142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 35 466
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Ева е ОК, бачка яко.

# 91

Орхид
, не беше за благотворителност. И да беше, никой, който събира за благотворителност, не се държи така. Вервай ми, аз това работя Simple Smile

Вярвам ти разбира се, аз само предполагах, защото това само по филмите съм го гледала и не съм много наясно, ама идеята винаги ми е харесвала, защото много мразя да се чудя каква поредна непотребна вещ да купя на някой по-заможен човек.

Е това е добре!

Може ли да се оплача?
В един друг форум се отнесоха много гадно с мен, направо се разплаках, защото мисля, че не го заслужавам. Май не е зле да се замисля за форумно вето Simple Smile

# 92
Хиър, останах безмълвна. Гати хората, гати порядките.

Оркид, що им се връзваш? Я Олаби!

# 93

Може ли да се оплача?
В един друг форум се отнесоха много гадно с мен, направо се разплаках, защото мисля, че не го заслужавам. Май не е зле да се замисля за форумно вето Simple Smile

Не си го слагай на сърце. Във форум е много лесно да нагрубиш някого ей така, за кеф и без последствия, и затова се получават такива ситуации. И мен са ме разплаквали, в един друг форум, като бях по-млада. Просто не ходи там и не инвестирай емоции във форумите. Не споделяй много лични неща, особено на места, където всеки влиза.

Дарения на благотворителна организация могат да се правят вместо подаръци не само на богати хора. Практикува се за рождени дни и сватби и особено много за погребения. В края на много некролози пише "Вместо цветя, моля направете дарение на еди коя си организация или на организация по ваш избор." Виждала съм и "направете дарение на кампанията на Барак Обама," но никога на Мит Ромни Simple Smile

# 94
" но никога на Мит Ромни Simple Smile
  GrinningДарете за Барби и Кен.

# 95
  • The QC to be!!!
Хиър, това с плика е популярно и за статбите в щатите, или поне това е били нашият опит от 2-3 такива на които сме ходили. Но теб те е подразнило прямостта и факта, че дет има дума ноща не е свършила, а дамата е почнала да брой пликовете... Е разни хора, разни идеали.

Оркид, що се връзваш бре мило?!?!! Разни хора, разни идеали! (пфу повтарям се)... Представи си какви биха били тези хора в реалният живот ако имат подобно поведение... Да ти разкажа една случка... Отивам на вечеря (в щатите това) с адвоката с който работех, и бях доста напрегната, той го забеляза, вечерята беше с др. адвокадска кантора от "най-висш" калибър. Искахме им съдействието за кейс заради опита им с подобен от преди... Та... моят шеф като ме видя как се бях вковала и каза "я стига с този стрес... и те са хора като нас и пърдят като нас и се**т като нас, и кралицата на Великобритания и тя! Да не мислиш, че миреше на рози около тях в 00?!" Та неговят израз... много цветущ, беше да ми кажа, че в основата си, сите сме еднакви! Нашето състояние и как се чувстваме си зависи от нас самите, а не от други около нас!

# 96
Здравейте,

И друг път съм нахлувала в темичката ви с въпроси, надявам се и сега някой да може да ми помогне с информация.

От месец насам, нашата банка (в НЙ) започна да ни взима всеки месец, месечна такса. Тази такса има начин да избегнем с директен депозит. Освен тази такса, всеки път като теглим пари тук в България от тази сметка, освен 2$, които досега ни взимаха всеки път, сега ни начисляват и 3% от сумата. Така  таксите вече стават прекалено много и решихме да потърсим друг вариант.

В момента проучвам, кои банки имат по изгодни условия за такива като нас, които не поддържат никакъв дневен баланс, и ползват сметката само за да може щот там да се депозират малки суми, които ние тук си теглим само от банкомат.

Също се замислям, дали няма да е по-изгодно да се прехвърлят пари от тамошна сметка, директно в БГ сметка тук (wire transfer), но незнам къде да потърся информация. Ще се радвам ако някой от вас праща по този или по друг начин в БГ пари, ако може да сподели за разходите по прехвърлянето, както и условията.

Western Union и Money Gram, си мисля, че остават най-не исгодни, но ако греша, ще се радвам ако можете да споделите опит и за тях.

Hug

# 97
  • Boston, MA
A, ето къде сте били.

# 98
БебОле, таксите при теглене на пари от банкомат в чужбина са неизбежни, но са по-малки, отколкото за трансфер през WU или MG. Банков превод излиза още по-скъпо. Единственият известен на мен метод за получаване на пари от чужбина, без те да подлежат на такси, е човек да ги пренесе през граница.

# 99
  • WA, USA
Wire transfer на Bank of America доскоро беше $45, ако са много пари си струва, ама за дребни суми по-добре банкомат или пейпал трансфер.

# 100
Момичета, аз малко нахлувам в темата ви, но май скоро ще се зачислявам тук. Още съм много шокирана от новината и се включвам да ви почета, ще се опитам да свикна с мисълта, а и да ви разпитам за разни неща.

Можете ли да ме ориентирате към уебсайтове, където да разгледам информация за видовете визи, имигрантски?

# 101
Момичета, благодаря, за подкрепата, както винаги сте прави, а това за розите в тоаетната ме разсмя якоооо.
Ама все си мисля, тука сме се събрали, говорим си, помагаме си, повечето от вас имат кариери на доста високи постове и пак не сте си навирили носовете и пак сте сговорчиви и готови да помогнете, пък по другите места някакви си, айде да не ги категоризирам какви са, ми се надуват като балони!

За превод на пари до Бг мога да спореля горчив опит, американската банка взе солена такса, че българската и тя. Следващия път сме с Уестърн юниън.

# 102
Благодаря ви за отзивите момичета!

Намерих нещо подходящо, сега остава да видим дали ще ни отворят сметка онлайн или ще трябва да я правим на името на приятел.

Днес докато проучвах и търсех подходяща банка, попаднах на добър сайт за сравнение между банките. Ето линк, на някой ако му е полезно.  Hug

# 103
Момичета, аз малко нахлувам в темата ви, но май скоро ще се зачислявам тук. Още съм много шокирана от новината и се включвам да ви почета, ще се опитам да свикна с мисълта, а и да ви разпитам за разни неща.

Можете ли да ме ориентирате към уебсайтове, където да разгледам информация за видовете визи, имигрантски?

travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1326.html

# 104
АП, тенкс! Гледах с интерес.
Хиър, дамата и мен ме втрещи...
На сватбата на която аз бях си имаха онлайн  лист с подаръци...

Общи условия

Активация на акаунт