Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 325
  • 908
  •   1
Отговори
# 270
  • ГОре на черешата...
Пробвах с магнити, сама си ги направих, свързани с атлазени панделки - обаче за да постигна този набор трябва да нагъна много пердето и става ужасно грубо и грозноу тежко, защото то е дълго почти до пода...уф, и тази зима май ще си изкара зад радиатора...

# 271
Ето и моята идея за пердетата /не можах да разбера какви са тези магнити и дали не си пробвала нещо подобно/:
За пердето от органза:
Избираш си сатенени панделки в подходящ цвят /широки поне 3-4 см./. Едната да е по-къса от пердето /тя ще е отпред/, другата по-дълга /зад пердето/. В горния край на панделките зашиваш от същите кукички, с които е закачено самото перде и ги нанизваш на корниза, между другите кукички - на подходящите места. Трябват ти 2-3 двойки такива панделки. После просто леко набираш плата отдолу и връзваш лентите на красива панделка отпред. Трябва да съобразиш само дължината на лентите.
На плътната завеса можеш да зашиеш вертикално на няколко места от лентите за набор, които се слагат в горния край на пердето. Трябва да са от задната страна, за да не се виждат. И набираш, когато е необходимо!

# 272
Само да вметна, че бебешка пудра на мазно петно на дреха, наистина е магия някаква    Peace

# 273
  • ГОре на черешата...
Съни блосъм, благодаря  bouquet, ще опитам, дано се получи красиво!

# 274
Съни блосъм, благодаря  bouquet, ще опитам, дано се получи красиво!
Радвам се, че идеята ти е харесала!
Снощи се сетих, че вместо с панделки, можеш да зъвържеш тънкото перде с тънки или широки /20-30 см/ ленти от самата материя /ако ти е останала от подгъването/ или да купиш подходяща органза в същия или контрастен цвят. Така ще добавиш интересен акцент в спалнята.  Принципът на закачане е същият като при панделките, но с повече кукички.

# 275
  • ГОре на черешата...
Само да приключим с ремонта на терасо-кухнята Crazy /би трябвало да е до края на тази седмица  Praynig/ и се залавям...

# 276
Здравейте, може и да е задаван този въпрос и преди, но нямам възможност да прочета всичките теми, така че моля предварително за извинение, ако се повтарям.
Имам следния проблем - бях залепила върху барплота нещо като дунапренени хартия, мисля, че ги купих от джъмбо, с идеята да не се цапа барплота и да не се мокри. С времето се оказа, че те са задържали влага и в момента барплотът ми вони ужасно. Махнах глупавите неща и търках с циф и meglio, но миризмата си остава. Някакви идеи за премахване на миризма от барплотове? Материалът на барплота е изкуствен.
Благодаря предварително Simple Smile

# 277
  • Ланкър, планините Овнерог
Мухъл ли има? За мухъл пробвай със Саво или друг подобен (те миришат на белина, но май е за предпочитане)

# 278
Някой беше споменал за оцет против миризмата на мухъл.

# 279
Мухъл ли има? За мухъл пробвай със Саво или друг подобен (те миришат на белина, но май е за предпочитане)

не е мухъл...ще пробвам с оцет утре, пък да видим.

# 280
Само да вметна, че бебешка пудра на мазно петно на дреха, наистина е магия някаква    Peace
О,ще се пробва   Peace

# 281
Оцета по принцип премахва всякакви лоши миризми.

# 282
  • Ланкър, планините Овнерог
Също и сока от лимон. Явно киселината по принцип.

# 283
не е мухъл...ще пробвам с оцет утре, пък да видим.
Ако не помогне, пробвай с това: http://www.mexon.bg/bg/Medix_Universal.html
Има различни видове, а ароматът е много силен - мисля, че няколко измивания ще дадат добър резултат.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 19:57 от Sunny blossom

# 284
  • в сърцата на децата <3
Здравейте, може и да е задаван този въпрос и преди, но нямам възможност да прочета всичките теми, така че моля предварително за извинение, ако се повтарям.
Имам следния проблем - бях залепила върху барплота нещо като дунапренени хартия, мисля, че ги купих от джъмбо, с идеята да не се цапа барплота и да не се мокри. С времето се оказа, че те са задържали влага и в момента барплотът ми вони ужасно. Махнах глупавите неща и търках с циф и meglio, но миризмата си остава. Някакви идеи за премахване на миризма от барплотове? Материалът на барплота е изкуствен.
Благодаря предварително Simple Smile
А от какво е този барплот? Дърво ли е, какво е? Защото нашия е термоустойчив и не мога да си представя да му се случи такова нещо...

Общи условия

Активация на акаунт