142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 36 356
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • Под сянката на разлистените кактуси
АР класове не винаги се признават, даже да са взети с 5. Туй го казвам от собствен горчив опит отпреди 2 месеца. Ако беше отишъл в Аризона Стейт, щяха да му признаят много неща. Фордъм в Ню Йорк не му призна нищичко, в което няма никаква логика, защото нали програмата е една  newsm78 Не всички взе с 5, но химията и биологията да, а точно това учи в момента.

Всъщност, да се поправя. Аризона Стейт му даде пълна стипендия, мисля че щатските университети всичките дават за топ 3% от резидентите.

# 436
Ами - помислих и реших - щом другите две са в други две паралелки - значи и родителите там са получили покани -  следователно - от другите паралелки също ще надойдат родители за другите две деца - т.е. - получава се направо някакъв fair - всички ще са covered. Сега, ако се съмняваш, че само детето от вашия клас ще празнува РД и другите две ще минат метър - не ми се вярва, по-скоро е вярно горното - ще се съберат родители и деца от три класа - т.е. няма от какво да се притесняваш. Обаче - ако държиш да си адекватна в ситуацията и имаш средства - купи им семеен мембършип за музей, парк, библиотека, нещо обучително - нещо такова - ако имаш средства. Ако не - пожелай им всичко най в картичка с гифт сертификът - за всичките три. Ако средствата са органичени - просто подари нещо на едното дете и не се тормози.

Пристрастна съм, защото синковецът има тризначки в класа си и на всичкото отгоре едната (трите) ми декларираха онзи ден, че синът ми им бил бест френд, което значи тройно от всичко форевър. Ох, на мама, какви ми ги дроби от невръстна още... Да не говорим, че всяка сутрин пращам по три динозавъра (стикърс за сега, о, боже), за въпросните обожателки.

# 437
Фордъм в Ню Йорк не му призна нищичко,

Tunata, само да уточним - той е взел класове или е взел стандартизираните изпити? Не че знам дали могат да се разделят, но иначе няма логика - ето на Фордъм страницата за АР, признават и биология и химия уж... Много неприятно, съчувствам на сина ти.

Тук Охайо Стейт са много щедри със стипендиите за резиденти - горните 10% от кандидатите учат безплатно, горните 5% вземат и стипендия отгоре. Само трябва да си живял в щата последните 12 месеца.

# 438
Аз също бих занесла подарък само за детето, на чиито рожден ден е поканено моето.

# 439
  Здравейте,

Иска ми се да бъда от помощ, тъй като тук съм завършила за бакавалър, а сега уча магистратура, но съм наясно само с един-единствен университет  Sad. За изпитите като ACT and GRE мога да се включа, че наистина е важна стратегията до голяма степен. Специално за вторият опитът ми е съвсем пресен, и ако не си решавал тестове за време предварително, колкото и да си учил е вероятно да не изкараш висок резултат. Стресът ще е прекален и ще има незавършени секции. Аз лично си намерих материали като торенти - имаше повече от достатъчно (срам ме е, но не ми се харчеха пари). Съгласна съм с още едно нещо- обърнете внимание на писането на есетата- те са това, което ви отличава от другите кандидати с подобни резултати от изпитите.

# 440
  • Под сянката на разлистените кактуси
Mай ключа на загадката е това:

These credits may not be used to fulfill the core or major requirements

а на него мейджъра ще му е биология. И пак няма логика - кой взима АР класове по предмети, които не го интересуват? А иначе е взел изпитите, има 5 и на двата. Виж английския - там е 3  Laughing

# 441
Може подаръкът да е някаква игра, която да се играе от няколко деца.... не се сърди човече Simple Smile ?

# 442
Основен подарък за момченцето,което ви е поканило + по нещо дребно и за другите рожденици,например книжки.Не струва нищо,а ще зарадва още 2 дечица.

# 443
  • usa
`ние` нали точно в момента кандидатстваме по университети и колежи, та да се изкажа според опита ми до сега. децата наистина много по-добре и по-бързо се ориентират от нас, но и ние като се захванем не изоставаме. процесът за кандидастване от вън и от тук е различен. осми клас е уееееееей ту ърли да се започва стреса по въпроса. напълно съгласна с хиър, че sat и act не са от първостепенна важност, някои университети дори не ги изискват. дъщеря ми изобщо не се е готвила за тях. първия път - в края на 11 клас, държа sat и act в разгара на сериозно боледуване - mononucleosis, пак изкара доста добри резултати, по-високи от всичките си близки приятели. тия дни се явява за втори път, натиснах я заради сколаршипи, но май е излишно, само за да си оправдая званието `тигър майка`... gpa, есетата, личният контакт с университета като посещения там, разменени имейли, активност при информейшън сешъни в града или училището,  играят далеч по-важна роля. ap класовете са плюс, но вече всички гимназии ги предлагат и много деца ги вземат, та не са от голяма тежест. активитата играят голяма роля - доказан интерес към нещо се оказва много важно, няма значение какво - театър, музика, спорт, стихоплетство, доброволност, политика, техника, буболечки, въобще някаква passion, определено се ценят високо. личен колидж консултант не вреди, но определено не е необходим, нетът предлага всичката информация, която той/тя предлагат, те обаче са удобство и спестяват много време. ние нямаме такъв, бойфрендът обаче има... ако се вдъхновя пак, ще пиша още лични впечатления, не знам дали някой им се радва, пиша за собствено разтоварване, че хич не ми е спокойно по темата...

# 444
Джи, и аз мисля 4е рожденият ден ще е за трите деца заедно. Преди две седмици дъщеря ми имаше рожден ден и полу4и тойс р ъс гифт сертификат от това дете, та затова сега се 4удя дали и аз да им дам един( от разли4но място, малка разлика в $)и да надпиша карти4ката за трите?
Тук като гледам по-рожденните дни предимно игра4ки се подаряват, а аз все купувам дрехи или нещо по-практи4но...Да не казвам колко подаръци-игра4ки имаме неотворени в мазето...

Beautyholic, мислих и този вариант:-)

# 445
Mай ключа на загадката е това:

Ми не, ако скролнеш надолу ще видиш, че химия, биология, математика и прочие важат за мейджъра.  Thinking Нещо друго са измислили.  Mr. Green

Абе, успех на детето, много му е хубаво училището, живот и здраве и на стипендиите ще им намерите цаката.

Миз, стискаме ви палци.

# 446
  • Boston, MA
Лени, права си, аз затова казах много въпроси, а не всички.

На кандидатстващите от България бих предложила да се замислят и за учене на ъндърград в български университет, и след това мастър тук. Това е моят опит, а и на почти всичките ми приятели тук, и поне преди десетина години, стипендиите бяха много по-лесни.

За тризнаците подкрепям за семейна игра подарък.

# 447
  • WA, USA
Подкрепям Бубка за тази идея. Това ми е първия студентски заем, който вземам и ще завърша с по-малко вкарани пари в образование но с по-висок ценз от всичките си колеги. Това няма как да го биеш, така че има много повече смисъл да се изкара първата степен поне в България.

# 448
  Като стана въпрос, че толкова много от вас са учили или в момента учат тук в университет, има ли някой, който по-обстойно да е учил статистика ? Трябва ми насока какво да чета по един въпрос, а се чуствам като изгубена...

# 449
  • The QC to be!!!
някой, който по-обстойно да е учил статистика ?
Кажи въпроса? Статистиката ми беше мн. специфична, но може и да мога да дам насока. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт