"Вкъщи смело вече крачи Декемврийското юначе"

• 30 115
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Marsa,  за другата есен го мисля да. Надявам се лятото да успея да я приуча да ходи на гърне/тоалетна и на есен с песен...

# 586
Здравейте!

Стефко и той е с хрема, мнооооооого неприятно! Водих го до поликлиниката вчера, да му чуят дробчетата - всичко било наред, гърлото и то спокойно, да ама носът запушен и Малчо не може да диша, особенно вечер. Препоръчаха солен разтвор за нослето и повече течности, а ако кашлицата продължи повече от седмица едва тогава можело да изпишат нещо по-сериозно. Аз също давам коризалия, доволна съм, определено спи по-спокойно от нея.

За съня - различно е през различните дни, но като цяло сутрин се събужда между 7 и 8, около 10 има една дрямка, която може да продължи 30мин, а може да отиде и до обяд; съответно след това следобедният му сън е в различно време. Вечер заспива към 7,30-8, но само за малко, дори и да съм го изкъпала не мога да го приспя за вечерта Twisted Evil събужда се след около час, ухилен и готов за игра. И вече към 10,30-11 може да се каже че е заспал, като се събужда 1-2 пъти да суче през нощта.

# 587
  • София
Marsa,  за другата есен го мисля да. Надявам се лятото да успея да я приуча да ходи на гърне/тоалетна и на есен с песен...
И аз така се надявам за гърнето,ама таз мома на едно място не застава Simple Smile.Имам усещането,че ще ми е по-трудно.

# 588
Благодаря ви мамита за помощта,успокоих се малко. Hug
И ние мислим другото лято да се учим на гърне,пък дано се научим де.
Относно яслата,не мисля да го пускам,така или иначе ще съм си вкъщи с малко бебе,ще ги гледам и двамата,смятам направо на 3,5 да го пусна на училище  Peace
За съня-ние ставаме в 7:30,после към 10 имаме пак един сън за около час,и след това към 14:00 още един,който е с продължителност около два часа и половина.
За капак на всичко,и ние сме болни,Ази е на антибиотик.И аз съм болна но нищо не пия,само чай #Crazy

# 589
Лили, бързо оздравяване! Ти си знаеш, че при нужда има мн лекарства съвместими с бременността Simple Smile
Започнахме пак за болести основно да пишем, но така ще е следващите зими, докато децата изградят имунитет.

# 590
Лили, бързо оздравяване! Ти си знаеш, че при нужда има мн лекарства съвместими с бременността Simple Smile
Започнахме пак за болести основно да пишем, но така ще е следващите зими, докато децата изградят имунитет.
Благодаря,да знам,но засега имам само гърлобол и запушен нос,и се надявам само с това да се размина.Надявам се да не стигам пак до антибиотик,че преди няколко дена го спрях,лекувах уринна инфекция ooooh! #Cussing out

# 591
  • София
Никола през деня може и хич да не спи. Не може, ами направо не заспива, освен ако не се мине по време на разходката. Преди през деня спеше, но това беше, защото го оставях сам в другата стая. Сега за секунда да изляза и опищява света, а като сме в една стая няма никакъв шанс да заспи. От около седмица през деня заспива върху мен само - става много кисел, защото му се спи, гушвам го да го успокоя и заспива както съм го гушнала. Ако го оставя се буди, а в мен спи към час, час и нещо. И аз какво - мир да има сядам и го държа върху мен докато се наспи  #Crazy Дано е нещо временно тази мода, че не знам... Поне през нощта спи...

Сега се сещам, че така беше като беше по-малък по време на коликите. През деня само върху някой от нас с баща му заспиваше. Сега много го мъчат зъбите и се надявам скоро да премине.

За яслата - много се надявам да го приемат догодина. Резервен план нямам, частните градини хич не ни се вписват в бюджета. То това си е почти една заплата, за тези пари може сигурно да се намери човек да го гледа вкъщи. Това на мен са ми още малко далечни тревоги, по- ме притеснява обезщетението за гледане на малко дете, което и тока няма да ни покрива  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 22:23 от brumbazuk

# 592
  • София
Привет от две сополиви и кихащи кифли Wink.
И двете сме болни вече.Нощта беше доста гадничка.Вили се дразни от запушения нос и не може да заспи.И така.Оплаках ви се.Мога само да се надявам бързо да и мине.

# 593
Marsa Hug Hug Hug-много  неприятно,дано минава бързо Peace Peace Praynig

# 594
Marsa  бързо да се оправяте  и от нас!
Така ще е цяла зима предполагам тия ,които сме с градинарчета и ученици най-вече.Ще има да ни носят бацили даже и да не са болни сами те.

# 595
Marsa, влизам ти в положение, бързо се оправяйте!. Нашата какз е с температура от сутринта, ще видим кой от всичките вируси е домъкнала. Ще я оставя вкъщи, за да ми укрепне. Предполагам и малката ще го лепне и съм решила, докато двете не се оправят, няма да има градина. 5 седмици ми беше много добре, като двете са ми само вечер на главата. Днес с пълна сила оцених предимствата на детската градина Grinning

# 596
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, дами,

Влизам да се оплача - в детската градина на баткото върлува варицела - в групата от 26 деца - 4 не са я изкарали още и ние в това число Sad Направо чудо ще е, ако не го лепнем.

Иначе ни дойде ред в държавната детска кухня, чак не повярвах. Щерката и без това пюрета вече не иска, но пък мусака си хапва като за световно. Филии с масло и сирене, с мааалко лютеница или шарена сол - абе не отказва. Като види някой, че яде и се залепя до него с един влажен поглед - като кученце  Embarassed

По цял ден щъка из къщата, но задължително трябва да е в стая с мен, иначе следва писък. В тоалетната ходя с нея. Преди два дена я оставих да играе с едни бъркалки от миксер и купа - голям кеф, 2 часа бърка, нарежда, мести ги нагоре -надолу - въобще голяма игра. Като простирам взима мокри дрехи и ми ги носи. И е непрекъснато с насинено чело, на майка си се е метнала Twisted Evil

# 597
Галактик, голям образ е малката буболечка  Hug Дано все така помага на мама. Иначе лудницата ще е пълна и все по-голяма Simple Smile
И в нашата група имаше карантина от варицела, но никой не се разболя. Всъщност се оказа, че детето имало обрив, но не било сигурно, че е от варицела. Ама за по-сигурно обявиха карантина. Повечето деца не са я карали в групата. Вече съм се примирила, неизбежно е, да я карат докато са малки, поне имунитета е доживотен, а и ще я изкарат по-леко сега...

# 598
  • София
Благодаря за разбирането,момичета.Гадно си е да е болно детето.Но да мине бързо.
Люби,точно ти ми трябваш да те питам.Как успяваш да правиш инхалации на малката?Моята не дава.Пробвах днес с идеята да мине болестта по-бързо,но не би.
Утре заминаваме на село.Ще взимам целия антураж от лекарства,наред с инхалатора Sad.

# 599
Marsa, Лили също много се дърпа при инхалациите. Преди половин година беше далеч по-лесно! Успявам да я залъжа, като и сложа няколко играчки пред нея. Не е задължително маската да е плътно на лицето, има ефект и ако диша изпаренията, а ти следиш движенията на главата и с маската. Аз съм сложила инхалатора до леглото на кака и тя се хваща за преградката, дето сме я поставили да не пада Ния, и пада голямо скачане. Понякога пък се забавлява да облизва маската отвътре. За мен разковничето е в навика. Първите пъти трудно я карах да стои и 20 секунди, но после свиква.
Нашата кака започна и тя да кашля доста, утре и нея я подкарвам с инхалатора, дано само да е свалила вече температурата...

Общи условия

Активация на акаунт