142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 35 495
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Наистина спортните стипендий са много повече от академичните ! Но и академични също има ! Аз се готвя с математика,френски,английски и испански Simple Smile   Надявам се да успея ! Хайде Ева успех и на теб Simple Smile Пожелавам бебо да не избързва,а да изчака новият си дом Simple Smile Но ако е нетърпелив/а като мен да гушне мама ...  Grinning Е късмет   bouquet

# 541
  • У дома
Ева, успех с местенето. Много се радвам, че нещата при вас са добре!

Аз пак имам нужда от съвет, макар и не за мен. Моя позната търси подходящ начин за изпращане на пари за БГ, но там имат сметки само в лева и евро. Няма как да изпрати директно долари. Става въпрос за плащане на наем в дом за възрастни хора. Моля ви за идеи.

# 542
Няма значение в каква валута е сметката, може да праща от банката си на всякаква сметка стига да има IBAN номера и BIC/SWIFT.

# 543
Atlanta, аз преди време бях проверявала и беше доста скъпичко пращането на пари по банков път, ако някой знае повече да ме поправи. Western union също не е особено евтино, на мен пей пал ми се струва най-добра идея, но пак трябва да си провериш какви са таксите. Само да вметна, че говоря малко наизуст Simple Smile

# 544
  • The QC to be!!!
Потвърждавам написаното от Солей, но и Терминатор е подчертала, че има не малки такси (за Бг.) когато се прави превод.
Пращала съм $ с пей пал и са ми пращали, но не в и от Бг. Има начин през пей пал без да те чарджат такси, но тогава ако стане нещо и др. страна не е коректна няма начин да си ги върнеш. Ако пратиш през пей пал като комършъл тогава има вероятност след оплакване да си ги получиш обратно.

# 545
  • У дома
Благодаря ви много, ще предам. Аз и предложих да направи сметка в наша банка и да прати карта за теглене там, но така трябва да се ангажира друг човек. Целта е да се плаща таксата на този дом директно.

# 546
Аталанта, може да си направи сметка в ePay.bg оттук и да превежда пари по нея през кредитна карта. С иПей после може да превежда пари директно по българска банкова сметка, таксата е по-ниска от банков превод. Само трябва да провери  лимитите дали са достатъчни, защото иначе ще трябва да ги вдигне, а това става само на място в България с лична карта. Предполагам този дом може да приеме плащания по банкова сметка?

# 547
България е страна на изненадите, но използват и електронен трансфер. Огромната такса за превод до $ 7000 е $ 25 (Chase)
Отварят си сметка там, превеждат парите и всеки месец на първо число автоматично се прави превода до институцията.

# 548
А каква е таксата в България за получаване? Не бива да се пропуска и обменния курс ( да не казвам, че е убийствен на моменти)

# 549
2005 год България беше много по-развита от САЩ по отношение на електронното банкиране. Сега - не знам, но едва ли са се върнали назад... напълно безплатни международни банкови трансфери не съм срещала през последните 15 год.  Ползвала съм зареждане от на Ипей.бг сметка от кредитна карта тук, безкрайно удобно, но не и безплатно. Пейпал в БГ ползват ли?

(разходите за един банков международен трансфер рядко са ми надвишавали 50-60 долара, говоря за суми под 10 хил.дол.)

# 550
Единственната банка, която не чарджи клиентите си тук ( и то само за определен вид сметка) за международни преводи Е БОА.- поне според моите проучвания де. И да уточня говоря за получаване на пари

# 551
Atlanta, аз бих постъпила така:
"debit card (such as VISA or Mastercard) is sent to the recipient that can then be topped up by the sender whenever necessary. Money can be withdrawn as and when it is needed through any ATM without the recipient needing a bank account.
Това разбира се, ако има кой да го прави в БГ или ако служителите в дома нямат против да го правят.

# 552
Ванх, има лимит за теглене, таксата за използване на чужд АТМ за теглене е $ 4.50 (Чейс). При всяко теглене се обаждат за потвърждение или блокират картата. Аз на външен човек дебитна карта не бих дала.
Таксата за приемане на валута не е космическа. $ Курс купува 1.48, курс продава 1.50 (Пловдив, септември т.г.)
Когато ми се налага да си сърша сама такава работа банковите такси са ми най- малкият проблем.

Простете за резкия тон. Трябваха ми точно 10 мин, за да попитам в банка и направя превод до България преди няколко месеца. Напуснала съм страната, когато ДСК издаваше първите карти, а трансфера на каквито и да е пари ставаше с 4 броя платежни нареждания, подредени едно зад друго с индиго между тях  Peace

Редактирам сумата, която бях написала. Solley. e дала лимита по- долу.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 20:34 от Niki1

# 553
Единственната банка, която не чарджи клиентите си тук ( и то само за определен вид сметка) за международни преводи Е БОА.- поне според моите проучвания де. И да уточня говоря за получаване на пари

БОА няма сметка, която предлага безплатно пращане (това, което пита Аталанта). За получаване има няколко сметки, които са безплатни.

Ники, лимита е 400лв, не е $200.

# 554
Ники, аз съм с Кредит Юнион и $2 е таксата на трансакция и разбира се няма да дам Дебит карта на личната ми сметка, отваряш нов акаунт.

Булбанк беше 400 лв. също и за това предположих, че ще е достатъчно, но може и да греша.

===========================
БОА ползвах преди и съм правила wire transfer, таската беше, около $40 за $3000. Таксите са за кореспондент. банка (Interbank Financial Telecommunication _SWIFT), за безплатни трансфери не съм чувала, но съм извън системата и не твърдя.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 20:23 от vanhorne

Общи условия

Активация на акаунт