Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 9

• 108 300
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
Аз съм пред дилема за купуване на прах за бяло пране. Омо- то, което се продава по големите вериги струва ли си или е същото менте като Ариела от там? И от паралелния внос кой препоръчвате- турски, гръцки, немски....?

# 481
  • Бургас
Омото е единствения прах официален внос, който наистина пере. Само миризмата му е сравнително силна и остра според повечето в темата. За бяло е добър избор.
Иначе най-обичани тук са немските и английски прахове. Погледни и табличката в първия пост за да се ориентираш в конкретните марки Peace

# 482
Благодаря за отговора.
Ще гледам и ще умувам още. Преди 2 години ми бяха донесли от Германия 25кг Ариел, ползвах го 1 година. След като свърши преди няколко месеца купих от веригите Ариел за бяло и Персил за цветно, беше на промоция в почти всички вериги. Никак не съм доволна нито от единия, нито от другия. Сега искам да си купя хубави прахове.

# 483
  • София
Купувай си по-малки количества и пробвай.
Омо от 2 кг примерно.
Аз пък си купих едно мъничко Бинго за цветно да пробвам и май ще мина на прах за цветно.
Че от течните за цветно първо ме дразни аромата на повечето, второ, много бързо ми се умирисва пералнята на тиня.

# 484
  • Пловдив
Абе миризмата на тиня от течния препарат ли е? Аз ползвам Первол за цветно и черно !

# 485
  • Варна
И моята пералня мирише на тиня когато ползвам течен препарат повече от два поредни пъти.

# 486
  • София
Абе миризмата на тиня от течния препарат ли е? Аз ползвам Первол за цветно и черно !

Да, от него е. Няма значение каква марка е препарата. Но явно остава по пералнята. И трябва да се пуска профилактика на пералнята с прах или специален препарат. Аз пуснах, но след около месец /10 пранета с течен/ пак замириса.

# 487
  • София
Да, от течния се получава тази миризма.Моят техник ми го каза и аз от тогава купувам течни само за разнообразие и когато пускам по-малко количество дрехи в една пералня ги ползвам, което не зная дали е правилно.

# 488
  • Пловдив
Който използва Первол да ми каже къде го слага-вътре в пералнята или горе в чекмедженцето? Че един майстор така ме обърка ...

# 489
Течните перилни препарати е най-добре да се слагат в мерителна чашка и после в барабана. Изливането им в чекмеджето може да доведе до образуването на налепи по тръбата към казана. Силната струя вода не може да ги разтвори моментално и те обикновено се залепят по чекмеджето и тръбата. После омекотителят влошава ситуацията - получава се гъста, лепкава каша, която трудно се отстранява и може да доведе до лоша миризма.

# 490
здравейте на всички....пробвайте от троянския прах, наистина е много хубав и пере перфектно...Да же произвеждат още куп почистващи препарати, включително и омекотител..Много съм доволна...Наистина трудно се намира, но си заслужава!

# 491
  • Стара Загора
здравейте на всички....пробвайте от троянския прах, наистина е много хубав и пере перфектно...Да же произвеждат още куп почистващи препарати, включително и омекотител..Много съм доволна...Наистина трудно се намира, но си заслужава!
Точно днес си чакам пратка ат фирмата производител на прах " Изи " . Писах им, да ги питам дали в нашия град имат дистрибуция , оказа се че нямат и бяха така любезни да ми предложат изпращане по куриер на нещата които съм харесала . Избрах си прах за бяло , течен за цветно и спрей за петна . Да видим какво са ми изпратили , че го чакам с нетърпение ..... Simple Smile

# 492
Имам малък проблем с отделението за омекотител в пералнята, които не успявам да реша. Постоянно е пълно с вода и съответно не мога да сложа нова доза омекотител без да прелее в отделението за прахта, оттам пък тя засъхва и така.  Rolling Eyes
Имате ли идея защо се получава и как да го оправя?  Thinking
освен това има някакви черни мазни натрупвания пак там, които доста трудно чистя  Sick

# 493
Имам малък проблем с отделението за омекотител в пералнята, които не успявам да реша. Постоянно е пълно с вода и съответно не мога да сложа нова доза омекотител без да прелее в отделението за прахта, оттам пък тя засъхва и така.  Rolling Eyes
Имате ли идея защо се получава и как да го оправя?  Thinking
освен това има някакви черни мазни натрупвания пак там, които доста трудно чистя  Sick
Може би е запушено от натрупания неотмит омекотител (както е обяснила Гес по-нагоре). Вадиш чекмеджето и почистваш основно - с четка за зъби става лесно. Като го извадиш ще погледнеш дали надолу по пътя към барабана на пералнята има нещо, което пречи на оттичането на омекотителя.

# 494
  • софия
В Пикадили има прИмоция на официалния внос Персил дуо-капсули - 9.99 за 15 пранета, 13.59 за 32 Peace

Общи условия

Активация на акаунт