142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 35 466
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
77-78 имаше опашки за захар и олио

# 601
Инак по комунизма, спомените ми са ясни и не се сещам да сме ходили на опашки за храна. На село като бяхме да, но в града ... нещо не се сещам да сме чакали и да сме се редили; с 1 изкл. - за хляб на хлебозавода - Събота сутрин.  ooooh!

Последният път когато бях в България намерих запазена от баща ми бележка, писана от майка ми за мен 1984. Заръчваше да се наредим аз и брат ми (деца под 10 годишна възраст) на опашка на два различни магазина, за да вземем сирене. Прахът за пране бил с купон номер 5 и т.н. други неща.
А аз помня и други опашки по комунистическо време, съвсем не тези за банани и портокали.

# 602
Niki,не ща да претапицирам бре,искам, ако може, без  Mr. Green
*
Момичешките дрехи до 6 са поносими,после започват едни паети,Хани Монтани и роднините им и е мъка голяма,поръчвах дюс т-шърти онлайн че в магазина няма без бродерии,снимки,висулки и пр
*
Ние живеехме над пекарна за бял хляб,помня опашки само там,за топъл Laughing Никога не съм се чувствала нямаща и ощетена,освен зимата на 91 май беше,тогаз си беше глад без преувеличение. Та имали само 46 чифта дънки ли,ахаааааааа и с гьостерицата...

# 603
  • The QC to be!!!
За купони си спомням след '89 год. Но знам, че имаше неща които в Сф. и по големите градове не се намираха, а в нашият град (малък сравнително) нямаше проблем. ... трябва да добавя и, че в нашето семейство и 2мата ми родители са работели на позиции свързани с дистрибуторската мрежа на продуктите в Бг. Може и това да е бил "проблема" защо нямам спомени преди смяната. Предполагам, че и аз като Ева може би съм била заблудена.

А някой спомня ли си времето когато излезе вица с "тавата за баницата"? Или кризата за санитарни продукти, най-вече за жените.  ooooh!

# 604
Хладилник, телефон, обувки, дрехи, различни от масовата конфекцията (по мое време). Без криза.

Гледах по едно време филми от младостта на родителите ми и с изненада установих какво разнообразие на обувки (цветове и модели) е имало - 60-70-те.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 22:40 от Niki1

# 605
Ева, още се плакне в тебе Мишончото Simple Smile

Бейби, продаваха ги в плод-зеленчука на "Витоша" и "Солунска" (сега е магазин на Levi's, ако не греша). Май виетнамско производство бяха тез банани. Викахме им "подметки". Никъде и никога повече не съм виждала такива.

Боженце, па в кризата за санитарни продукти какви връзки се пускаха в действие за един пакет лигнин... Бях забравила!

И за мен е мистерия историята с колите. Да не би да е заради размерите на соц. пазара и шепата производители?

Анет, и на мен Монтаните и Бибърите Sick ми бъркат в здравето. Да живее интернет търговията!

# 606
Преди да дойда тук изобщо не съм си представяла що е то истинско консуматорство. Но имам пример пред себе си - бившата съквартирантка 56 годишна от Хавай. Е, тази жена има дрехи за цяла година без да ги повтаря, наистина! В момента е безработна, а вчера едвам и измъкнах една ужасна жълта спортна блуза  от ръцете и в магазина. Направо става друг човек като влезе в магазин за дрехи. Пък аз си имам едни дънки и ми стигат, то не че сега ходя някъде, освен на детската площаска при хубаво време. Нямането в онези години ме е дресирало идеално, според мъжа ми.  А да, и въпросната жена, както спомена някой по-напред, сменя хавлиените кърпи след всяко къпане, а се къпе по 2-3 пъти на ден. Евала и правя, че ходи на фитнес, мисли за гаджета и изглежда като 36 годишна, а не като майка ми, което на подобна възраст само мисли за пенсиониране. Изобщо много различен ни е бил живота от двете страни на желязната завеса и много различни хора сме станали.

За първи път чувам да се купуват момчешки дрехи за момиченца. Аз все се оплаквам, че няма нищо за момчета, а е пълно само с момичешки, пък то какво излезе?!

# 607
  • Чикаго / София
Опашките аз си ги спомням след 89та година и купоните. Ние не бяхме от облагодетелстваните през комунизма, а напротив водехме се врагове на народа. Та нито шоколадови яйца съм яла, нито нещо друго от кореком сме имали. Носех си конфекцията от дет-маг и чакахме с години за кола и секция.

Сухите банани не си спомням, но си спомням бебешките пюрета кайсия и праскова от Плод и Зеленчука и плодовите пресни млекца по 7ст. Simple Smile

Най-редовно купувам момчешки дрехи за моите момичета. Те ненавиждат розово и лилаво, а не знам защо всички производители са решили, че момичетата трябва да носят розово, лилаво и пер. бози. Чак ми става неприятно вече като почна да им търся дрехи.  А да не говорим за дрехите с Хана Монтана, Джъстин Б и пр. чалги.

# 608
  • Boston, MA
Ева, много ти се радвам, стискай още малко!

На всеки другото му се вижда по-хубаво  Laughing. Момчешките дрехи след тодлър възраст са потресаващи. Добре че има скини панталони, малко рок стар стайлинг. Моите деца и момичешки пуловери носят понякога (тази дреха не се уважава от големи момчета явно, все с флийс и суетшърт се ходи, все едно всички на спортен лагер са тръгнали). Европейски дрехи на сейл.

# 609
Открих един нов за мен сайт за дрехи:

http://www.hannaandersson.com/home.asp

# 610
Цонне, от години им оглеждам стоките на Хана Андерсън, ама много солени цени са си измислили, бре. Аре нЕма нужда да плащам толкова $$$ за стоки, които в Чилдрен'с ще ми излязат $$.

# 611
  • Boston, MA
На Хана Андерсън дрехите обаче са с невероятно качество, нищо общо нямат с Чилдрън'с плейс или Гап. Единствените, които устояват и наистина съм ги предавала на други деца (след бебешката възраст моите момчета съсипват всичко). Не мърдат, сериозно. Имат и намаления.

# 612
Аз от това, което получих, не съм много възхитена от качеството-обуките изкуствена кожа (връщам ги), рокличките ги очаквах от кадифе, а те от плюш. Laughing Карай, да се радва чадото.  Не ги знам колко са издържливи, ама дано да са.

# 613
ох, влязох да ви питам нещо, ама ще остане за утре

за дрехите да кажа, моите няма как да износват един на друг Laughing, та купуваме нови. На Боден т-шъртките са 20тина долара парчето, някои носим вече 3та година, нямам скрупули. Наблягаме на качеството повече, наред с естетиката, по-малко на количеството. Определено съм 1 за 30УСД, отколкото 10 за 1 УСД.

С Бубка май сме на едно мнение по въпроса за момчешката мода... макар, че аз мисля, че на Гап и момчешките и момичешките дрешки засега се оказват много държеливи.

аз пък чаках на опашка 'да докарат нещо'. Това беше през 'гладната Луканова зима' - седях 4 часа пред магазина, защото някой беше пуснах слух, че ще има доставка. Имаше де, но докато дойде моя ред, остана само салам Жеравна.
Нямам стрес от този момент обаче. Но още потръпвам като си спомням инфлацията от 97ма...

# 614
Бубке, моите щерки пазят дрехите си. Чилдрен'с, Ланд'с, Гап - почти всичко е в достатъчно добро състояние, за да бъде предадено дори след носене от две деца. Давам умалелите дрешки на приятелско семейство българи, които са в нужда.

Лени, помня ги тия слухове. Мен ме пращаха от единия до другия край на Соф. и обратно с "Ще пускат 'Дунавия'" или "Ще докарват шпек".

Въпрос за зелените карти

Знае ли някоя от вас колко време горе-долу е нужно от подаване на молба за зелена карта на роднина (сестра) до момента, в който картата е издадена? Месеци? Година? Две?

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 14:27 от Фея Кръстница

Общи условия

Активация на акаунт