142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 35 720
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Baby*,  Hug
Ще го напиша на англ, защото на бълг. нямам идея как е: I have to weight a sample using SPSS. Работила съм малко с програмата, но наистина много малко. Намерих учебници по SPSS, но искам да прочета за самото sample weighting, а не намирам полезна информация. (извинявам се, че ви занимавам във форума, но като четох назад колко хора имат ам. образование, може пък и да ме насочите).

# 451
  • The QC to be!!!
angelv  както и писах, мн ми беше специфична статистиката, но то методите не са мн. различни. Погледни тук: http://en.statistik-tutorial.de/tutorials/weighting-spss.html Обяснението е кратно, но е даден пример директно за програмата която ползваш + има туториал. Ако ти трябва повече инфо, питай пак. Работя с биостатистици всеки ден, и може да ми дадат повече инфо. отностно точни въпроси.

# 452
  • У дома
Миз, пиши моля те, всякакви впечатления от самия процес ще са апришиейтед. "Ние" имаме още време, но се опитвам да се информирам по навреме.

От прочетеното оставам с впечатление, че е най-добре да си в колеж в щата, в който живееш.

# 453
Baby*, страшно ти благодаря   bouquet! Не мога да задам точен въпрос на този етап. Ако измисля нещо, ще ти пиша на лични, за да не занимавам цялата тема. Още веднъж благодаря!

Atalanta, ако се учи без стипендия, най-евтино е в щата, в който живееш. Non-residency fees в нашия университет, например, са двойни. Повечето университети са на същия принцип. Затова преди години, когато кандидатствах в десетина университета и бях приета в 9 от тях, се принудих да се запиша в щата, в който живея (не бях предвидлива достатъчно да кандидатствам за стипендии), въпреки че съвсем не беше най-добрия. Ако го планирате от рано и успеете да вземете добра стипендия, тогава няма проблем и да е по-скъпо, предполагам.

# 454
  • У дома
angelv, благодаря!

Аз съм в гатанка и по др. въпрос. Преди няколко дни влязох в болница, отказах операция и си излязох. Обаче бях там по времето на смяна на застраховката и сега се чудя - да звъня ли по навреме в болницата и да предупредя за смяната или да изчакам те да билнат стария иншуърънс и да ми поискат данните на новия?

# 455
  • Чикаго / София
За колежите и университетите тук идея нямам. Но на Бубка и на сипируми съвета и на мен ми се струва най-изгоден от икономическа гледна точка. Това в случай, че човек има проблем с набавянето на финансите.

Интересно ми е да ви чета опита, така че миз, споделяй, полезно е.

За тризнаците, бих взела една игра, която може да се играе от поне 3 деца. Или гифт карта за едното само.

Аталанта съвет за иншурънса не мога да дам.

# 456
Здравейте момичета,мами и други.Извинявам се че така навлизам в темата но искам да помогна на някои мами ако мога които са покрай мене или ако мога да си намеря работа.Живея в Ню Йорк и си търся работа като детегледачка,housekeeper,да развеждам животни и всичко което би ви било полезно или имате нужда от някои.Благодаря ви много

# 457
  • The QC to be!!!
Някой университети имат опция ако не се водиш резидент на щата, но работиш за работодател в щата и той се съгласи да ти плаща туйшъна, тогава те билват по тарифата за резидент. Проверете дали това е възможно. Разбира се то си идва с условността, че ПТ работодателя, ще се съгласи да плаща туйшъна а на вас да ви плаща по малко или както се уговорите.

# 458
Atalanta, аз бих ти препоръчала да звъннеш сега и да им кажеш. Може да си спестиш време и усилия по-нататък да се разправяш (ако билнат стария инс. и той им откаже, може да пратят бил на теб, после ще трябва да си губиш времето да обясняваш и така или иначе пак ще им пратиш новата информация).

# 459
  • WA, USA
Атланта, изчакай си сметката, на задната страница има опция да си въведеш новата застраховка, тогава ще им пратиш инфото.

Иво сутринта ми казва "и това е even badder", aз го поправям че се казва worse, и той се поправя ''so it's even worser" Laughing

# 460
Да ви попитам още за университетите. Взема ли се под внимание ако детето е доброволствало в нещо през лятото и трябва ли да е в областа за която кандидатства?

# 461
В тукашните университети за определена специалност се кандидатства само за магистърска и докторска степен (graduate school). Иначе при следването за бакалавърска степен се учат общи предмети в началото (първите 1-2 години) и после се избира специалност (а доста често и повече от една).

# 462
Обаче бях там по времето на смяна на застраховката и сега се чудя - да звъня ли по навреме в болницата и да предупредя за смяната или да изчакам те да билнат стария иншуърънс и да ми поискат данните на новия?

Зависи коя застраховка е била валидна в деня, в който си била в болницата. Ако е била валидна старата - няма нужда да се обаждаш. Ако старата вече не е била валидна, е трябвало да им дадеш данните за новата още на място. Направи го час по-скоро.

# 463
  • Под сянката на разлистените кактуси
Да ви попитам още за университетите. Взема ли се под внимание ако детето е доброволствало в нещо през лятото и трябва ли да е в областа за която кандидатства?

Винаги е добре да се доброволства и няма значение дали е в областта, за която кандидатства. Изобщо извънучилищните занимания и спорта имат голямо значение  Naughty

# 464
Аз съм ходила на летни училища в Англия и имам сертификати ... те вземат ли се под някакво внимание ? Защото във спорта съм много зле тъй че Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт