Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 208
  • 908
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Момичета имам следния проблем - една приятелка ми беше на гости и детето ѝ се напишка на дивана. Светло кремав е на цвят. Чистих с препарат за мокети и дамаски, но стои жълтеникаво петно. Страх ме е с белина да не го съсипя... Идеи?
Едно бивше гадже почисти дивана си с някакъв спрей за почистване на тапицерии на кола. Не мога да ти кажа каква марка е, но съм виждала да продават такива в големите хипермаркети.

# 196
Момичета, моля за помощ.
Едно бяло късо палтенце 80% вълна 20% синтетика го потопих в разтвор от белина. На един леген вода около 10- тина литра,  сложих около 100- тина мл белина Аче. И сега на места стана на жълти петна.  newsm78

Чета в интернет различни методи за премахване на петната (разбира се гаранция няма), но нямам опит и наблюдения, за това преди да престъпя към експерименти, моля някой който се е сблъсквал с това да ми даде съвет.  Praynig

Дали са станали жълти петна,или палтото се е избелило неравномерно и това,жълтеещото, е първоначалният му цвят? Защото на мен точно това ми се случи,след като покиснах няколко бели калъфки в белина.Просто на местата,където са прегънати няколко ката, белината има по-малък достъп и там не се избелва добре.Въобще в белина не се кисне,констатирах за себе си,а трябва да се бърка или да се върти в пералня/ама пък за пералнята не било добре да и се слага белина/.
А доколкото знам-белина не се ползва за вълна.

Цъ. Тоя случай съм го имала и аз, но сега не е това. Преди да го накисна имаше едно зацапано петно и точно там пожълтя мн хубаво, след като го накиснах с белина. Останалите жълти петна са по-слаби. Четох, че в случаите, в които белината оставала жълти петна се накисвало след това в антихлор, но не съм наясно кой препарат съдържа такава съставка, защото пък точно антихлор изобщо не съм виждала.

# 197
  • Den Haag
Помагайте  Hug. С какво да изчистя бял ганитогрес? В коридора и кухнята сме с бял гранитогрес, но вече стои като засечен. Почиствам всеки ден с моп и вода, два пъти в седмицата с препарат за под, но плочките вместо да са чисти стоят като мръсни  #Cussing out. Пробвах със  стийм моп, с вода и оцет и пак не става  Tired. С какво да почистя?

# 198
Грюн грийн или Циф, но аз първо бих пробвала с екологичния препарат Peace
П.С.
Продава се в Карфур за 4.50лв литъра

# 199
Помагайте  Hug. С какво да изчистя бял ганитогрес? В коридора и кухнята сме с бял гранитогрес, но вече стои като засечен. Почиствам всеки ден с моп и вода, два пъти в седмицата с препарат за под, но плочките вместо да са чисти стоят като мръсни  #Cussing out. Пробвах със  стийм моп, с вода и оцет и пак не става  Tired. С какво да почистя?

И аз имам завещани бели плочки. Няма такъв ужас  ooooh! С нетърпение чакам да започнем ремонта и да ги махнем. Освен с моп и Грюн Грийн (той е замазва), периодично използвам четка с твърд къс косъм (тези за килимите). Правя сапунка в един леген , топя четката и търкам. После забърсвам с мопа. Нашите плочки са стари матови и изобщо не ги щадя. Не знам ако са гланцирани как ще им се отрази такова търкане.  Peace

# 200
  • Den Haag

И аз имам завещани бели плочки. Няма такъв ужас  ooooh! С нетърпение чакам да започнем ремонта и да ги махнем. Освен с моп и Грюн Грийн (той е замазва), периодично използвам четка с твърд къс косъм (тези за килимите). Правя сапунка в един леген , топя четката и търкам. После забърсвам с мопа. Нашите плочки са стари матови и изобщо не ги щадя. Не знам ако са гланцирани как ще им се отрази такова търкане.  Peace
И нашите плочки не са гланцирани, сигурно ако беше гланц, нямаше да го има това зацапване  Rolling Eyes

# 201
  • София
Момичета имам следния проблем - една приятелка ми беше на гости и детето ѝ се напишка на дивана. Светло кремав е на цвят. Чистих с препарат за мокети и дамаски, но стои жълтеникаво петно. Страх ме е с белина да не го съсипя... Идеи?
Едно бивше гадже почисти дивана си с някакъв спрей за почистване на тапицерии на кола. Не мога да ти кажа каква марка е, но съм виждала да продават такива в големите хипермаркети.

Пране! Според мен няма друг начин...

# 202
  • Bapнa
Здравейте,
някой знае ли как да премахна петна от бяла шпакловка върху не много светло сини дънки. Прала съм ги няколко пъти, но останаха бели следи като след белина? Благодаря   bouquet

# 203

С белина или доместос светват.

# 204
  • Den Haag

С белина или доместос светват.
Много са силни като миризма, а с две малки деца и котка, да не ги натровя  Sick. Много рядко използвам белина, защото след това ми е ужасно, като натровена съм и ми се повръща от нея. Tired

# 205
  • в сърцата на децата <3

Пране! Според мен няма друг начин...

Пране, ама тоя диван в разпънато състояние ни е спалнята в момента. Трябва да е нещо, което ще изсъхне за макс 2 дена (събота-неделя докато сме на село). Пробвах с оцет (ябълков), лимотозу и сода във вода, препарат за пране на тапицерии... НЕ става, петното си стои. По-скоро си личи края на петното, основното се почисти. Не мирише, но то след тоя оцет... Чудя се вече с какво да го търкам....

# 206
  • София
Ако се изпере с машина и е достатъчно топло има шанс да изсъхне за 2 дни ...

# 207
Момичета успяхме да накапем дивана с бебешко олио. Има ли някой идея как да го премахна.
Дивана е платнян, не е някаква специална материя. Благодаря предварително Peace

# 208
Обезмаслител и след това изпиране

# 209
И аз да питам за олио, само че обикновено - слънчогледово. Малкият ми разбойник успя да излее половин бутилка върху себе си и дивана /при тези цени на олиото  Sad/
Пробвах какво ли не - веро, вкл. Тест гел, сапун, сапун за петна, паста за зъби, обезмаслител, Медикс за килими, вносен Вениш, нашенски Вениш, няколко вида прах за пране....
Резултат - тц.
Лошото е, че петната не само, че се виждат, но и са мазни на пипане. Калъфът на дивана е шарен и ще преживея, ако остане петно, но само да не е мазно. А и дрешките на малкия бяха съвсем нови...
Моля ви, помагайте!!!

Общи условия

Активация на акаунт