Образът на добрия учител

• 3 878
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
На първо място да е компетентен по материала, който преподава, да умее добре да го преподава и да притежава чувство за отговорност да го извършва това на практика.
На второ място да служи за пример, за да даде приноса си във възпитанието на учениците.

# 31
Хубаво е темата да върви в ироничния план, с който започна, иначе рискът е да се превърне в боза, достойна за номинациите.
Marmorka, ако имаш друга опция за работа, помисли първо върху нея Simple Smile

# 32
От темата за добрите учители извадих качествата, които най-много се ценят от родителите. Представям на вниманието ви една извадка от първите 3-4 страници:
Да бъде всеотдайна
Да дава силен старт
Взискателна
Ерудирана
Добър прдагог
Постоянно развиваща се
Да си обича работата и децата
Усмихната и лъчезарна
Строга
Да умее да преподава
Спокойна
Да бъде добър психолог
Обичлива
Добронамерена
Широкоскроена
Авторитетна
Старателна
Културна
Начетена
Да не хленчи за пари, т.е.да има солиден бизнесмен зад гърба си или да се е отдала на аскетизъм.

# 33
  • Costa Rica
Да не хленчи за пари, т.е.да има солиден бизнесмен зад гърба си или да се е отдала на аскетизъм.
Joy hahaha
Още:
Да е на разположение 24/7/365
Да оценява уникалността  на всяко мамино детенце и да му отделя персонално внимание.
Горното - но по отношение на Родителя.
Да изглежда най-малкото като Анджелина Джоли на червения килим.

# 34
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Значи напълно се вписвам в картинката  Wink Работя това, защото сърцето и душата ми го искат, а мъжа ми ме издържа ..., че съм и на непълен норматив (за запознатите що е това чудо Simple Smile)

# 35

Горното - но по отношение на Родителя.
Да изглежда най-малкото като Анджелина Джоли на червения килим.

Това е много важно! Peace

# 36
rosalina, много ти благодаря!   bouquet
Мен са ме карали да оценявам учителите си по скала от 0 до 10 за:
атрактивно преподаване
достъпно обясняване
безпристрастност при оценяване
съответствие между преподаденото и изискващото се от учениците
...
имаше и още но не си спомням.

# 37
От темата за добрите учители извадих качествата, които най-много се ценят от родителите. Представям на вниманието ви една извадка от първите 3-4 страници:
Да бъде всеотдайна
Да дава силен старт
Взискателна
Ерудирана
Добър прдагог
Постоянно развиваща се
Да си обича работата и децата
Усмихната и лъчезарна
Строга
Да умее да преподава
Спокойна
Да бъде добър психолог
Обичлива
Добронамерена
Широкоскроена
Авторитетна
Старателна
Културна
Начетена

Вместо последното би могла да пишеш - да живее на фотосинтеза и да се облича като Ева в рая.

Колеги, изкушавам се да пусна тема "Образът на съвременният родител"  #2gunfire. И тъй като аз бягам да боядисвам класна стая и на педагогически съвет, може някой друг да го направи  newsm10.

# 38

достъпно обясняване
безпристрастност при оценяване
съответствие между преподаденото и изискващото се от учениците

Peace

Общи условия

Активация на акаунт