Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 149
  • 908
  •   1
Отговори
# 720
  • Ланкър, планините Овнерог
Разреден е в пъти по-добре от концентрат. Още го усещам в гърлото, а в банята смърди на кисело

# 721
Разреден е в пъти по-добре от концентрат. Още го усещам в гърлото, а в банята смърди на кисело
Смърди, да. Simple Smile И разказва играта на фугите. И за варовика в кенефа не помага кой знае колко много. Помага ми само за наслоен варовик по плочките или мивката. Но и там поливам само отделни участъци и след секунди изплаквам. После чистя с нормалния препарат.

# 722
Затова банята и тоалетната ги мие мъжа ми  Mr. Green - хем светят, хем не се вмирисвам  Whistling

# 723
Абе, не знам, то два дена не трябва да влизаш в банята, за да се измирише  Laughing Отделно, че не видях по-различен ефект от всеки друг препарат

П.П. Току що дойде № 2 от подписа ми да ми се кара, че дори в коридора миришело, а минаха 2ч, след като търках с четка с другия препарат и вентилатора беше повече от час включен

Наоплаках се, де  Crazy. Хубавото е, че е евтин, поне за парите да не ме е яд

# 724
Момичета, внимавайте със смесването на препаратите. Съседката ми беше смесила белина с нещо друго /не помня какво/, за да не й смърдяло... Беше се отделил газ и после три дни ходеше като пияна. И това упражнение го беше направила в баня без прозорец....
         Ех, как не помня какъв беше другия препарат, а пък съм и зле с химията....

# 725
Аааа, аз бях изплакнала обилно с вода пода преди да започна с другия. Иначе кой знае каква реакция щеше да стане.

# 726
Момичета, внимавайте със смесването на препаратите. Съседката ми беше смесила белина с нещо друго /не помня какво/, за да не й смърдяло... Беше се отделил газ и после три дни ходеше като пияна. И това упражнение го беше направила в баня без прозорец....
         Ех, как не помня какъв беше другия препарат, а пък съм и зле с химията....
Знам. Моя позната даже в болница лежа. Отделя се хлор[/b], който е токсичен като газ.  Peace

# 727
Хлор се получава при смесването на белина с какво? Помагай, REAL_WOMAN, та да запомня.

# 728
Скрит текст:
Натриевият хипохлорид е химично съединение с формула NaClO. Разтоврът му представлява белина. Силен окислител е и се използва в дерматологията.

Показания: използва се като оксидиращ, избелващ агент и като дезинфектант. За дезинфекция и промивка на рани, язви.

Противопоказания: свръхчувствителност към медикамента или някое от помощните му вещества.

Нежелани лекарствени реакции: възможно е наличие на алергични реакции и локално дразнене.

Фармакодинамика: натриевият хипохлорид има дезинфекционно действие.

Лекарствени взаимодействия: смесването на натриев хипохлорид с други дезинфектираши препарати може да доведе до канцерогенни и опасни резултати.

Още за: натриев хипохлорид (sodium hypochlorite) | ATC D08AX07
от -временно недостъпен-
Не се смесва с кислол и други подобни май.
и още
Скрит текст:
Съединението се разлага бавно, като между продуктите на разпада са кислород, хлор, хлорен диоксид и др., поради това се усеща слаба миризма на хлор. С киселини реагира бурно, като се отделя хлор. По тази причина не трябва да се смесват препарати на хипохлоритна основа (белина) с почистващи препарати съдържащи киселини (кислол - солна киселина). При реакция с вещества на амонячна основа (амоняк, амониеви соли, амини) могат да се получат хлорамини, които са токсични.

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 23:07 от KokoMira

# 729
Хлор се получава при смесването на белина с какво? Помагай, REAL_WOMAN, та да запомня.
С Кислол и производните му, да.

# 730
Благодаря! За най-сигурно няма да смесвам нищо! Така поне ще съм спокойна, че няма да открия някой нов химичен елемент!  Laughing

# 731
Здравейте, момичета,
Предварително се извинявам, ако е обсъждано по- напред в темата....
Може ли някой да каже как да почистя мазно петно от бебешко олио от дамаска на диван? Някакъв препарат или хитринка? Благодаря предварително:)

# 732
Здравейте, момичета,
Предварително се извинявам, ако е обсъждано по- напред в темата....
Може ли някой да каже как да почистя мазно петно от бебешко олио от дамаска на диван? Някакъв препарат или хитринка? Благодаря предварително:)

Бебешки талк.  Simple Smile

# 733
  • Варна
Чували ли сте за някаква бактерия или плесен, която прави батериите и друга арматура в банята на ситни черни точици, а по-късно сякаш им е смъкнато лъскавото покритие. Моя приятелка, с много скъпи италиански батерии, душове и тн. си има това чудо в банята. Тя ми говореше, но аз не вярвах, мислех че е някаква плесен и със Саво ще се махне. Вчера и огледах банята и се втрещих. А мухъл/плесен по полочки, ъгли не видях.
Ех, ако знаете и рецепта  Peace

# 734
Чували ли сте за някаква бактерия или плесен, която прави батериите и друга арматура в банята на ситни черни точици, а по-късно сякаш им е смъкнато лъскавото покритие. Моя приятелка, с много скъпи италиански батерии, душове и тн. си има това чудо в банята. Тя ми говореше, но аз не вярвах, мислех че е някаква плесен и със Саво ще се махне. Вчера и огледах банята и се втрещих. А мухъл/плесен по полочки, ъгли не видях.
Ех, ако знаете и рецепта  Peace
Ако са мити с някои от по-агресивните препарати - понякога го смъкват туй покритие и става точно такова както описваш... Май на това ми прилича...

Общи условия

Активация на акаунт