Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 9

• 108 164
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да пиша за новия прах Тема Sensual Peony. Прахът не съдържа избелващи съставки, затова добавих към него една доза от този избелващ прах. Дрехите са си бели, няма неизпрани петна. Понеже исках да видя как е ароматът, ползвах омекотител без миризма. След изпиране ароматът е много приятен. След като дрехите изсъхнат се запазва, но по-слаб.
Това е добра новина - много харесвам аромата на божура. В такъв случай, Гес, поради това, че няма избелващи съставки, прахът подходящ ли е за пране на цветни дрехи?

# 526
Аромат на божур! Брейиииииии! И такъв ли има?
На мен божурът ми напомня 24 май, учителки и тем подобни Laughing

# 527
  • Варна
Да, бива го. Омекотява, предотвратява наелектризирането, но няма никаква миризма.

Taкъв ми трябва, предпочитам без миризма. Peace

# 528
  • София
Аромат на божур! Брейиииииии! И такъв ли има?
На мен божурът ми напомня 24 май, учителки и тем подобни Laughing
На мен пък - и хубави дамски парфюми  Simple Smile

# 529
Белина не се използва за вълна и синтетика. no
А бе, момичета, защо още използвате белина за текстил изобщо!?
EliMery,
какви са тез инструкции, покажи ги? Чети Гес и другите момичета тук повече Hug

"Чети Гес"- какво е това?

# 530
  • Варна
EliMery,

Експерта Guess Who Grinning

# 531
Това е добра новина - много харесвам аромата на божура. В такъв случай, Гес, поради това, че няма избелващи съставки, прахът подходящ ли е за пране на цветни дрехи?
На този не му знам състава, защото го няма в сайта, но тази Tema Asia Spa е на същия принцип: няма избелващи съставки, съдържа оптични избелители, newsm78 а в същото време съдържа и съставка, предотвратяваща преноса на цвят. Тоест, вероятно става и за цветно. Не вярвам да повреди цветовете.

EliMery,
Joy C'est moi

# 532
  • Бургас
 Joy

# 533
  • София
Чудя се от известно време дали мога да мента ученическа раница Габол в пералнята?

# 534
И питам тогава Guess Who с кой перилен препарат да си оправя проблема?  newsm78

# 535
Не знам какво да ти кажа. Мисля, че не можеш да го оправиш. В най-лошия случай самата тъкан е увредена от белината; нещо като изгаряне се получава. Дано да не е това. Палтото съдържа вълна и ако ти кажа да пробваш с някой хубав прах за бяло, страх ме е да не се повреди още повече от ензимите и другите съставки.

# 536
Не знам какво да ти кажа. Мисля, че не можеш да го оправиш. В най-лошия случай самата тъкан е увредена от белината; нещо като изгаряне се получава. Дано да не е това. Палтото съдържа вълна и ако ти кажа да пробваш с някой хубав прах за бяло, страх ме е да не се повреди още повече от ензимите и другите съставки.

Не ми е особено ценно, така че съм склонна да експериментирам, ако стане- ОК, ако ли не ще е повод да си купя ново.

# 537

Не ми е особено ценно, така че съм склонна да експериментирам, ако стане- ОК, ако ли не ще е повод да си купя ново.

Аз затова попитах какви инструкции/на белината, на дрехата, от форум, от специалист, от една приятелка/, за да разбера какви са пораженията и да дадем съвет. Но ти не ме зачете Laughing

# 538
  • София
Чудя се от известно време дали мога да мента ученическа раница Габол в пералнята?
Можеш, струва ми се. На голямата щерка раницата там я пера (пак е на Габол), на 30 градуса и 800 оборота центрофуга, на кратката 30-минутна програма. Това, при положение, че няма подложка от картон на дъното, разбира се. Нейната имаше някакво дънце, което се махаше, а като се омачка съвсем, мъжът ми измисли друга подложка, пак подвижна.

# 539

Аз затова попитах какви инструкции/на белината, на дрехата, от форум, от специалист, от една приятелка/, за да разбера какви са пораженията и да дадем съвет. Но ти не ме зачете Laughing

От етикета на Аче- то. Т. е не съм предозирала, както си пишеше така съм я използвала.
След белината я изпрах в пералнята с Ариел за бяло, но нямаше особено голям резултат. След това я накиснах в едни Хайтман, прахчето им за супер бяло пране, на което пишеше, че е за жълти и сиви петна. Изпрах го отново с Ариел за бяло и вече има видим резултат, петната едвам се долавят, но се нуждае от още една идея избелване. Мисля си за Вениш  newsm78

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 13:49 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт