Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 205
  • 908
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте!С какво мога да почиствам тапицерия на диван тип обърната слонова кожа(така ни обясниха в магазина ,че се нарича  Thinking ) подобно е на велур,но оставя следи като се поглади....много е красив,приятен на допир,но още на първата седмица  успяхме да го изцапаме.Сложих бебешка пудра на петното,позагладих и петното се прикри.Сега дивана е покрит допълнително,за да го предпазим от малкия разбойник  newsm32.Но все пак незнам с какво да го почиствам,забърсвам?! newsm78

Аз моя си го чистя всяка седмица с прахосмукачката и турбочетката за да му махна космите от котката и прахта. Ако някъде се появи леке чистя с препарат за дамаски / килими и магическа гъба. Не разбирам какво искаш да му "забърсваш" на дивана?!?

П.П. Дамаската се казва "Елефант"

# 181
  • в сърцата на децата <3
Момичета имам следния проблем - една приятелка ми беше на гости и детето ѝ се напишка на дивана. Светло кремав е на цвят. Чистих с препарат за мокети и дамаски, но стои жълтеникаво петно. Страх ме е с белина да не го съсипя... Идеи?

# 182
Момичета имам следния проблем - една приятелка ми беше на гости и детето ѝ се напишка на дивана. Светло кремав е на цвят. Чистих с препарат за мокети и дамаски, но стои жълтеникаво петно. Страх ме е с белина да не го съсипя... Идеи?
http://www.kak-da.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2 … %D0%BD%D0%B0.html
Това намерих, не е изпробвано от мен.

# 183
  • Бургас

Аз моя си го чистя всяка седмица с прахосмукачката и турбочетката за да му махна космите от котката и прахта. Ако някъде се появи леке чистя с препарат за дамаски / килими и магическа гъба. Не разбирам какво искаш да му "забърсваш" на дивана?!?

П.П. Дамаската се казва "Елефант"
Благодаря за отговора! Значи няма някакъв по специален препарат за този тип дамаска. Peace

# 184
  • София
Здравейте, някой знае ли как се чистят петна от нафта върху дреха и миризмата също. newsm78
П.П. Два пъти прани с обезмаслител  и после в пералнята и си стоят както и ужасната миризма.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 16:44 от TTDD

# 185
  • в сърцата на децата <3
Здравейте, някой знае ли как се чистят петна от нафта върху дреха и миризмата също. newsm78
От каква материя е дрехата? Цветна, бяла?
Ако е по-държалива материята натъркай с препарата за загорели мазнини на А1 и пусни в пералнята. Така почистих петна от бензин от дънки, надявам се да ти свърши работа. Препарата го коментирахме преди няколко страници.

# 186
  • София
От каква материя е дрехата? Цветна, бяла?
Ако е по-държалива материята натъркай с препарата за загорели мазнини на А1 и пусни в пералнята. Така почистих петна от бензин от дънки, надявам се да ти свърши работа. Препарата го коментирахме преди няколко страници.
Черен анцунг, предполагам памук и още нещо. Ще трябва да го потърся този препарат. Не съм го виждла досега, иначе изчетох написаното в темата за него. Благодаря за съвета.

# 187
За моите жълти петна от белина никой ли не знае хитринка?  Cry

# 188
# 189

Мерси за линка. Аз го прах след това с Ариел за бяло пране, но все още има петна. Освен да търся вносен Ариел.

# 190
Опитай с накисване.Някъде четох, че премахват петна с паста за зъби, до сега съм използвала само при петна от мастило и действа.

# 191
Опитай с накисване.Някъде четох, че премахват петна с паста за зъби, до сега съм използвала само при петна от мастило и действа.

newsm78 сигурно има значение каква е пастата. Може би прави реакция с някоя съставка? Някъде четох и за Меглио-то, че махало петна. Кофтито е, че не е едно петно, ама са по цялата дреха. Просто трябва да се накисне в нещо, ама в какво????

# 192
  • Кьолн
Аз също съм изпробвала да премахна петно от олио с паста за зъби,върху клинче на дъщеричката ми. Петното се махна. А клинчето беше зелено. Peace

# 193
  • Sofia
Знам за мазно петно, че се ползва крем за бръснене. За плодови петна - кисело мляко.

# 194
Момичета, моля за помощ.
Едно бяло късо палтенце 80% вълна 20% синтетика го потопих в разтвор от белина. На един леген вода около 10- тина литра,  сложих около 100- тина мл белина Аче. И сега на места стана на жълти петна.  newsm78

Чета в интернет различни методи за премахване на петната (разбира се гаранция няма), но нямам опит и наблюдения, за това преди да престъпя към експерименти, моля някой който се е сблъсквал с това да ми даде съвет.  Praynig

Дали са станали жълти петна,или палтото се е избелило неравномерно и това,жълтеещото, е първоначалният му цвят? Защото на мен точно това ми се случи,след като покиснах няколко бели калъфки в белина.Просто на местата,където са прегънати няколко ката, белината има по-малък достъп и там не се избелва добре.Въобще в белина не се кисне,констатирах за себе си,а трябва да се бърка или да се върти в пералня/ама пък за пералнята не било добре да и се слага белина/.
А доколкото знам-белина не се ползва за вълна.

Общи условия

Активация на акаунт