142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 35 499
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • Чикаго / София
Агенткта видеото е супер. Благодаря, че сподели, има какви поуки да си вземе човек.

Хиър доста странен обичай ми се вижда това, и от опит нищо не мога да кажа. Може би за ширините в които сме отраснали ние, е неприемливо, но за тях да си е нещо нормално. И все пак ми се струва меко казано, странно!

Ванх, браво на красивата ти и умна племенница! Има за какво да се гордееш. По вода да й върви.

Добри мисли за Ева и от мен!

Нана и това ще мине. Малката ми дъщеря уж от едно годишна си спеше в нейното креватче, но истината е, че всяка вечер към 12часа идваше в нашето легло и си спеше при нас. Ако я върна обратно в нейното спяща, след 1 час пак се връщаше. Накрая я оставих, постепенно сама спря да идва. Сега идва много рядко - само ако е сънувала нещо, и аз винаги се радвам много на среднощните й визити. Радвай му се докато е малък, че толкова бързо растат и стават самостоятелни. Simple Smile

# 121
Предадох на Ева. Тя звучи обнадеждено и не звучи като да й е скучно.

# 122
Предадох на Ева. Тя звучи обнадеждено и не звучи като да й е скучно.
добра новина! Спокойно да си завърши започнатото Heart Eyes

Агент, много интересно.
Ванх, успех на племенницата!

# 123
  • Под сянката на разлистените кактуси
Мда, ние през август бяхме канени на сватба, където трябваше да си платим вечерята. След ритуала имаше шампанско и разни петифурки и еклерчета, но за вечерята бяхме предупредени предварително, че ако искаме да отидем, си поемаме сметката. Много добри приятели сме с родителите на булката и знаем, че бая са я закъсали, бизнеса им фалира в тази кризаи все пак успяха да изучат дъщеря си, завърши през май много добър колеж. Та напълно ги разбирам и не ми беше хич странно. Ама да те поканят и нищо да не кажат...Не мисля, че е приемливо!

# 124
Мда, ние през август бяхме канени на сватба, където трябваше да си платим вечерята. След ритуала имаше шампанско и разни петифурки и еклерчета, но за вечерята бяхме предупредени предварително, че ако искаме да отидем, си поемаме сметката. Много добри приятели сме с родителите на булката и знаем, че бая са я закъсали, бизнеса им фалира в тази кризаи все пак успяха да изучат дъщеря си, завърши през май много добър колеж. Та напълно ги разбирам и не ми беше хич странно. Ама да те поканят и нищо да не кажат...Не мисля, че е приемливо!

В БГ ресторанта ти е един от най-малките разходи. Дават се луди пари за фото, видео, украса, рокли...Тука някой знае ли как е? Не, че е толкова важно, ама ми е любопитно, колко горе-долу излиза една сватба стотина човека, не много пищна?

# 125
Привет, мили момичета!

Не си спомням да съм била по-трогната в живота си от вниманието и загрижеността ви! Hug Hug Hug Яна  Hug Hug ми предаде за вас и загрижеността ви и за желанието да ми помогнете и направо се разплаках от умиление... та вие дори не ме познавате..

Добре съм, лежа от 28 седмица за задържане, защото влязох в preterm labor, но не исках да търся съжаление и не пишех в темата по тази причина. Пия лекарства, доста ми е тежко, но работех то къщи и това ми помогна да се съхраня психически. От днес вече не работя, сега съм в 33 гс и 4 дни.

Оркидблосъм, искрено ти благодаря за предложената помощ - останах безмълвна! Heart Eyes Hug Hug Майка ми и баба ми дойдоха преди 2 дни и вече се оправяме, така че най-трудното мина, но МНОГО ти благодаря още веднъж...

Сложиха ми инжекции за да се развият дробовете на бебо преди 10 дни и въпреки кофти ефектите в/у мен, като цяло съм по-спокойна за бебето. Единственият ми проблем е, че честно казано изобщо не се разбирам с нашите тук и съм непрестанно напрегната покрай тях, но се надявам поне малко да се осъзнаят, че са тук за да ми помагат, а не да ми вредят. Ще видим.

Ати, благодаря ти и на теб! При нас бебето остава при мен ако не греша, но всякакво инфо ще ми е от полза. Hug
Поздрави на всички! Не съм челата темата от 100 години и не знам на кого за какво да честитя  Simple Smile

# 126
Много добри мисли за Ева Hug Praynig да и предадете, че си чакаме снимка с хубавото бебче  Hug
Ванх успех на племенницата ти и да знаеш, че братчето ти вижда всичко и със сигурност е много горд в момента Hug
Ох говорите за обучаване на децата да спят сами, и ние в кюпа Диди си спеше в леглото сама, е не заспиваше сама, но сложиш ли я спи цяла нощ, до момента в който се появи Еми, сега спи с мен и дума не дава да се одума да спи сама Whistling бебе Еми си спи в леглото, но до кога не се знае Joy
Аз не одобрявам метода на реването, не давам моите деца да ревът за да заспят, ще си ги гушкам докато ме искат(въпреки упреките на мм за това) Blush

# 127
  • Под сянката на разлистените кактуси
[quote author=orchidblossom link=topic=677545.msg22978218#msg22978218 date=1347589297
В БГ ресторанта ти е един от най-малките разходи. Дават се луди пари за фото, видео, украса, рокли...Тука някой знае ли как е? Не, че е толкова важно, ама ми е любопитно, колко горе-долу излиза една сватба стотина човека, не много пищна?
[/quote]
Аз бих казала около $ 25,000. Не знам какво имаш пред вид под "не много пищна"  newsm78 Обикновено за open bar се плаща допълнително и то доста. По традиция трябва да сватбата да плати семейството на булката...Почвайте да спестявате, дамски мами!

# 128
По традиция трябва да сватбата да плати семейството на булката...Почвайте да спестявате, дамски мами!
А, да си плащат сами, ако искат сватба с 300 души гости! За мен е абсолютно идиотско да каниш хора, които никога не си виждал през живота си, само защото ти се водят някакви си там роднини, да не би да се обидят. Ми да се обиждат бе, щом им е на сърце. Техен проблем.

Или само най-близките роднини, една шаферка, един кум и айде, или двете ми моми да си изкарат сами парите за грандиозните си сватби. Как не дала $18 000 за една купчина бял плат, натрупан върху телени кръгове, който ще бъде ползван еднократно, след което ще бъде набутан в кутия с целофанено прозорче.

Виж, ако искат да идат на пътешествие някъде, или да си купят къща, или да отидат за една година в Африка и да работят по програма за опазване на гепардите, да речем - вадя парите и слагам на масата. С радост.

Така и с погребенията. Да е от н'ам си кво си дърво ковчегът, па да е с н'ам си ква си подплата, па официален костюм за покойника... А бре, джанъм, човекът си е отишъл. Това дали ще платиш повече или по-малко няма да прати починалия в рая или в ада, съответно. Ама пусто, "какво ще кажат хората"...

Гати си обърканите приоритети, честно.

За себе си съм наредила: кат' умра, ей така, със същите дрехи да ме мятат в пещта, а после да ме пуснат по вятъра. Никакви опела, никакви гробища, никакви урни над камината, никакви задушници, цветя и варени жита, никакви ревове и оплаквачки. Не ща да заемам ничие място, време и финанси, още по-малко пък да съм нечие бреме и след смъртта си.

Ева, ама как съм ти пропуснала поста?!  Embarassed

Напълно те разбирам, като говориш за вашите. Те и двете женици смятат, че помагат, милите. Убедена съм. Разбира се, че от това на теб не ти е по-леко и се надявам нещата да се поуталожат.

Предай на тумбачеца, че леля Фея е заръчала "малкият мишончо" да не бърза. Да, животът е възхитително интересен, но е по-лесен, когато нещата стават навреме. Кажи му на "мишончото", че и ние го чакаме, ама сме търпеливи като волканци.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 07:16 от Фея Кръстница

# 129
  • У дома
Ева, стискам палци всичко да мине добре! И аз лежах към края с малката и знам какво е.

Ван, честито на умното момиче и само успехи занапред!

Нана, ние се решихме на второ чак, когато баткото тръгна на училище. Затова моите са с голяма разлика  Simple Smile

# 130
Фейо, споделям напълно, и моето виждане за събитията е същото!
Моята сватба, заедно с нас беше от 15 човека.

Евичка, стискам палци всичко да е наред и с тебе и с бебчо  Hug Не обръщай внимание на неразбирателствата с родителите. Две поколения трудно се разбират въпреки добрите намерения.

Ван  Heart Eyes

# 131

Не мисля, че ресторанта в БГти е от най-малките разходи. В големите градове 50 куверт на човек е май нормата за нещо прилично средно. 5000 за 100 готови. По мои впечатления средно БГ сватбите са 10 000.

Средностатистическата американска сватба струва $27, 000. За еди колко си човека, еди каква си, вече зависи от твоите представи, а и от района. И тук другите разходи като рокля, украса и т.н.. могат да са огромни, всичко с етикет брайдъл добави по някоя нула. С бюджет под $2500 за рокля в Клайнфелдс директно ще ти кажат че нямат нищо за теб. Но има и Дейвид'с брайдъл, и трънк шоус, и семпъл сейлс за бюджетни булки за по около $1000 да кажем. Промени на роклята 200-500$.  Обувки ако не се уливаш (Мечтаното ми сватбено Валентино 4000.00   Shocked ) 200...И се събират нещата едно по едно.

Съществената разлика с България е, че тук не са толкова обременени с 'какво ще кажат хората' манталитет  толкова, което прави планирането по-гъвкаво. Я в България да предложи булката да напишат в поканите че гостите си поемат вечерята, половината рода ще получи удар от срам Laughing И това дава повече възможности, да си направиш само коктейл, бюфет вместо фикс меню, без вкючен алкохол, с ограничен,  и т.н. които олекотяват сметката значително. Ако се започне планиране отдалече(минимум 2г), с много проучване и подготовка и много DIY  може да се направи нещо прилично и с  по-малко пари.

Ние теглихме една голяма и сложихме даунпеймънт за къща. Само за Валентиното още се сещам и въздишам...

Ева, и от мен палчета!

По на Хиър въпроса, тук с  приятелите ни си имаме израз,понеже се занимаване с  чужденци и странностите им в работата, He's not rude, he's foreign.  Laughing

# 132
Ева, много добре ми звучиш, радвам се, че лежането не те е депресирало. Дано и роднините ти започнат да ти помагат и да се разбирате по-добре. Много силно препоръчвам кенгуру грижата за недоносени, ако се случи бебето да се роди по-рано (което може и да не стане, историята познава много такива случаи Simple Smile ). Ако се интересуваш, ще ти пратя материали по темата. Основното е майката или таткото да гушкат бебенцето на голо, много помага за температурата, за дишането, за млякото. Но на мен най-много ми помогна психически и затова го препоръчвам.
За кърменето на недоносено може да погледнеш една много хубава статия от Хедра:
http://xedra.wordpress.com/2011/07/10/late-preterm/

# 133
Ева,стискай зъби(и др.органи),малко остава.Пиши тук,никой няма да те "съжалява", виж акъл и да не искаш ще ти дадем Mr. Green Роднинските битки са тема безкрайна,сега ще имате маса поводи-пие ли вода бебето,колко често се къпе,защо не е с вълнена качулка за 100 градуса и пр,с времето обръгваш и се учиш да я караш по-лежерно.Толкова неща добиват друг  чудесен сми с бебе на ръце че ще се чудиш как си имала нерви/акъл/сили да се дразниш на безсмислености.
*
ехааа,наш'та сватба излезе има няма 100 кинта ..пак съм на далавера!
*
за спането акъл нямам;аз с деца не мога в една стая да спя,еле пък е леглото ми,абсурд.Сами в последно време иска да види че навън е тъмно (джам по джам обхождаме),всички са си легнали (не изпуска фън) и доброволно се оттегля (кога s повече окане,кога с по-малко Mr. Green)

# 134

Не мисля, че ресторанта в БГти е от най-малките разходи. В големите градове 50 куверт на човек е май нормата за нещо прилично средно. 5000 за 100 готови. По мои впечатления средно БГ сватбите са 10 000.

Тези цени са факт и може би в София са минимум, но ние във Варна успяхме да нагласим нещата с куверт от 25 лева, при около 70 гости ни се получи нормална сума. Може би защото се женихме в неделя и имахме намаление. Но пък за фото и видео колко платихме не е истина, а аз дори още не съм гледала видеото....
Иначе добре, че имам младеж, ако наистина семесйтвото на булката плаща. Wink
Ама то човек не знае след 30-35 години може и сватби да не се правят изобщо, ще го мислим!

Общи условия

Активация на акаунт