За есента се готви вече ЯНУАРСКОТО човече! (42)

• 33 993
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Здравейте!

При мен нещата не се развиват точно както ги бях планирала. Не успях да пусна Ади на ясла, защото от вчера е с много висока Т и разтройство. Май хванахме последния влак на летния вирус, а така се надявах да го пропуснем. Най-лошото е, че си бях направила сметката да свърша някои неотложни задачи тези дни и ми се наложи да мъкна детето с 39 градуса с мен. Измъчи се милата.

При нас първите 2 учебни дни минаха добре, Бобо изглежда доволен, но не ми разказва много. Аз и него разпитвам кой знае колко. Като минат първите емоции ще започне да ми разказва повече Simple Smile.

Адис, при нас лавка няма. Първите класове учат в отделна малка сграда, което според мен си е огромен плюс. От вкъщи децата си носят нещо за закуска. На обед ходят на стол. Относно телефоните, в училището са разрешени от втори клас нататък. Той и няма особено желание за телефон, но ми вади душата да му купя плей стейшън за РД.

Утре ще пиша повече, че Ади пак мрънка  Tired

# 301
Здравейте. Честити празници и поводи на всички вас и ваши близки/ за да не изтърва някого/
Тути  Hug Дано се оправи бързо Кали
Бубе , ние още не сме били на родителска а ходим близо 2 месеца вече на ясла.
И аз да помрънкам
Скрит текст:
От понеделник на обяд вики си е в къщи с гнойна ангина. Пием антибиотик за сефте. Не ми се даваха пак хомеопатични/ виждам смисъл в тях ако са предписани от Хомеопат , а не от всеки си док.../
вдига на няколко пъти 39. И с милото правим едни гимнастики. Той я гледа до 1,30 , аз свършвам в 1,10 и бегом към къщи/ предимството на малкия град/. Направо нямам сили, а са минали само два дни. Не ми се взимаше болничен , докато не мине образеца в училище, че сме зле откъм брой деца и да не си ме нарочи някой Cry

# 302
  • София
Кате, браво на Ади!

Адис, развесели ме. И ме успокои, че май взехме правилно решение за телефона.

При нас първия учебен ден беше хубав и емоционален. Госпожата им беше приготвила питка с мед да ги посрещне. Класната стая беше украсена с балони. Хубаво беше. Цветан Цветанов ми дойде малко в повече, но Яна му се била зарадвала. Сигурно е единствената. За втория учебен ден още е ентусиазирана. Имат закуска в стола сутрин в девет и обяд около 12. Голямо улеснение.

Ива сутрин плаче като я оставим, но после се успокоява и нямат проблеми.

А аз съм на път да се гръмна. Това с работа и две деца си е истинско изпитание. А работата ми не е напрегната. Много се надявам да се справя. Не че имам избор де...

Бубе, чакам включване за работата с нетърпение.

Сега отивам да чета да видя на какво плачете всички Grinning

# 303
Цветан Цветанов ми дойде малко в повече, но Яна му се била зарадвала. Сигурно е единствената.

Joy Joy Joy

Ети, разсмя ме от сърце!   Mr. Green Радвам се, че Яна е с положителни впечатления!  Hug

Адис, това с телефона е голям смях, човекът ви проверява значи!  Laughing

Зън, Бебо, скорошно оздравяване на девойките!  Hug

Кате, браво на Ади! Като изключим сутрешния рев, май се адаптира успешно.  Wink

# 304
  • В две тъмни очички
Такааааа....... започвам с разказа за "перфектната" работа!  Mr. Green
Отивам аз на това ми ти интервю и спирам на една бензиностанция, както се бяхме разбрали по телефона с управителя, и му звъня. Като за начало започнахме с това, че интервюто малко се е проточило и трябва да изчакам 10 мин. Пих едно кафе и получих телефонно обаждане да отида до .... еди къде си. Та, намерихме се, чакаше ме на входа на една кооперация, заедно с друга една кандидатка. Качихме се в офиса и мен ме помоли да ги почакам във фоайето, а те отидоха да говорят в съседната стая. Няма и 5 мин и излязоха, при което бях поканена аз. От тук започва интересното!
Първата реплика на шефа (на който трябваше да съм асистент) беше : "Трябва да те похваля колко добре изглеждаш. Много си хубава", след което аз благодарих. И започна този ти ми шеф да ми обяснява как ще получавам много свободно време, много материални и други плюсове и т.н. Като проблем се явяваше това, че имам дете, което е много малко, а телефонът, който ще ми даде трябва да е на разположение постоянно. Може да се наложи да ми звънне в 10 вечерта и да ми каже, че трябва да се подготвят документите и да се пътува за еди къде си. Това обаче се случвало изключително рядко, защото пътуванията всъщност се осъществяват по време на търгове, на които обаче търгове ние знам предварително, че ще спечелим. 1 на 100 е да се отиде на търг , в който не се знае, кой ще го спечели. До тук що годе добре, ама накрая започна да ми обяснява, как ще поема всичките ми разходи, дори тези извън фирмата, това, което сама си пожелая, само че отсреща също очаквал "нещо" Shocked Обясняваше ми как ако се наложи да отиде на среща, дори тип кафе с приятели/колеги, аз трябва да го придружавам, тъй като ще съм лицето на фирмата, а честно да ви кажа това според мен си се нарича - държанка  Mr. Green Накрая завършихме с това, че бившата му служителка също е от Пловдив, при което аз зададох въпроса "ако не е неудобно, можете ли да ми кажете, защо тя е напуснала" и получих отговорът "в момента живея с нея"  #Crazy Какво да ви говоря повече ......... Въпреки това човечеца си ми обясни, че ще е трудно да се сработим, защото "може би ще си имаш семейни проблеми"  Joy И все пак ме помоли да си помисля и да го обсъдя с половинката си и ако има вариант, в който той да е съгласен да му се обадя, тъй като той много е харесал визията и качествата ми! ( БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕ само това ли видя  Confused )
Та отказах му на човечеца чистосърдечно и му пожелах успех в търсенето на свободна млада дама, която да разполага  по-добре с времето си и ангажиментите си , отколкото аз мога! Да не забравя и да добавя, че шефчето си беше мутричка на около 40 г, с лек диалект и много беден речник!

Сега за яслата
, както и Рал е подчертала, се бях подготвила с парички  Mr. Green Общо взето се срещнахме с директорката, която на кратко ни обясни как протича деня в яслата, какви са правилата, какви са привилегиите, какви са новите проекти и планове и т.н. Плащаме една такса от 30 лв на година, която е за консумативи - т.харти, мокри кърпи, салфетки, това, защото имало много майки, които се оплаквали от това, че тяхното дете трябвало да се бърше само с Милде и м.кърпи Памперс, за да не му се зачервява дупето  Mr. Green Mr. Green Mr. Green С тези пари родителския колектив отива и пазарува каквото пожелае, като в тях трябва да се заложат и пари за блокчета и играчки. Други 10 лв, са незадължителни , които се събират в началото на всяка календарна градина, като дарение към градината. Когато се събере по-голяма сума, тя се влага в нещо (детска площадка, нови легла, нови маси) само че не се знае за градина,ясла , група. Демек може да дадеш 10 лв, ама да не получиш точно ти привилегията, което мен не ме притеснява, аз съм "ЗА" това дарение. Хареса ми това, че родителите на децата от групата на Влади бяха много дейни (или по-голямата част от тях). Решихме да дарим на яслата паркет, тъй като сега е застлана с нов балатум и килим тип мокет, но под него положението е зле. Лошото е, че не се знае какво е и положението под стария паркет, защото ако няма замаска, няма как да наредим паркет и ще трябва първо замаска да се прави, а това може само лятото да стане. Ако няма нужда от тази екстра се разбрахме още зимата, когато децата са много малко и се направи сборна група, да се възползваме и тогава да поръчаме паркета и да викнем фирма да го нареди. Това ще ни струва около 30-40 лв на семейство, ако всички са съгласни. Ако има такива, които не са, сумата (която е около 1000 лв) ще се разпредели м/у тези, които искат да дарят. Надявам се обаче да не стане така.

Лелееее аз се ос*ах от писане  Mr. Green

Ети, я разкажи всъщност какво започна да работиш?

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 23:19 от bubeto_d

# 305
Бубе, браво че си го усетиха накъде отиват нещата.Бягай от такива "добре" платени работи Naughty

Това родителска среща в ясла преди го имаше само за да уговорим Коледното празнентсво.Много такси и много разходи за първа среща ми се виждат, ама нейсе- като е за децата, използват го много умело .Виж разходите в ДГ са нещо друго/ в градината на баткото в 1-ва група едно семейство плати ремонта на помещенията около 6000 лв, които после ги разделяхме и връщахме/. Whistling

Бенджи,чудесно е, че сладураната, че хапва чесАн.Аз също улавям Борис да му се услаждат моите манджи - таратор с чесън и орехи, кьополу и картофки с чесън, така че и аз използвам ситуацията.
Обяснявам си го с това, че от Детската кухня са по -измити и по-бедни на аромати ястия и вечер като сядаме на масата бърза да бърка из всички купи и чинии да не изпусне нещо! eat

# 306
  • Сливен
Пиша на бързо, че нямам много време Sad Довечера ще Ви почета. Имам един въпрос към работещите мами с деца на ясла.
Имаме ли право на 50 % майчинство (120 лв) ? Питала съм в друга тема, отговориха ми с ДА. Но баща ми питал служител в НОИ и му казали, че щом детето е на ясла не може да получавам такова. Всеки ми дава различен отговор. Днес се надявам да хвана счетоводителката в училище да видим дали е запозната с въпроса. Четох в Наредбите на НОИ, че имат право, майки, чиито деца не са настанени в ясли или градини на пълна държавна издръжка...което не го разбирам.
Благодаря предварителни за отговорите и вниманието.

# 307
  • Пазарджик
Добро утро

Да се похваля(и мен ,и Нели),че три дена одържаме фронта с бибата,давам я само на заспиване.Първия ден много страдаше милата,но  сега я търси само ако се разстрои за нещо.

Браво на нашите първолачета,все така да им харесва. EmbarassedТаня също имат закуски от у-ще,но тя отказа да ги яде още от първи клас,та сега всеки ден и правя.

Бубе,мила и аз съм имала такова интервю,знам как си се почуствала.Много е неприятно SadИскрено се надявам следващия работодател на който попаднеш да е човек ,който ще те оцени като личност Hug

# 308
Добро утро!
Кафе?

Аз нищо, че съм в отпуска, вчера прескочих до София на търговска среща. Тръгнах в 6,20 и се прибрах в 21,30. Направо се разбих. Но пък по новата магистрала стигнах за 3,30ч, хем не си давах зор, страшно съм доволна. А като се прибрах вечерта  ooooh!  ММ- болен, темп. и хрема, Кали ревала и сутринта и като я взимал, но пък през деня била добричка  Mr. Green  Каката ми каза колко пари ще трябва да даде засега за помагала. А къщата беше с краката на горе.

Виолини, аз работя, Кали е на ясла и получавам половин майчинство.

Аз да си доизпия кафето и да се хващам да оправям.
Хубав ден!

# 309
Само набързо:
Тути, ние отдавна ползваме бибата само при заспиване и чудесна работа ми върши оправданието, че бибата (у нас се казва Мими) трябва да спи). С времето Снежи се научи като се събуди да я оставя на леглото с думите "Мими нан-нан". Същата хватка ползвах и с баткото. При нас работи отлично!

# 310
Бубе, според мен си търси работа чрез трудов посредник. Те работят предимно с големи фирми, а и отдавна не взимат комисионна от теб, а само то фирмата.

Чета ви, но нещо не ми идва с какво да се включа

# 311
Meлона, честита ти магистратура!

Зън, Бебо, дано бързо се оправят малките душички.

Бубе, за твоето интервю какво да коментирам Joy Ами добре е постъпил човека като си е казал всичко предварително, а не да започнеш, че чак после да разбереш какво се очаква от теб. Честно е постъпил. Ама за първи път чувам за подобно нещо, не знам да се смея ли, да плача ли. Май по-скоро ми е смешно.

Буби, а бе и нашият юнак взе да се тръшка от време на време при обличане. Ето тази сутрин бил напикан, мокър и не давал на баща си да го преоблече. И на мен понякога ми се тръшка. Вчера по едно време се размириса, викам му "Маме, хайде да сменим памперса, че си наакан", той не дава. Обаче ми дойде на ума за новия килим в детската, който той много харесва, и като му казах на килима да легне да го преобуя, отиде веднага, легна и зачака да го оправям. Едвам се сдържах да не избухна в смях.
Напоследък не сяда и на гърнето, и в яслата не могат да го накарат.
Иначе продължаваме да ревем всяка сутрин в яслата, после се успокоява. Вчера и спа там, макар че рано-рано се събудил. Хубавото е, че искал сам да се храни, което е добре, даже и вкъщи иска сам да яде.

# 312
Здравейте, дами!

Кате, браво на Ади. А, пък що се отнася до тръшкането и хленченето, той Ади е малък и това е начина му на изразяване, мартин който е голям, вчера след като го взех от у-ще, също не се държа много адекватно, в смисъл такъв беше един троснат, отговаряше, та явно емоциите им идват в повече, но ще свикнат надявам се бързо  Hug

Иначе ученика днес е без телефон, разбрахме се да го ползва само извън у-ще, където реално няма да му е необходим  Mr. Green Закуска и обяд и той има, но закуската вчера е била ябълка, която той не е ял, ако е плод всеки ден ще си седи гладен, та му сложих сандвич днес, да не кара г-жата да му купува, а довечера с баща му сме решили да отворим "магазин" и да тренираме как се пазарува  Simple Smile

Ети, много се радвам, че си започнала работа, предполагам на ново място, което ако питаш мен е по-добре, не съжалявай за старото, само дано са те обещетили от там. Ще се справиш, не се съмнявай в това, желая ти бързо навлизане в работния процес и свестни и приятни хора около теб  Hug А, Цветанов от както е министър мисля, че всяка година ходи там, живее наблизо, а и май някое от децата му учи там, така че очаквай го и догодина  Laughing

Бубе, ще попаднеш и на твоя работодател в скоро време, не се отчайвай, късмет!  Hug

Како рали, добре завърнала се, нещо не звучиш ведро, надявам се всичко при теб да наред  Hug

Зън, Бебо, бързо да оздравяват малките девойки  Hug Бебо, при гнойната ангина е нормална такава Т, обикновено около 3дни се поддържа, бързо да минава. И аз бях настроена скептично към хомеопатичните продукти, но е факт, че на мартин много добре му действа комбинацията от инфлуцид и тонзилотрен точно при ангини  Peace

Ох, нещо се отплеснах...хубав ден!

# 313
  • Пловдив
Мелона, честито Дипломиране и успешна реализация!

Буби , Стаско не е капризен на обличане, но ела да видиш Вивка - оффф всяка сутрин е борба с какви дрехи да е - тя си ги избира и почва едно ровене, кое с кое си подхождало  Whistling

Бубе, още когато написа за плюсовете и минусите от работата, си помислих, че ще е такава  Whistling
Успех в търсенето  Hug

На яслата не съм ходила на родителска среща, но това не им пречи да си искат пари за разни неща и да носим материали, а отделно и има такса от 50 лв. на месец  Whistling
На градината на Вивка ще ходим в четвъртък на род. среща, да видим там по колко ще искат.....

Виолини имаш право на половин майчинство. А другото майчинство не го ли спря- подава се декларация в 3 дневен срок, за промяна на обстоятелства, че се връщаш на работа  Peace

# 314
Хай Hug

Мислех си аз,че като тръгне каката на у-ще ще съм по-свободна и спокойна ,ама нейсе..явно ще си бъде зор.. Mr. Green Първо вчера след обяд - домашни /още от първия ден Crazy/, съответно малката се превъзбуди супер много като видя кака си, че се прибира /явно й е липсвала newsm78/ и не ще да ляга да спи ooooh! Слагам я в кревата - тя реве. Викам си ще реве,ще реве и ще заспи - да,ама не ooooh! Най-накрая ми дожаля и хоп - при нас. И от там - екшън - кака й уж пише,малката се бута в нея и я дърпа да става. Гушкам я и отивам в другата стая,затварям вратата,съответно каката на всяко ченгелче идва да ми показва тетрадката и след нея - още 10 мин. рев и дърпане на малката да отива пак при кака си ooooh! Ей,казвам ви полудях. Най-накрая криво ляво приключихме с домашните и след това трите навън та откарахме до 7 вечерта Whistling. После в къщи пак емоции - все си мислех,че след цял ден неспане като я сложа в кревата ще отцепи на секундата - да,ама не ooooh! Казвам ви най-накрая съм заспала преди тях Embarassed Днес сутринта малката стана преди всички - в 6 Shocked. И не стига,че едвам вдигнах кака й от кревата /много й се спеше,кой знае и тя снощи кога е заспала/ трябваше и двете да ги храня,да тичам до у-ще да водя каката,сега съм сложила да готвя,минах една прахосмукачка - и само след 2 часа ще трябва да съм отново в даскалото ooooh! Стискайте палци поне днешния след обяд да не е като вчерашния,че.. Sick

Адис - вчера "само" два пъти ми се обади по телефона Mr. Green На второто обаждане й казах, че междучасията не са само за говорене по телефон,ами да си играе и сприятелява с другите дечица,да отиде до тоалетна,да пие вода,да хапне.. Мисля си обаче,че това е първоначалния стрес и просто всичко скоро ще отмине - и на тях не им е лесно,да знаеш Peace В нова среда,с нова госпожа,с нови деца... После ще дойде момент в който дори няма да се сеща да ми звъни Peace А за паричките - нашата госпожа е забранила. Каза ни да им слагаме лека закуска за голямото междучасие,докато започнат да раздават от училището Peace Няма на първо време да ги пуска да ходят до лафката,нито пък да излизат в учил. двор /вчера едно дете станало в час и тръгнало да излиза - тя го попитала къде отива и то казало - отивам да си играя на двора Joy/ Та изрично ни предупреди,и в къщи да им кажем - че на двора сами не може Peace
Душички Hug

Бубе За такива работодатели - мерси Stop Хубаво,че си го отрязала още вчера Peace Дано скоро да си намериш подходяща и удовлетворяваща те работа Praynig Peace

Пепита - и при теб е било весело вчера Whistling Laughing

Още щях да пиша,ама забравих какво Embarassed После пак Hug

Общи условия

Активация на акаунт