Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 232
  • 908
  •   1
Отговори
# 690
Дали ако я намокриш и разстелиш на голяма площ опъната, няма да се оправи?

Едно време майка ми така сушеше покривки, плетени на една кука - на една голяма кръгла маса. И който минеше покрай покривката, само подръпваше от тук- от там да не се свива...

За колосването не мога да помогна.

# 691
Да, мокриш и разпъваш. Даже може да я подсушиш в хавлиена кърпа и да я гладиш влажна /пак през кърпа/. Колосване никога не съм правила.... Rolling Eyes

# 692
Момичета,помагайте изпрах плетена на една кука покривка и като изсъхна се сви.Гладих изпъвах поразтегна се малко,но още не е достигнала предния си размер.Колосването дали ще помогне, и с какво да я колосам?
Продават течност за колосване.
 http://freshaktiv.eu/7/16.html

# 693
Търсих хитринка за заличаване на лъснато от ютия върху дреха.
Открих съвет да се напои памучно парче плат с оцет, разреден с вода и с него да се обработи лъскавия участък. Последвах го, обаче платът сякаш избеля. Едва ли ще мога да го оправя сама, затова въпросът ми е - дали има смисъл да се разкарвам до химическото утре, или направо да запращам към боклука... Grinning
Благодаря!

# 694
Ако споделите изпробвана хитрина за лъснато и аз ще я ползвам. Моето е на дивана в хола.

# 695
Момичета- засъхнало петно от сладолед върху дивана?
Сега го забелязах, точно между възглавниците.  newsm78

# 696
Момичета, някои от вас споменаха за препарата кислол като средство за почистване на мозайка. Това ме заинтересова-за стълбището ни във входа, което е от този материал. Аз посмъртно няма да търкам 5 етажа с телена четка Joy Joy, но ако споделите, че ще има ефект и с обикновен моп-по-голям от нормалните препарати, бих пробвала да измия с него. А в какво съотношение се разтваря във водата? или не се разтваря-изобщо как се ползва този препарат?

# 697
Казабланка,
Аз така мия мозайка. Обливаш с вода, после изливаш кислол( лично аз не го разреждам ).
Трябва да се разтърка леко, например с метла или четка с дълга дръжка. Той " шупва" и сваля абсолютно всичко.
След което плакнеш с вода. Жалко, че нямам снимки преди и след...разликата е просто УАУ

# 698
Казабланка,
Аз така мия мозайка. Обливаш с вода, после изливаш кислол( лично аз не го разреждам ).
Трябва да се разтърка леко, например с метла или четка с дълга дръжка. Той " шупва" и сваля абсолютно всичко.
След което плакнеш с вода. Жалко, че нямам снимки преди и след...разликата е просто УАУ
Още един глас за кислола Simple Smile
Мъж ми така мие банята, вкл. тоалетната чиния - и всичко светва  Whistling

# 699
Моля, помагайте.Знам, че го бях срещала но не се сещам.Дъщеря ми си е надраскала с флумастер новата туника и клин с какво да и третирам преди пране?

# 700
  • Провинция
Казабланка,
Още един глас за кислола Simple Smile
Мъж ми така мие банята, вкл. тоалетната чиния - и всичко светва  Whistling

Срещу няма и левче всичко светва. Още повече,че ние сме на квартира и тук всичко е по-старичко. Банята е ремонтирана преди 3-4 години, но тоалетната е хванала здрво варовик.Наливам кислола в шише с пулвелизатор и пръскам под ръба през 2-3 мин.Накрая плакна със силна струя топла вода-направо пада на големи парчета, а и самото дъно на тоалетната (където е водата) също като се оплакне с четката за тоалетна и се остърже светва и тя. Доволна съм и от Цилит бенг- но някак си ми идва в повечко като цена, вместо 1 цили бенг ще си купя няколко литра кислол и ще мия години наред с него.

Не харесвам кофти миризмата на кислола. Ползвам го винаги с гумени ръкавици, че е силен и изгаря кожата на ръцете, а ако имаш някоя раничка е огън.

# 701
Ей, страшни сте, направо корпус за бързо реагиране. Благодаря ви  bouquet, много ценно инфо. Дано да се получи ефекта "уау" и на нашето стълбище (горкото само на мен чака, как пък някой от 14 апартамента не се сети да ме отмени някой път), защото там няма да мога да люскам вода на воля след кислола, мога само  да забърша с моп...Ще пробвам първо на нашия етаж hahaha А освен в Метро, където със сигурност съм го виждала, дали го продават и в други вериги (аз поне не съм го виждала на друго място) или квартални магазини, че не ми се ходи чак до Метро само заради него.

# 702
Ей, страшни сте, направо корпус за бързо реагиране. Благодаря ви  bouquet, много ценно инфо. Дано да се получи ефекта "уау" и на нашето стълбище (горкото само на мен чака, как пък някой от 14 апартамента не се сети да ме отмени някой път), защото там няма да мога да люскам вода на воля след кислола, мога само  да забърша с моп...Ще пробвам първо на нашия етаж hahaha А освен в Метро, където със сигурност съм го виждала, дали го продават и в други вериги (аз поне не съм го виждала на друго място) или квартални магазини, че не ми се ходи чак до Метро само заради него.
Навсякъде го има - то е универсален препарат Simple Smile

# 703
  • София
Каква е тайната на този Кислол? Какво съдържа, предполагам не е хлор? Не е ли опасно да се използва в дом, в който има и малко дете?
Изкушавам се да мина терасата ни-  зелена мозайка е, но само името Кислол ме кара да си задам горните въпроси  Mr. Green

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 11:08 от Geraldine

# 704

Общи условия

Активация на акаунт