142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 35 472
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • usa
Пиенето е от мен - празнуваме девета годишнина с любимия. Наздраве!

наздраве, ianajar! още деведесет щастливи годишнини ви желая. мерси за повода, че се чуствах малко алкололично да пия без повод...

и докато си се черпя за годишнината на ianajar, обсъждаме с първородната `80те, `90те, падането на стената и как съм израснала аз в сравнение с тях. jeez! тя не може да си представи как така като дете съм имала 3-4 тениски, два чифта къси панталони и чифт сандали за цялото лято, още по-малко как съм изкарвала цяла зима само с един чифт ботуши и о!!! две зими със същото палто и то само едно... току-що се почуствах като преживяла the great depression. и може би малко стара...

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 05:07 от миз

# 571
и о!!! две зими със същото палто и то само едно... току-що се почуствах като преживяла the great depression. и може би малко стара...

Само 2 зими?! Ти си доста млада значи.  Wink

Яна, честита ви годишнина!  Simple Smile

С тази микросметка в ИПей къде може да плащаш? Можеш ли да освобождаваш парите и да ги ползваш кеш?

# 572
Hear Again моля те появи се и ме подсети как ставаше през пей пал без да има чарджове.

като gift? donation? Отдавна не съм правила такъв превод.

Гери, честита ви годишнина. Още 109 заедно!

# 573
  • usa

Само 2 зими?! Ти си доста млада значи.  Wink

млада? мерси Simple Smile! по-стара съм от поне 98% ако не 100% от участващите в темата, говоря за детските си години, когато втората година си носех дрехите леко омалели Simple Smile.

# 574
  • У дома
Явно само ianajar чете внимателно  Simple Smile  Наздраве и от мен и весело изкарване на празника!

Още веднъж благодаря за включването   bouquet

# 575
  • Чикаго / София
ianajar честита годишнина! Много любов и разбирателство да цари в дома ви!

Сега пък вие ме хвърлихте в размисъл. Моите деца и сега си имат по 1 чифт ботуши и 1 яке за зимата. Даже тази година ще си носят якетата от миналата година, защото все още си им стават. Хич и не купувам нови дрехи, ако има нещо което става и е прилично за носене. Гледам дрехите които имаме да са максимално малко. Поне докато са малки и все още работи това, така ще я караме. Като ги перне пубертета, сигурно ще е друго.

# 576
  • WA, USA
И моите са така Ирка. Което им става от миналата или по миналата година си седи оборотно. Имаме всички по два чифта обувки, като се скъсат се купуват нови. Иво има три, че нали ми е осд все нещо му обива и стиска.
А Павката носи на брат си старите дрехи и съм много щастлива, че не пръскам повече пари за парцали. Като порастнат сигурно ще е друго, но много се надявам да не се променят много.
Янажар, още много години да сте заедно и щастливи. Наздраве!

# 577
Моите деца и сега си имат по 1 чифт ботуши и 1 яке за зимата.

И децата (номер 2 не е имал нищо ново за момента като при Сипируми), и мъжа, и аз сме така. Но сега е пожелание, едно време беше по неволя.

Миз, разбрах те!  Peace

# 578
  • The QC to be!!!
Миз, хвърли ме в мн. интернзивни мисли с тези спомени и разкази...

# 579
Благодаря за честитките. Ние сме леко изненадани, че са цели девет години вече - все едно миналата година беше... Остаряваме, остаряваме, особено аз.

Един чифт ботуши имам само аз. Калина има четири! А дрехи колко има не е истина. При това аз купувам уж малко, рядко и само това, от което има нужда. Моят гардероб се събира в чекмедже, на дъщерите ми одеждите заемат цял дрешник...

С тази микросметка в ИПей къде може да плащаш? Можеш ли да освобождаваш парите и да ги ползваш кеш?

Солей, можеш да превеждаш пари от нея към коя да е банкова сметка в България. Данъци, осигуровки, сметки за ток и парно, плащания към български онлайн магазини и прочие. Съответно, ако имаш сметка в България и дебитна карта към нея, можеш да си правиш превод от микросметката към банковата сметка и после да си ги теглиш с картата от банкомат (лично не съм пробвала, ама пише, че може).

Няма да си кривя душата - за мен лично системата им е доста изнервяща, то са едни мерки за сигурност, то чудо - мога да влизам само от компютър, на който съм свалила специалния им сертификат, за всеки проблем трябва да звъня в централата им в България, където отговорите им често се изчерпват с "Ох, ми елате тука на място да видим."  Crazy Изобщо, неудобно. Но пък е евтино.

# 580
Няма да си кривя душата - за мен лично системата им е доста изнервяща, то са едни мерки за сигурност, то чудо - мога да влизам само от компютър, на който съм свалила специалния им сертификат, за всеки проблем трябва да звъня в централата им в България, където отговорите им често се изчерпват с "Ох, ми елате тука на място да видим."  Crazy Изобщо, неудобно. Но пък е евтино.

Честита годишнина! Още много по толкова!  bouquet

Навсякъде мерките за сигурност са дразнещи, но пък са за наше добро. Американската ми банка пък ми дава право да си ползвам дебитната карта само в една държава.  Crazy Като пътувам някъде, им пиша с дати от кога до кога ще съм еди къде си, за да ми позволят да си ползвам картата там. Сега като съм в БГ и са ми разрешили да я ползвам тук, не мога днес да я използвам в Щатите, а ми трябва... Confused

Специално за сертификата, не помня как беше, но можеш да си го превърнеш във файл, който слагаш на всеки комп, от където искаш да ползваш сметката.

# 581
Американската ми банка пък ми дава право да си ползвам дебитната карта само в една държава.  Crazy Като пътувам някъде, им пиша с дати от кога до кога ще съм еди къде си, за да ми позволят да си ползвам картата там. Сега като съм в БГ и са ми разрешили да я ползвам тук, не мога днес да я използвам в Щатите, а ми трябва... Confused

Специално за сертификата, не помня как беше, но можеш да си го превърнеш във файл, който слагаш на всеки комп, от където искаш да ползваш сметката.

Обади им се по тел за тяхна сметка (collect number на гърба на картата ти) и им кажи, че ще я ползваш еди къде си - да не вдига червен флаг системата и да не я блокират. < 1 мин е упражнениета!

Няма да си кривя душата - за мен лично системата им е доста изнервяща, то са едни мерки за сигурност, то чудо - мога да влизам само от компютър, на който съм свалила специалния им сертификат, за всеки проблем трябва да звъня в централата им в България, където отговорите им често се изчерпват с "Ох, ми елате тука на място да видим."  Crazy Изобщо, неудобно. Но пък е евтино.

Честита ви годишнина  Hug Още много по толкова в мир и любов!

Още ли поддържат дигиталните сертификати  Simple Smile Експортва се към външен носител. после се импортва през менюто на браузъра на друга машина, не е никаква философия и обикновено го имат обяснено по сайтовете си... Понякога са 2! файла, най-честите проблеми бяха с неподдържани браузъри и подобни.

Съпортът на БГ банките винаги ми е бил болна тема  Grinning Още зародишите им в края на 90-тте (ПИБ, ОББ, ИНГ, етц.)... ех, мили спомени, какви титанични битки бяха с админите им... не съвсем удобно или логично, но евтино или безплатно и доста бързо също. Ипей имат страхотни решения...

# 582
  • У дома
Мм да, и моят тийн иска нова дрешка всеки месец, а сестра му си износва дрехите до скъсване.

Миз, а не ти ли казват как да се обличаш като излизаш с тях? Защото при нас и този момент го има.

Знаете ли за този сайт - missingmoney.com ? Може да проверите дали някъде ни ви дължат пари  Grinning

# 583
Знаете ли за този сайт - missingmoney.com ? Може да проверите дали някъде ни ви дължат пари  Grinning

Има много такива сайтове. Освен къде ви дължат пари, можете да си проверите и къде имате асетс, за които може да сте забравили. Има и фирми, които могат много лесно да ви ликвидират асетите срещу малка комисионна, която се плаща в края на процеса.  Peace

Американската ми банка пък ми дава право да си ползвам дебитната карта само в една държава.  Crazy Като пътувам някъде, им пиша с дати от кога до кога ще съм еди къде си, за да ми позволят да си ползвам картата там. Сега като съм в БГ и са ми разрешили да я ползвам тук, не мога днес да я използвам в Щатите, а ми трябва... Confused

Обади им се по тел за тяхна сметка (collect number на гърба на картата ти) и им кажи, че ще я ползваш еди къде си - да не вдига червен флаг системата и да не я блокират. < 1 мин е упражнениета!

Нямам collect call, имам само 1-800 номер, който от БГ не е безплатен. Пиша им през системата secure msg и обикновено на деня реагират. Приятел, който се жени има registry в Bed, Bath and Beyond. Естествено няма да съм на сватбата, но ми се искаше все пак да пратя подарък и ми е супер лесно да пратя нещо от там, ако така или иначе си е избрал вече какво иска. За съжаление БББ отхвърлиха картата. Пробвах през американска връзка, мислех, че проблема е в това, че от БГ плащам, но и от там я отхвърли. Писах на Capital One и те веднага отговориха, че са пратили молба до БББ да уважат картата и пак нищо.  Thinking От запос, мейсис и други подобни сайтове не съм имала проблеми. Голяма лудница.

# 584
  • Чикаго / София

И децата (номер 2 не е имал нищо ново за момента като при Сипируми), и мъжа, и аз сме така. Но сега е пожелание, едно време беше по неволя.

Миз, разбрах те!  Peace

И нашето номер 2 износва всички дрехи от сестра си. Поне до 5 годишна възраст почти нищо ново не й се купуваше. От година и половина насам обаче се усети и започна да иска и тя нови дрешки, особено когато купувам нещо на сестра й. Та сега равносметката е 3 нови блузи за голямата - 1 нова за малката. За сега работи схемата, ама докога ли?! Thinking

Иначе и аз я разбрах миз какво иска да каже, просто ми стана интересно дали само моите си износват нещата по 2 /даже и 3 когато стават/ години и карат както едно време с по едно яке, ботуши и обувки.

Аз пък наскоро им обяснявах как едно време ядяхме банани и мандарини само около Нова Година и те ме гледаха доста неразбиращо, през останалото време къде са били бананите и защо не сме яли?! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт