Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 303
  • 908
  •   1
Отговори
# 210
Опитай да наръсиш петното с пудра/талк/, оставяш да попие мазнината и почистваш с прахосмукачка, после пак така...Или Спот на Перилис.

# 211
Мазни петна почиствам успешно като ги наръсвам обилно с талк,престояват часове/една нощ/ и после изтупвам или прахосмукача. По този начин съм махала дори старо,прано и гладено петно на тениска.

# 212
Момичета, благодаря ви! А чист талк откъде мога да купя - от аптека?
Със Спот съм пробвала, както и с Меглио и с други два вида обезмаслители и препарати за мазнини! Тези дрешки са прани над 20 пъти, а са облечени 2 пъти

# 213
От аптека  Peace

# 214
  • Ланкър, планините Овнерог
Хай,
Темата е чудна. Стигнах някъде до средата, но реших първо да се запиша, за да не я търся всеки път.

Това с тестото в пералнята и майка ми го прави. Резултата беше чуден, но не бих пробвала у дома  Crazy

Може и някой да го написал, но не го срещнах, до където стигнах.

За да не мирише на всякакви храни в хладилника, а и самите храни да не поемат една от друга, слагам вътре една чашка с проста хума. Самата хума поема миризмата, а не се разнася.

Прах бърша, като във вода капна омекотител за дрехи - не купувам отделен препарат, антистатик е и мирише на хубаво и чисто.

Може и да добавям, ако се сетя нещо.

# 215

За да не мирише на всякакви храни в хладилника, а и самите храни да не поемат една от друга, слагам вътре една чашка с проста хума. Самата хума поема миризмата, а не се разнася.
Същата работа върши и купичка с оцет

# 216
  • Ланкър, планините Овнерог

Оцетът не мирише ли нааа.... оцет  Crazy ? Хумата поне на нищо не мирише.

# 217
  • Бургас

Аз слагам в едно капаче от буркан чаена лъжица сода за хляб. Периодично я сменям.  Peace

# 218
Подсушавам банята с нещо, което се нарича "избутвач на вода", продават го и под други имена, струва няколко лв, има го например в Джъмбо, само се навива на някаква дръжка - с няколко движения водата се избутва към сифона и пода на банята е сух. И най-хубавото е, че тази гумичка няма нужда да я переш, изстискваш, сушиш и т.н. Толкова съм доволна, че съм се запасила с втора.

# 219
Подсушавам банята с нещо, което се нарича "избутвач на вода", продават го и под други имена, струва няколко лв, има го например в Джъмбо, само се навива на някаква дръжка - с няколко движения водата се избутва към сифона и пода на банята е сух. И най-хубавото е, че тази гумичка няма нужда да я переш, изстискваш, сушиш и т.н. Толкова съм доволна, че съм се запасила с втора.

Не съм виждала такова чудо.А ако съм-не съм знаела що е то.Би ли показала "избутвача"?

# 220
Момичета, знаете ли как да изпера фон дьо тен? На чисто нова бяла блуза, мисля, че е памучна, плетена...на яката...е много ми е тъпо. Пробвах в пералнята, после с Ариел за петна и на ръка, но не става. Петното се разнесе някак и сега стои бежово, а не бяло Sad

# 221
Момичета, знаете ли как да изпера фон дьо тен? На чисто нова бяла блуза, мисля, че е памучна, плетена...на яката...е много ми е тъпо. Пробвах в пералнята, после с Ариел за петна и на ръка, но не става. Петното се разнесе някак и сега стои бежово, а не бяло Sad
Спот на Перилис

# 222
Момичета успяхме да накапем дивана с бебешко олио. Има ли някой идея как да го премахна.
Дивана е платнян, не е някаква специална материя. Благодаря предварително Peace
И аз имам същия проблем,обаче на стената ми е петното от бебешкото олио.Пробвах с веро,да го измия,но нищо.Ако ползвам някакъв обезмаслител ме е страх да не избелее мазилката.

# 223
Момичета успяхме да накапем дивана с бебешко олио. Има ли някой идея как да го премахна.
Дивана е платнян, не е някаква специална материя. Благодаря предварително Peace
И аз имам същия проблем,обаче на стената ми е петното от бебешкото олио.Пробвах с веро,да го измия,но нищо.Ако ползвам някакъв обезмаслител ме е страх да не избелее мазилката.
Ами опитай на някое " по-невидимо " място как ще подейства обезмаслителя.

# 224
Благодаря много за съветите, ще пробвам с омезмаслител и с талк ! Ще докладвам  после! Hug

Общи условия

Активация на акаунт