да излее половин бутилка върху себе си и дивана /при тези цени на олиото  Sad/
Пробвах какво ли не - веро, вкл. Тест гел, сапун, сапун за петна, паста за зъби, обезмаслител, Медикс за килими, вносен Вениш, нашенски Вениш, няколко вида прах за пране....
Резултат - тц.
Лошото е, че петната не само, че се виждат, но и са мазни на пипане. Калъфът на дивана е шарен и ще преживея, ако остане петно, но само да не е мазно. А и дрешките на малкия бяха съвсем нови...
Моля ви, помагайте!!!

Е,голяма химия е вече това олио!
И аз си заклепах една блуза,която няма изпиране!Петната си стоят!

# 235
Защо не опиташ талк или хлебна сода върху петното ,за да поеме мазнината  newsm78.

А в тази статия има много полезни хитринки за различни петна.

http://www.domigradina.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … 1%82%D0%BD%D0%B0/

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 10:31 от mimata_79

# 236
Благодаря за идеите!

# 237
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз от "време оно" знам, че на мазно се слага сол, за да се изпере. Обаче дали действа, идея нямам  newsm78

# 238
  • Русе
  Миналата събота на вилата ми поляха чудесна бяла кенарена покривка с червено вино. за щастие, една приятелка ми даде съвет да накисна петното с кисело мляко няколко часа. За по сигурно го държах цял ден. След това в пералнята и от петното няма нито следа.

# 239
Този трик с киселото мляко го знам, че помага за петна от всякакви плодове.

Общи условия

Активация на акаунт