142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 35 482
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Ванх, вече направих поправката за сумата Hug
Спомям си, че смятах какви такси ще се платят при един трансфер на по- крупна сума и този начин с дебитна карта и установих, че в банките вече са направили сметката (Сума до 7000)

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 20:51 от Niki1

# 556
Някой знае ли повече за http://straighttalksim.com? Заслужава ли си?
По принцип изхвърлям рекламите без да ги чета, но техния флайер днес ми направи впечатление и погледнах сайта. Както знаете сме без ТВ и реклами от там не прихващаме, ако сте чули добро/лошо за горните, моля споделете. Мерси!

# 557
  • The QC to be!!!
Hear Again моля те появи се и ме подсети как ставаше през пей пал без да има чарджове.  Praynig Не мога да си спомня, инак бих го написала стъпка по стъпка.  Blush Но ще ровя в паметта си да се сетя де.

Редактирам се:
Transferring money
Usually Free - Sending money to friends and family is free for you and the recipient when you fund the transfer with your bank account or PayPal balance. You can also use a debit or credit card or make an international transfer for a small fee.

PayPal balance or bank account:Free when sending money inside the US.

Debit/Credit card fee:2.9% of total amount sent plus $0.30 per transaction (the sender decides who pays this fee).

Outside the US:Small fee of 0.5% to 2% (depends on destination) when fully funded with bank account or PayPal balance. 3.4% to 3.9% if paying with a credit or debit card.

Ползвала съм го в щатите и извън, но явно съм забравила, че само за щатите е било безплатно... Та редактирах се, но си мисля, че не е лошо като вариант.  Peace

Солей, нищо не зн. за този провайдър.

На друга нота, за тези от вас които се интересуват от ГМО и полемиката във Франция в момента: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691512005637

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 21:23 от Baby*

# 558
Таксите при банков превод зависят колко банки ще има по веригата.
Ако се изпращат пари от банка Х до банка У, но банка У не е кореспонидраща банка, парите преминават през банка З и тя си слага такси. За това зависи от коя в коя банка ще е превода и дали са кореспондиращи банки.

Мисля, че имаше 3 опции
1. получателя плаща всички разходи ( автоматично се удържат от получената сума)
2. делят се между получател и изпращач
и 3. изпращача поема всички разходи ( това третото от БГ към САЩ не става), а трябва да се проучат предварително всички такси и да се калкулират в изпращаната сума
На всичко отгоре ако сметките са в различна валута, обменния курс е коренно различен от официалния на банката.

# 559
Таксите при банков превод зависят колко банки ще има по веригата.
Ако се изпращат пари от банка Х до банка У, но банка У не е кореспонидраща банка, парите преминават през банка З и тя си слага такси. За това зависи от коя в коя банка ще е превода и дали са кореспондиращи банки.
Мисля, че имаше 3 опции
обменния курс е коренно различен от официалния на банката.

нали точно това казах  Rolling Eyes

да, три са опциите Титина: BEN, SHARE, OUR но безплатни НЯМА, все някой плаща. Всеки ден плащам (wire transfer) на клиенти в Европа, та ми се налага да знам.

Солей, разгледах и ми стана интересно.

# 560
 vanhorne, когато го писах не беше си редактирала поста

# 561
Преди около месец имах горе долу същия въпрос и причината беше, че започна да ни става безсмислено скъпо да теглим пари от банкомат. Идеята с тегленето от банкомати не е много добра и излиза скъпо. Примера с нашата банка (capital one). За всяко теглене от банкомат ни взимаха по 2$ допреди месец, а от месец на сам към тези 2 $ добавиха и 3% от сумата. Така на всеки изтеглени 400 лв. ни взимат 2$+7-8$ процентно или около 10$ общо. Освен това ако се отвори обикновен чекинг акаунт с цел само да се вкарват едни пари, които да се теглят тук в БГ, обикновено този чекинг не покрива нито един от начините (директен депозит от определена сума или автоматично плащане на сметки) да си спестиш месечната такса от средно между 7-20$ в зависимост от банката. Или ако сумата за превод е достатъчно голяма за да покрие изискванията, да се направи във вид на директен депозит.

Колкото до Е-pay, сега тука в БГ го ползвам, но за да си регистрирам картата с която исках да плащам каквото и да било, беше нужно да отида на един банкомат и да направя заявката от там. Ако искате да рег американска карта, незнам къде и как ще стане заявката.  Thinking

Ако е малка месечна сума, не е ли подходящо да се плаща веднъж на година за всички месеци? Така някой може да се ангажира веднъж да плаща и това е.  Peace

Варианта, който ние намерихме преди месец беше една малка онлайн банка (Ally bank), която няма месечна такса и не взима такса за теглене от банкомати нито в Щатите, нито извън тях. Отварянето на сметка става по интернет, депозиране на суми става със сканиран чек по интернет и звучи прекрасно за нас, но не мога още да дам отзиви, тъй като сме още в процеса по отварянето на сметка. Чакаме дебитната карта, за да видим как ще теглим тук с нея.

# 562
Преди около 12 години най-евтино беше с мъни ордер. Таксата беше 1/1000, но за да се изплати бяха нужни 40 дни.
Иначе по нормалния начин за суми над 8000 лева задължително банката изисква попълване на специален формуляр ( попълва се на место в банката) - разглеждат го като внос на валута. Не пропускайте и факта, че тези суми се явяват като доход и е един момент ще започнат да подават информация към данъчните власти

# 563
Титина, само каш транзакции над $10 000 се рапортуват (СРТ).

http://www.fincen.gov/statutes_regs/bsa/ аз съм до тук, че ми идва в повече днес...

# 564
Някой бързо да сипва. За мен 2 чаши сладко и червено. Нищо, че е сряда  Laughing

# 565
Имах предвид за суми получени в България. За тук не знам.

# 566
Някой бързо да сипва. За мен 2 чаши сладко и червено. Нищо, че е сряда  Laughing

Наздраве!  Wine Glass

# 567
  • Чикаго / София
Solley  за това нещо, което си пуснала нищо не мога да кажа. Сега го виждам за пръв път.

За регулярни транзакции с които да се плаща ежемесечно някаква услуга не знам кой е най-добрия начин за пращане на пари до България. Ние пращахме миналата седмица с Уестърн Юниън - взеха ни 30$ за 1500$.

За мен сок от Нар, моля! Simple Smile

# 568
Солей и Ирка, наздраве! (Какви имотикони имало, брех).

# 569
за да си регистрирам картата с която исках да плащам каквото и да било, беше нужно да отида на един банкомат и да направя заявката от там. Ако искате да рег американска карта, незнам къде и как ще стане заявката.

Аз имам иПей микросметка и съм вързала към нея точно американска Мастеркард. Без да се прибирам. Проблем няма. Просто плащанията не се правят директно от картата, а първо сумата се превежда от картата в микросметката, и после се плаща от микросметката. Peace

Аз може би не схващам ситуацията и въпроса, но моето разбиране беше, че хората искат от тук да пращат ежемесечно сума в България, за да контролират те целия процес и да не се въвличат други хора. Ако правилно съм схванала, значи тях малко ги грее фактът, че на 10 бона таксата е 30 долара, след като тя е същата и на 100 доларов превод, нали така? Аз затова навремето опрях до иПей - защото с него преводът ми излиза буквално стотинки. Осигуровките, които внасям, и другите ми плащания, са толкова дребни суми, че таксата на банката ми за трансфер почти ги удвоява. Ако превеждах веднъж на петилетка по една крупна сума, тогава това би било добър вариант. Иначе - не е. 

Пиенето е от мен - празнуваме девета годишнина с любимия. Наздраве!

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 04:36 от ianajar

Общи условия

Активация на акаунт