142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 35 488
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Хиър,

Тук в ДС, гостите винаги си плащаме сметката, когато сме на рожден ден в ресторант и разделяме помежду си сметката на рожденика (аз дори мислех, че това е повсеместен американски обичай, ама виждам, че има всякакви причудливи варианти). Затова, много често на човек като не му се занимава, или иска да покани повече хора без да плаща за парти вкъщи, си кани в хубав ресторант и всеки си покрива сметката накрая. Пари в плик за рожден ден на мен ми се струва доста просташко, но хора всякакви.

Да се оплача малко отново - знам, че много от вас са на вълна големи деца, и моите проблеми с бебчо ви се виждат "бели кахъри", но напоследък направо изнемогваме с ММ. Малкият (на 19 мес) от няколко месеца отказва да си спи в стаята и в кошарата и иска да спи при нас. Приспиваме го дълбоко, слагаме го в кошарата и така откарва 2 часа, тъкмо докато и ние се унесем, и се започва един жален плач, докато не го вземем при нас. Знам, че трябва да го тренираме, и педиатъра ни съветва да го оставим да си поплаче, но сърце не ми даваше доскоро. В един момент безсънието и пълния работен ден пред компютъра на сутринта+работа с клиенти ни дойде в повече и решихме да го пробваме този Хербер метод. Еми рева 40 минути детето, щеше да си скъса белите дробове.

Така че методът го отписахме и пак старата песен - два часа в кошарата, после при нас. До снощи, когато се претърколи през нас докато спяхме, и падна по лице на пода в съня си ...

Сори за дългия чаршаф, но трябваше да се оплача. Довечера започвам да спя с него на матрак директно на земята и да чакам да го "израсте"Simple Smile

# 106

Сигурно става въпрос за http://www.babycenter.com/0_the-ferber-method-demystified_7755.bc
Цитат
Знам, че трябва да го тренираме, и педиатъра ни съветва да го оставим да си поплаче

Всъщност не трябва да го тренирате, само вие като родители можете да решите какво трябва и не трябва, а не обществените нагласи и педиатъра.
Препоръчвам ти http://www.amazon.com/The-No-Cry-Sleep-Solution-Through/dp/0071381392 и успех !

# 107
Хиър,

Тук в ДС, гостите винаги си плащаме сметката, когато сме на рожден ден в ресторант и разделяме помежду си сметката на рожденика (аз дори мислех, че това е повсеместен американски обичай, ама виждам, че има всякакви причудливи варианти).

Това е по-неформалният сценарий и при него накрая сервитьорът носи сметката и всеки си плаща + евентуално поемане на сметката на рожденика.

Нашето беше официална вечеря, която рожденичката сама си организира. Избрала е менюто, напитките и другите подробности и е платила. Ние се появихме официално облечени, седнахме, където ни казаха и зяпахме програмата, ядохме, каквото ни сервираха, и танцувахме. Явно в Брайтън Бийч си плащаш на рожденика за това. Друг път ще знаем и ще преценяваме дали да ходим.

Поправям се за Ева. Сега разбрах, че са я сложили да лежи, защото е с риск от преждевременно раждане. Остават й 4 седмици до 38 седмица. Сигурно има нужда от добри мисли!

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 02:59 от Hear Again

# 108
Поправям се за Ева. Сега разбрах, че са я сложили да лежи, защото е с риск от преждевременно раждане. Остават й 4 седмици до 38 седмица. Сигурно има нужда от добри мисли!

Много, много положителни мисли изпращам. Дано всичко е наред, стискам палци!

# 109
Изпращам й моите веднага, обилно и от сърце!

# 110
Изпращам й моите веднага, обилно и от сърце!
И аз така!

# 111
  • WA, USA
Да минат бързо и неусетно последните седмици за Ева, а бебчо да поседи кротко вътре поне до заветните 37 седмици! Дано всичко се развие благоприятно за тях Hug

# 112
  • У дома
АП, и на мен много ми хареса. Акцента и е като мехлем за ушите  Simple Smile

За пари и теглене от БГ - ние изпращаме една от картите по специална сметка и с нея се тегли от банкомат в БГ. Така ни беше най-изгодно.

Nana_P, звучи ми като моя син на тази възраст. Той беше много привързан и до 7-8 год възраст спеше при мен. За съжаление нямам съвет, така и не намерих решение на проблема, търпение му е майката  Hug

# 113
Тю бре, пусти Apple, как все намират начин to outdo themselves?!

The race is on за всички, които смеят да подражават или копират.

# 114
Цитат
Публикувана от: Clairette 
Всъщност не трябва да го тренирате, само вие като родители можете да решите какво трябва и не трябва, а не обществените нагласи и педиатъра.
Препоръчвам ти http://www.amazon.com/The-No-Cry-Sleep-Solution-Through/dp/0071381392 и успех !

Clairette, да, извинявам се за тайпото, Фербер имах предвид. Съгласна съм, че ние си решаваме, но явно не се справяме успешно. Балгодаря за книгата, ще я поръчам, въпреки че ще ни е трета книга по въпроса, пробвахме с една Baby Whisperer се казва, но малкия не искаше и това е. В момента, в който взема да го слагам в кошарата се започва дин неистов писък, все едно го пращам на заколение ... Сложа го в нашето легло и заспива за 1 минута.

Аталанта, направо ме отчайваш - мислех догодина да работим за второ бебче, ама с батко в леглото не виждам как да стане:)

# 115
Nana, аз работя и все още спя с дребния, но на мен не ми пречи на съня, а напротив Simple Smile. Така беше и с каката. Идва си времето и те сами си искат. Дано намерите решение, за да можете да почивате.

Добри мисли за Ева, дано минат спокойно последните седмици!

Аз все искам да се похваля и  Embarassed. Племенницата ми е приета Европейско Право в Люксембург и в понеделник започва лекции. Толкоз ми хубаво  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 22:49 от vanhorne

# 116
Ван, поздравления и пожелание за успех на племенницата ти!

Агентката, много ми беше интересно и поучително видеото. НапОмни ми да оставам винаги с отворени очи, уши и душа.

# 117
Нана, моето дете е малко по-голямо от твоето, но много отдавна се "светнах", че не си заслужава да тормозя и двама ни с каквито и да е методи. Спим, както и когато ни е удобно и харесва, винаги си е спял доста добре, не го тормозя, съответно той ми се отблагодарява със същото.
Аз за първи път откакто се е родило дребното го оставих за два дни на майка ми, и с мъжа ми се вдигнахме на море, сърцето ми се къса  Sad

# 118
Стискам палци на Ева! Хиър, ако имаш връзка с нея, моля пиши й, че може да се свърже с мен, ако иска. Имам опит с лежането. Също така да проучи, в коя болница позволяват кенгуру грижите за недоносени и родителите да стоят при тях, ако трябва НИКЮ престой, защото се оказва, че не на всякъде има такава възможност.

Нана, най-важното е да не забравяш, че и това ще отмине. Колкото и банално да звучи.

Иначе вчера четох един блог по въпроса за "тренирането" за спане:
http://the-little-leaf.blogspot.com/2012/05/silence-of-babies-wh … eep-training.html

# 119
Ние с Ева понеже сме в един град аз предлагам помощ в домакинстване, пазаруване, готвене, чистене. Нямам кола, но нашия татко работи вечерно време и засега е ваканция от ESL класа та може да ме разкарва през деня.

Общи условия

Активация на акаунт