"Вкъщи смело вече крачи Декемврийското юначе"

• 30 125
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
brumbazuk моя приятелка използваше шуслерова сол номер 3 за забелване, можеш да пробваш, поне няма да навреди, а е изпитано  Peace

# 556
  • София
От скоро се интересувам от Шуслеровите соли.Доколкото знам №3 се дава вътрешно като профилактика,за засилване на имунната система.Всъщност сега прочетох,че се дава и при рани и ожулвания.Ето инфо :
http://www.schusslersalts.com/wcm/mb/schuessler/bg/schuessler-salts/index.html

# 557
Добро утро мами.
Много съм заета тези дни и все нямам време да пиша,но ви чета де Blush
Минавам да ви се похваля.Вчера се показа първото зъбче-отдолу.Много съм щастлива.И искам да ви попитам и друго.Вашите малчугани как са със яденето с пръсти?В смисъл хващат ли сами примерно някакви бисквитки,плодове,зрънчовци,абе каквото и да е?Ази не мога да го накарам по никакъв начин да вземе в ръчичка нещо за ядене.Пък камоли да си го сложи в устата,това е мисията невъзможна.Друго всичко хваща,но не и ядене.Трябва ли да се притеснявам?При вас как е?
Благодаря ви много,лек ден от нас Hug Hug Hug

# 558
  • София
Аз имам подозрения,че малката ще е по- палава  и вироглава от брат си!Който е казал,че момичетата били по-кротки от момчетата,може би е сбъркал вв нашия случай Laughing.Но ще поживеем и ще видим!

Хъ-хъ, и у дома май така се очертава положението  Mr. Green Не съм си и мислела какво предизвикателство може да е една смяна на пелена, да кажем  Shocked

И искам да ви попитам и друго.Вашите малчугани как са със яденето с пръсти?В смисъл хващат ли сами примерно някакви бисквитки,плодове,зрънчовци,абе каквото и да е?Ази не мога да го накарам по никакъв начин да вземе в ръчичка нещо за ядене.Пък камоли да си го сложи в устата,това е мисията невъзможна.Друго всичко хваща,но не и ядене.Трябва ли да се притеснявам?При вас как е?

Момата е захранена по метода Захранване, водено от бебето, и вече владее чудесно т. нар. пинсетно хващане - с пръстчета взема доста дребни парченца храна съвсем успешно. Но тя се храни самостоятелно от началото на захранването и това предполагам е оказало влияние. Първо предлагах по-големи и дълги парченца, за стискане в юмручето, а сега вече - всякакви. Апетитът е променлив, което намирам за нормално предвид възрастта. А в крайна сметка и децата са хора - нима възрастните винаги се хранят по часовник и с едни и същи (определени от някой друг) количества?
Някои деца имат отношение към храната - напр. не харесват по-меки и хлъзгави неща, които се размазват по ръцете им или се пързалят. Понякога те охотно приемат храна, забодена на детска (със затъпени връхчета) вилична  Peace

# 559
Благодаря ти Зелено човече Hug.Не знам вече какво да предложа,не иска и не иска да хване.Като му го подам каквото и да е било,или ако му го оставя на столчето за хранене,само гледа.След това поглежда мен и отваря уста за да му го дам.Със всякакви храни съм пробвала,но уви няма резултат,отваря си устата и чака на готово ooooh!.Нямам си и на представа как да процедирам вече. newsm78
Съжалявам за неподредения пост.

# 560
  • София
Здравейте,  момичета Simple Smile

Мнооого гадно време Sad Точно се чудя как да отидем с Преси до кухнята да му взема храната newsm78
Относно храненето сам, Преси си хапва корички хляб и общо взето каквото му дам в ръчичката, задължително се слага първо в устата да се опита Wink Вчера даже в баба му имаше на масата сливи, нашият си взе една, захапа я и очевидно му допадна, та продължи да си я ръба Laughing

Аз искам да ви питам, понеже ми е малко притеснено, от известно време усещам напрежение и дискомфорт в кръста и малко под него и болчици в горната част на гърба, та въпросът ми е възможно ли е това да е резултат от често приведената стойка докато придържам малкия докато ходи и от неговото носене....или от това не е възможно да се появи такъв дискомфорт newsm78
При вас проявявали ли са такива болчици, или трябва да се замисля за лекар..... newsm78

# 561
Мисля, че е нормално да те приболява кръста от приведено ходене или дундуркане  Peace
Аз пък към обяд гледам едно хубаво слънчице, приятно времето и си викам да го изведа малко. Отидохме до парка, потропа и тръгнахме по заобиколния път. След малко слънцет се скри и задуга един ужасен вятър, имах чувството, че ще ни отвее, направо ураганен! Навсичко отгоре не бях взела по-дебели дрехи на малкия, защото излязохме за час, направо премръзнахме.

# 562
  • София
Пипи,болки в кръста нямам,въпреки че доста ходя приведена по детето,но в горната част на гърба-да.
Лили,според мен чак да се притесняваш,че момчето ти не иска да хваща храната нямаш основание.Може би ще започне в по-късен момент.
Моята девойка е доста добра в хващането дори на трохички,но всичко си е до дете.
Опитва се от скоро да се отпуска ,прави по няколко крачки сама.Не казвам,че е проходила,защото постоянно търи ръката ми да я водя.А и да проходи сама ми се вижда рано.Още не е достатъчно стабилна.Аз се радвам,че този период е зимен.Така ще може вкъщи да се осъвършенства в ходенето.Така на пролет ще е стабилна вече и за навън ще ми е по-лесно.Така беше и с баткото и определено ми допадна.

# 563
Пипи-мен също  ме боли гърба-понякога доста Rolling Eyes
Абсолютно всичко се слага в устата Crazy-а трошици и разни дребни неща-най-вече Whistling-като "титуляр "в хапването  е,че  вече два пъти си изяжда синьото мънисто от червеният конец на ръчичката, Whistling Whistling Whistling-вторият път го намерих в пълния памперс Mr. Green

# 564
  • София
беборана, благодаря! Не ми беше хрумвало, ще питам моя хомеопат да видя какво ще каже по въпроса.

Лили, Никола не яде сам, но това никак не ме притеснява. Той доста дълго разглежда нещата, потропва с тях по предметите наоколо, потърква ги и едва тогава слага в устата. Храна съм му давала да държи така и не я яде - първо е горната процедура, а веднъж преминало през нея нещото вече за ядене не става. Смятам, че е малък още и не се притеснявам, че не се храни сам. Но с малко търпение предполагам всяко дете може да се научи.

pipi2, мен кръста не ме боли, но аз и не го водя дълго, както и не го държа дълго. Иначе съм сигурна, че щеше, въпреки че още няма 9 кг. Обаче такива болежки не са за подценяване според мен и ако те боли много е добре да отидеш на лекар. Аз бих пробвала и някои йога асани - има някои, които са много лесни и помагат. Такава е например да легнеш по корем на пода и да си подпреш главата с длани, а лактите да са на пода. 10-15 минути ще са достатъчни, може примерно да гледаш телевизия така. А ако потърсиш в нета, със сигурност ще излязат още много.

Мечкони, аз бих махнала мънистото със все кончето още след първото гълтане. Сестра ми като беше малка така си пъхаше неща в носа и лекарите с кука и ги вадеха. А веднъж беше глътнала стотинка - сонда и пълна упойка. Мънистото като го глътне може и в дихателните пътища да отиде (виртуално чукане на дърво).

# 565
  • София
Сега като каза за пъхането на предмети в носа се сетих,че моя позната се оплакваше от малката си дъщеря.Направо и  било хоби.Какви ли не неща са и вадили от носа.

# 566
Аз още като започна да си забелязва мънистото на конеца (май беше към 6-тия месец) и да го лапа, й го махнахме и я оставихме само на конец. Сега последния се беше поразпънал и се измъкна от ръчичката й, та покрай вас се сещам, че не е лошо нов да сложа...

# 567
  • USA
И Лекси се справя чудесно с пръстите относно храната.Даже прекалено добре защото хваща и най-малките боклучета от земята и иска да ги яде ooooh! Той също е захранен с звб,но вече яде и манджи,а аз даже му давам на вечеря да бърка и той в чинията с една лъжица,но само на вечеря,че е голямо мазало #Crazy
Вече е голям беладжия и ми събира очите.Пуска съдомиялната и постоянно изважда всички дрехи от чекмеджетата,отваря и затваря вратите.Кога ли ще си прищипе пръстите.Гърба и мен ме болеше от ходене по него,че още ходи много нестабилно и минава на косъм през разни ръбове. #Crazy

# 568
  • София
Кога ли ще си прищипе пръстите.Гърба и мен ме болеше от ходене по него,че още ходи много нестабилно и минава на косъм през разни ръбове. #Crazy
Така е!Сега е най-опасно.
Теди,за какво ти е червен конец Peace.

# 569
За същото като червен конец със синьо мънисто. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт