Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 9

• 108 391
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
от къде мога да  си купя качествени препарати в района Дупница-Благоевград?
Ами как къде?  Laughing отговарям, без да съм от района:
В Дупница - в подлеза на ГУМ - магазин Тео (мисля че се казваше) за битова химия и козметика. Имат доста паралел.

Това количество за колко пранета е?
Намерих хубава, голяма снимка. Ето я. 1 литър е за 12 пранета.
Много благодаря. Значи излиза горе-долу прилично като цена на брой пране. А дали го има във вариант само дезинфектант (без омекотител), като добавка към основния перилен препарат?

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 12:47 от Nutella

# 211
Хич не е прилично, ако питаш мен. Laughing Скъпо си е.
Да, има само дезинфектант Impresan, но той не е в промоция в момента. Обаче се добавя вместо омекотител при последното изплакване, а не при основното пране. Изсипва се в отделението за омекотител.

# 212
Хич не е прилично, ако питаш мен. Laughing Скъпо си е.
Да, има само дезинфектант Impresan, но той не е в промоция в момента. Обаче се добавя вместо омекотител при последното изплакване, а не при основното пране. Изсипва се в отделението за омекотител.
Е, като имаш предвид, че спестяваш омекотитела... Аз си бях купувала Omino Bianco от Италия и доста по-скъпичко излизаше....
Както и да е, а в това отделение за омекотител не могат да се съберат и 35мл омекотител (ако се ползва от концентратите) и към 80тина мл Импресан - как става?

# 213
На моята пералня в отделението за омекотител се събират 100 мл. Ако твоето е твърде малко, трябва да следиш кога ще започне последното плакнене и да налееш остатъка докато пълни с вода през това отделение.

# 214
  • Под гъбата
Здравейте! Какъв препарат за петна бихте препоръчали? Ползвам Flecken salz, но не помага за петна от манджите в училище newsm78
Аз ползвам един сапун на Каппус. Продават го в Била. Обикновено го намирам забутан в най долен или най горен рафт при перилните препарати. Не избелва цветни дрехи, може след натъркването да стои и повече от ден петното.

# 215

Това количество за колко пранета е?
Намерих хубава, голяма снимка. Ето я. 1 литър е за 12 пранета.
Много благодаря. Значи излиза горе-долу прилично като цена на брой пране. А дали го има във вариант само дезинфектант (без омекотител), като добавка към основния перилен препарат?

А този омекотител с дезинфектант подходящ ли е за постоянно позлване или?смисъл сега ако си купя едно бутилка мога ли да слагам на всяко пране или не? Thinking Да не се изнежи пък кожицата ни hahaha

# 216
Смятам, че ползването на подобен продукт постоянно е излишно, дори вредно. Това се отнася и за другите видове дезинфектанти като Детол примерно, но не се отнася за белината. Бактериите може да станат резистентни към биоцидните препарати, но към белината - никога.
Такъв дезинфектант при пране може да се ползва, например, ако има болен човек в къщата с някакви бактериални или гъбични заболявания и трябва да се спазва хигиена, за да не се пренесат на другите членове на семейството. Може да се ползва при дрехи, които не търпят високи температури, а се носят близо до тялото и трябва да се хигиенизират (например, спортни трика от функционален тесктил). Ако има бебе вкъщи и ползвате многократни пелени, които перете в пералня, а не памперси, също може да се слага такъв дезинфектант, защото дори да се перат на 90+ градуса, все пак са изцапани с изпражнения, в които има бактерии.

# 217
А този омекотител с дезинфектант подходящ ли е за постоянно позлване или?смисъл сега ако си купя едно бутилка мога ли да слагам на всяко пране или не? Thinking Да не се изнежи пък кожицата ни hahaha

Аз го използвам при специфични ситуации -  предимно дрехите на детето, когато се е въргалял много по градинките или е настъпил някое ако и си е омазал и панталоните  Laughing , по някой път за бельо.
Наистина не е подходящ за постоянно ползване.

# 218
  • София
От опит зная, че това е темата, в която е най-вероятно ще ми помогнете. Praynig  С какво да почистя коректор от памучен плат? Не зная какъв тип е коректорът. Синът ми си е нацапал училищната униформа и раницата. Опитах да изчистя петната от раницата със сапуна на Капус, но не се повлияха.

# 219
  • в огледалото на живота
От опит зная, че това е темата, в която е най-вероятно ще ми помогнете. Praynig  С какво да почистя коректор от памучен плат? Не зная какъв тип е коректорът. Синът ми си е нацапал училищната униформа и раницата. Опитах да изчистя петната от раницата със сапуна на Капус, но не се повлияха.
Пробвай с Перилис/на Спот/,не е скъпо и го има в кварталните супермаркети:

# 220

Към феновете на DASH - пробвали ли сте белия за деликатни "Лунно цвете"?

Какъв аромат вади само не е истина а е и нежен към дрехите, наистина няма топчета по блузите и не оставя неприятни власинки.

Дънки, тъмни блузи, тениски - пере идеално.

Пепоръчвам го на всички фенове и фенки, особено майките сигурен съм, че и на децата ще им допадне свежестта и чистота които носи този наистина качествен перилен препарат.

А за дамата с петната от "манджа"...няма нужда да търсите препарат за петна - Ariel Actilift Biological таблетки разтваря мазнините и на 30'C.

# 221
  • Paris
Цитат на: SNUFFX link=topic=677783.msg23082046#msg23082046 date=1348615831

А за дамата с петната от "манджа"...няма нужда да търсите препарат за петна - [color=teal
Ariel Actilift Biologica[/color]l таблетки разтваря мазнините и на 30'C.

Много благодаря за предложението, ще го пробвам! Peace

# 222
  • софия
Дайте акъл дали може нещо да се направи: имам любима жилетка от ангора. Много ми е мекичка и топла. Няма да обяснявам какво става като я пера - изваждайки от пералнята и при простиране започва да вали "сняг" от пух. Вчера чак съседа от долу се показа да види какво става, докато я простирах. Не ми се мисли вътре в пералнята по тръбите какво е  ooooh! Пера я с Корал за деликатни тъкани, на програма "деликатно пране" или "вълна" (както дойде).

# 223
Много ви моля да ми помогнете в избора на омекотител.Ползваме лилава Семана,но не търся този аромат,някак си като че ли мирише на парфюм,цветя..аз НЕ ИСКАМ такъв аромат,а търся миризма на прано,чисто,свежо...искам да е нещо трайно,защото много бързо изчезва ароматът на Семана-та и все едно изобщо не съм го слагала...често срещам хора,на които им се усеща миризмата на омекотителя и миришат много хубаво,аз досега не съм попадала на такива,всичко се отмирисва много бързо,моля ви,препоръчайте ми такива омекотители Simple Smile

# 224
Към феновете на DASH - пробвали ли сте белия за деликатни "Лунно цвете"?
Като фенка на Dash - да се изкажа: наистина е много добра тази серия за вълна и деликатни тъкани.
Аз харесвам най-много аромата на розовия:

Общи условия

Активация на акаунт