142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 36 415
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Моята сватба, заедно с нас беше от 15 човека.
А нашата - от 14 Simple Smile Даже сама се закарах до гражданското, като по пътя взех майка ми, сестра ми и племенника. Мъжът ми пък, с неговата кола, докара свекъра и баба си. Нито бяла рокля купувах, нито обувки. Мъжът ми беше с пуловер. Подписахме, хапнахме, повеселихме се и толкоз. Нито веднъж не чух "гор-чи-во!"  Sick , нито един тост нямаше. Сватбеното ни пътешествие беше поредното изкачване на Черни връх Simple Smile Хич не ми дреме за общественото мнение. Намерила съм мъжа на живота си, взели сме се и сме щастливи.

Анет, сто кинта?! Kudos! Биеш ме отвсякъде! Нашата беше 185 лв Simple Smile

# 136
Като говорим за сватби, да спомена, че пак съм поканена на една. Направо ми писна, май бия рекорда в темата по ходене на сватби в Америка. Не се ли изпожежениха тези хора?!

# 137
  • The QC to be!!!
Ева  Praynig стискай кълки!

Анет, Фея и Едира, за сега ви бия по #гости и разходи по сватбата (надолу обаче).  Mr. Green

# 138
Ева, не те "познавам", защото съм нова тук, но ти пожелавам успешно бременеене и много търпние с роднините. Аз за малко да се изпокарам с майка ми, когато дойде за раждането на бебчо, защото тя много държеше да помага, а двамата с мъжа ми бяхме толкова развълнувани от появата на малкия, че искахме всичко да си правим сами. На втората седица от престоя й вдигна скандал, че един памперс не била сменила още и за какво била дошла;) Оттогава я назначих за отговорник по памперсите и миряса. Естествено имахме и задължителните разногласия защо не съм давала вода на бебето, защо не го "осолявам" (това ме разби, слагало се сол във водата за къпане - само през трупа ми!), защо го държа голо посред зима (тоест без вълнен елек), защо не му мажа пъпчето със спирт...

След това дойде свекървата и обратния проблем - не можеш да я накараш едно нещо да свърши ( а тогава аз тъкмо почнах работа след 3-ти месец и вече имах нужда) -  да не била слугиня. Но тя е друга народност жената, нямат такава нагласа да помагат на "децата".

Така че, оправия няма - просто не им се връзвай и гледай да си спокойна, няма цял живот да са при теб.

Благодаря на всички за съветите за спането. Наистина страшно ми помогнахте, успокоих се вече, и се примирих че си имам гушанчо, който ще си спи при нас засега.

# 139
успокоих се вече, и се примирих че си имам гушанчо, който ще си спи при нас засега.
Браво! Гушкайте се, докат иска. Моите двете (на 5 и на 8 ) още ми идват "на гости" нощно време.

Украсявате ли дворове, градини, балкони и порозорци за разните празници и сезони? Аз вече наизвадих есенните работи, а сега на път към къщи ще купя няколко тикви от една амишка ферма. Предишни години хвърлях тиквите (удома никой не обича тикви и сладки картофи), но тоя път ще сваря тиквите за кучето.

# 140
Моята сватба скъпа към 300-400 бг. пари. Завеедохме приятелите на бар.

Фея, украсявам. Много оби4ам, нно прии нас е топло не е за тикви осте.

# 141
Фейо аз и друг път съм споменавала в темата - аз се жених в Ягодинската пещера - разходка, екскурзия и сватба в едно. Роклята ми я направиха за 10-20 мин в Асеновград а обувките бяха равни бели боти на разпродажба от "Пиротска", няма да се препъвам в пещерата я...Седмица преди сватбата от моята фирма ни поеха екскурзия до Милано - платих и за ММ и това ни беше и пътешествието Simple Smile
За украса тепърва ще мислим, въпреки че ние ако украсяваме го правим вътре в двора, не навън. Егоисти сме и искаме ние да я гледаме  Mr. Green

# 142
Фейо аз и друг път съм споменавала в темата - аз се жених в Ягодинската пещера - разходка, екскурзия и сватба в едно. Роклята ми я направиха за 10-20 мин в Асеновград а обувките бяха равни бели боти на разпродажба от "Пиротска", няма да се препъвам в пещерата я...
Joy Така де! Пещера е това, да не е гражданско?!

А качихте ли се до Харамийската? Страшно изживяване е. Любимото ми ястие в Триград са пържените пъстърва и домашни картофи.

Аз нагласих двора. Децата са в луд възторг. Нашата къща била най-красива  Laughing

Соу, обичам телефона ти!   hahaha

# 143
Вие ме разбивате, наиситна, със сватби!
Ама как и не ви пука "какво ще кажат хората"! ЕВАЛА!
Нашата беше класическа бг сватба с рокли, обувки, прически за скромната сума от 7000 лева, а и "Бяла роза" естествено! Умрях да се притеснявам, че не можахме да платим нощувките на хората, които не бяха от града.

Ама как си личи, че имам постоянен интернет, на всяко гърне съм похлупак напоследък!

# 144
Ооо Оркид, никога не ми е пукало. За разлика от родата  Mr. Green
Слава Богу, се оказах тук че иначе им бях като трънче в петата  Joy
Аз съм на принципа, че си имам един живот и си е за мен, не за хората...

Фейо, не успяхме. Ходихме само до Дяволското гърло (нали се преполага, че там трябва да е развода  Mr. Green) а пастърви и пататници омахахме колкото можахме.
Триград е вълшебен.

За протокола, аз имах проблем с името си и преди да дойда насам и се оказа, че трябва да си сменям всички актове за раждане в които фигурирам. Беше драма, защото аз съм родена в Търново, акта за раждане на сина си трябваше да взема от Шумен и се започна едно пътуване от Сф не си е работа. Борино, бяха единствените с които комуникацията можеше да протече само по имейл и ми пратиха новото свидетелство по пощата.

# 145
Здравейте, момичета, понеже не сме женени и не мога да се включа по този въпрос, и не украсяваме сезонно (но пък много харесвам да гледам чуждите украси  Mr. Green), реших да ви копирам едно стихотворение на Diana Loomans, което ме накара за момент да погледна ежедневието от една по-далечна във времето перспектива и да се замисля...

If I had my child to raise over again,
I'd finger paint more, and point the finger less.
I'd do less correcting, and more connecting.
I'd take my eyes off my watch, and watch with my eyes.
I would care to know less, and know to care more.
I'd take more hikes and fly more kites.
I'd stop playing serious, and seriously play.
I'd run through more fields, and gaze at more stars.
I'd do more hugging, and less tugging.
I would be firm less often, and affirm much more.
I'd build self-esteem first, and the house later.
I'd teach less about the love of power,
And more about the power of love.
It matters not whether my child is big or small,
From this day forth, I'll cherish it all.

Дано ви хареса!

# 146
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз винаги украсявам за празници. Трябва да си призная, с най-голямо въодушевление за Хелоуин. Тогава тук почва  хубавото време - захлажда се достатъчно за да се живее и всичко като че ли се събужда. Изобщо времето от сега до Коледа ми е любимо. Вече купих някои нови украси. Имам огромна колекция и винаго добавям по нещичко.
Я какви идейни сватби сте имали! Моята беше много традиционна. Оставихме майка ми и свекърва ми да се вихрят с родата както си щат, изтърпяхме стоически всички ритуали, а вечерта си отидохме с приятели на бар.
И аз смятам, че е глупаво и излишно да се изхвърля човек по такива поводи, но като гледам щерката...На 12 е, а отсега й светват очите като види красива булчинска рокля...

# 147
Изобщо времето от сега до Коледа ми е любимо.

И на мен!

Украсявам умерено Wink, навън за есента-тикви и саксия с хризантеми, за Коледа-венец на вратата, бих сложила и twinkle lights, но нямаме контакт наблизо. Още е топло при нас за тикви, миналата година се скапаха рано. Мисля да спретна хелоуинско парти за детето и започнах да се оглеждам за идеи/украси.

angelv, мерси за поемата.

Ван, честито на племенницата ти, много успехи и пожелавам.

Ева, стискай още малко. Hug

# 148
  • Под сянката на разлистените кактуси
benson10, ако искаш виж в сайта на Марта  Стюарт и подобни за украси, които можете да направите заедно. На моите това им беше много любимо, и сега дърти магарета помагат за украсяване на къпкейкс и сладки.

# 149
Никога не ми е пукало какво ще кажат хората... Имахме традиционна българска сватба, ритуалът беше в една галерия. Имахме коктейл след подписването с много гости- приятели, колеги...вечерта имахме вечеря за роднините и най-близките приятели ( оказаха се около 100-тина човека). Сватбената ни кола беше Мерцедес 1936- един приятел е колекционер и това беше изненадата от него. Разходите за сватбата си ги поехме ние, родители и прочие бяха наши гости. Организирах всичко сама, като тук там бях прехвърлила някой задължения на една дружка. Бяхме поели и разноските за нощуването на гостите...и т.к. беше и Великден на сутринта бяхме осигурили и боядисаните яйца ( беше голяма атракция за гостите ни от Канада).

За украсата украсявам за всеки празник, и вън и вътре. Хелуйнската ще я правим живот и здраве да се прибера от БГ

Общи условия

Активация на акаунт