142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 36 936
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Чета ви и чак почнах да се възхищавам на себе си. 6 месец нашите бяха тук и колко съжалявах като си тръгваха.. проблемът е че не знаят езика, но пък ги познаваше цялата махала, даже бяха изнамерили с кого да си говорят на руски. Помагаха ни безкрайно много, за което съм им благодарна.

# 241
Ева, герой си! Изселвам и аз, всъщност изобщо не ги викам... Embarassed
Титина завиждам благородно.
 Ние с моите се траем 5 минути след, което аз си измивам ръцете с каквото намеря и бягам далеч  Embarassed

# 242
Моите родители живяха с нас почти 2 години, сега са на квартира на 10мин пеша ходене от нас, много си ги обичам и много ми помагат, никога ама никога няма да мога да си помисля да кажа че ще ги изселя или пратя обратно със самолета(виж свекървите са друго нещо  Joy)

# 243
И аз нашите много си ги обичам,  много ми помагат, когато могат (обожават малкия и наистина го гледат добре, но и двамата за заети, работят и не се виждаме толкова често).

Обаче трябва да призная, че при по-дълъг престой ме изнервят, особено майка ми, страшно много и имаме и ние сърдения и мълчание. Майка ми е интелигентна жена и разбира, че трябва да се съобразява с моето мнение, но не се сдържа и се сърди като не и обръщам внимание на "съветите" (тоест указанията). Другото е, че е абсолютно несамостоятелна,и като е на гости, трябва да и се обръща много внимание - кола не кара, не излиза сама навън, не би отишла сама на магазин, изобщо трябва да се ходи след нея.

Баща ми като е тук е другата крайност - не го свърта на едно място, и след 10-тия ден започва да се съклетисва и да иска да си ходи:)

За свекърите мога роман да напиша, но няма да ви губя времето - отдавна вече не обръщам внимание и не могат да ме впечатлят.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 19:18 от Nana_P

# 244
А при мен е обратното, много харесвам свекърва си и обожавам свекър си. Страшно толерантни, много съобразителни и изобщо страхотни хора...
Ако трябва да избирам кой да ми дойде на гости, със сигурност избора ще е в тяхна полза  Peace

# 245
Едира, завиждам ти благородно! Аз все си мислех, че това за снахите и свекърите е пресилено, и си мечтаех за супер отношения с моите бъдещи. В началото си беше така, но просто не мога да намеря общ език с тях и това е .... Нищо, имат си тяхна дъщеря, харесват си я, да са живи и здрави.

# 246
Аз пък обожавам гости и ми е кеф да имаме гости ( независимо родители, приятели). Не чувствам, че има други хора в къщи ( освен, че малкия иска да си играе нон стоп с тях и по малите часове на нощта  Mr. Green). Сега декември ще ни идват кумовете на гости и едни приятели, за коледа очакваме брат ми със семейството му. Абе радвам се, че къщата ще е пълна.
Нито давам указания, нито ми дават - с нашите сме го оттренирали това. Големи хора са, те си решават какво да правят. Е да всеки ден излизаме някъде, ама ние и с малчо сме нон стоп по улиците, така, че не ме впечатлява това

# 247
Миме, аз също никога няма да ги върна, но има чудеса, така че... всеки си знае. Никога не са ми се месили, винаги само са ми помагали, но тук е различно.

Аз мисля, че езиковата бариера и това, че са затворени като затворници ги мъчи най- много. Имам приятелка, чиято майка е учител по английски, не спира да митка и хич не й се връща в БГ. Много голямо значение има и възрастта на родителите. Моля ги моите родители да дойдат, но не искат да чуят. За Зелени Карти, дума да не става... а, колко ми липсват...

Титина, аз също обичам гости, особено по празниците ихааа. 

# 248
Видяхте ли рекламата със Самюел Л. Джаксън "за" Обама?

# 249
Малко ме обиждат коментари в стил " аз много обичам родителите си и не бих ги изселил/а". Аз нима не ги обичам? Приемам, че имат неразрешени спорове, че баба има психическо заболявание, поставям себе си на второ място дори когато АЗ се нуждая от помощта им, старая се да им угодя всячески с цената на каквото и да е, а накрая получавам обиди, скандали и обвинения. Мисля, че дори ги обичам повече, отколкото заслужават понякога.

Не съм ги изселила, а мъжът ми им взе хотел. И не защото не ме кефи как гладят (не го правят) или как чистят (тоже), а защото влязох в претърм лейбър за трети път от стрес за последните 2 седмици.

# 250
Ева, не се връзвай! Правилно е направил мъжът ти. Аз също обичам майка ми. И точно затова бих я "изселила". Защото ако съвместното ни съжителство носи само или предимно стрес и на двете ни, и на семейството ми, най-добре ще е да живеем отделно.

# 251
Ева, не се връзвай. Някои тука имат по-малко тактичност от Ромни на фундрейзър в Бока Ратон.

# 252
Ева, не се връзвай. Някои тука имат по-малко тактичност от Ромни на фундрейзър в Бока Ратон.
Дам, и аз съм била свидетел, по различни теми, всеки държи да си каже колко е добър, примерен, важен, успял.....нищо, че ситуациите са коренно различни. Хич не се усещат хората за елементарни неща. Много пъти съм се чудила, и това не е само по форумите. На мен например, като си отида в България, всеки път ми се обяснява какви идиоти са американците  ooooh!, не че и аз не ги смятам за идиоти, но аз и за българите имам същото мнение  Laughing (последното е в кръга на шегата).

# 253
Дам, и аз съм била свидетел, по различни теми, всеки държи да си каже колко е добър, примерен, важен, успял.....нищо, че ситуациите са коренно различни. Хич не се усещат хората за елементарни неща. Много пъти съм се чудила, и това не е само по форумите. На мен например, като си отида в България, всеки път ми се обяснява какви идиоти са американците  ooooh!, не че и аз не ги смятам за идиоти, но аз и за българите имам същото мнение  Laughing (последното е в кръга на шегата).

Ама разбира се, всеки българин знае всичко за американците. Даже Вазов е казал колко са тъпи и дебели...

Колкото до родителите, не на всеки му се падат свестни родители. Някои родители си остават неприятни персони колкото и да те обичат и колкото и да ги обичаш ти. Затова въобще не е някакъв провал на характера, че ти иде да ги пратиш в Тамбукту с еднопосочен билет. Който се разбира отлично с родителите си нека се брои за късметлия и да чука на дърво, защото задружното семейство е голямо щастие, но не е гарантирано.

# 254
Ева, спокойна бременност ти желая Hug. Не е лошо, че са на хотел майка ти и баба ти, малко и те да си отпочинат от стреса, а и теб да не те натоварват.
Винаги съм си мислила , че с майка си не мога да се скарам, но много бях щастлива, че не дойде Плами когато се роди, имаше един момент в който само ММ си говореше с нея по скайп, т.к. аз направо #Cussing out, / то не беше вода давате ли му, кога го къпете, не ми се мисли ако беше тук/

Общи условия

Активация на акаунт