АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 338
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Дааа, много бързо лети  Hug

# 646

Хайде, дайте мнение за МД и ЖК.

+1. И аз чакам някой да сподели нещо...

tiiliaz, магнезият е за контракции. Тоест, да нямаш такива.  Laughing

Много е логично да е с избор на екип водното раждане, по простата причина, че не всеки го води и не можеш да разчиташ, че когато те напъне, точно лекар-специалист по водно раждане ще е дежурен.  Wink

# 647
Ео, хехе, да. ) А в петък ще стане точно 1месец от както се записах в темичката. )
На мен ми се струва бавно, като знам още колко време има...

# 648
Връщам се от гинеколога си ,правих си Биохимичен скрининг.Нещо не съм много очарована,защото от нещата ,които съм чела и слушала за това изследване,нищо подобно не се случи...

Къде отиде да си направиш БХС?  Hug

# 649
За жк в мд..  аз първата бременност бях там, при д-р георгиев. Ако бременността е нормална и няма никакви проблеми - ок. ходиш 1 път месечно, казваш, че си добре и си тръгваш. (доста се налагаше да чакам в интерес на истината)
Аз за съжеление почнах да вдигам кръвно, направих гестационен диабет.. нямаше адекватна реакция. Започнах сама да се интересувам и да ръчкам за изследвания.
След това намерих лекаря си на частно, при него и раждах. Благодарение на него нещата се развиха благополучно  Peace
Та съветът ми е.. пробвайте там, но имайте едно на ум Wink

аз сега се записах в мц св.петка в борово, там ще правя и бхс и фм

# 650
Аз исках да раждам със спинална упойка, но сега с тези алергии,които правя към лекарства и антибиотици..... малко ми се провалят сметките. На алерголог съм на 05.10, но още по телефона ми казаха,че няма да ми правят тестове за алергии.  Thinking Аз пък държа да ми се направят тестове поне за упойки,защото като стане време за раждане няма да знаят кво да ме правят , ако се наложи упойка. Водното раждане не съм го обмисляла като вариант.

# 651
Момичета, аз се обадих в МД, поговорих си по телефона с една много любезна и мила мацка и малко така я поизнудих да ми даде препоръка  Mr. Green. Тя ме насочи към д-р Клисурски и имам записан час за другата сряда.
Ще споделя впечатления.
Ако пък не ми допадне, ще го сменя. Няма повече да допусна грешката да ходя някъде, където не харесвам хората и не се чувствам добре.  no

# 652
На мен не ми се струва, че минава много бързо времето, иска ми се вече да беше голямо бебето и да ме подритва Simple Smile
Аз сега обмислям раждането - какво, как ... Водното раждане ми изглежда добра идея, но нямам познат лекар в Тина Киркова, а не мога при всеки.. Може би вторият път хаха. Искам да раждам нормално обаче, въпреки че имам показания и за секцио и никой няма да ми откаже такова. Четох, четох и си мисля, че нормално е много по-добре. И упойка дори не искам, поне засега  Laughing Хубаво е, че в хода на раждането общо взето може да се прецени за упойката, ако има анестезиолог на смяна...
Аз ще правя БХС на 8 октомври, не ме притеснява особено, по-добре човек да си знае.

# 653
Здравейте, банда:)

Терминът ми е на 25 април, от София съм, трета бременност:)
Можете да ме запишете на първа страничка, въпреки, че не съм от най-активно пишещите и по-скоро се включвам по конкретни темички или когато със сигурност мога да съм полезна  Hug

Хайде, дайте мнение за МД и ЖК.

+1. И аз чакам някой да сподели нещо...

Относно женската консултация в Майчин дом, споделям мнението на aguto, че там е идеално за безпроблемни бременности. Като цяло има много добри специалисти и Клисурски и Георгиев са сред въпросните имена, но лично аз през първите ми две бременности (Боже как звучи:))! се следях там основно заради документите и просто защото трябваше да се водя някъде по здравна каса.

Сред недостатъците са, че има огромен, ама огромен поток от бременни и много се чака. Ехографът е един на няколко кабинета и за цяла бременност по принцип ти се полагат само два прегледа на видеозон. Не знам, може някои доктори да правят изключение и да те следят всеки месец, но например при Георгиев след въпросните два прегледа (включващи трийсет секундно гледане и коментар "всичко е наред"), за всеки допълнителен се плащаше по 20 лева. Имат страшно много пациенти и въпреки опашките много често всеки доктор  (или сестра от Майчин дом) си вкарва свои пациенти. В общи линии доста комунистически дух и не бих се следила отново там, освен ако не е формално, заради документите.

Но пък може и да попаднете на добър и мил човек, всяка мама има различно усещане и всеки ще си реши след своя собствен опит и наблюдение Peace

# 654
Здравейте момичета,

Да ви се похваля - от другата седмица живот и здраве започвам най накрая работа, НО сега най много ме мъчи това кога да им кажа, че съм бременна. Преди да започна и да си подам всички документи за изготвяне на ТД ( който е 6 месеца срок на изпитване в полза на работодателя ) или след като го подпиша и съм започнала работа?
От това много се притеснявам....тъй като много трудно успях да си я намеря тази работа - чрез бивш колега от бившата ми фирма.
А и до колкото разбрах след като съм на изпитателен срок и той е в полза на работодателя не съм защитена по никакъв начин.

Ще се радвам да споделите мнение - каквото и да е то.

·٠• АлЕкС •٠·., мила, съжалявам, но наистина след като си в изпитателен срок, няма защита от Кодекса на труда, независимо че си бременна. Ще зависиш единствено от това доколко свестен е бъдещият ти работодател.

Успех!

Много ме мъчи това гадене, момичета.... Вече не мога да ям като хората. Ужас!

Не съм наддала и килограм.
Днес си взех направление, за да се запиша вече на ЖК и другия вторник съм на първите изследвания!

# 655
Така, да обобщя какво изчетох из мненията за ЖК в МД:
Става, но ако нямаш проблеми (кой би могъл да знае) или имаш и друг лекар да те следи.
Д-р. Клисурски- противоречиви мнения, положителни за акушерката, преди това е била акушерка на друг известен, който се махнал от там.
д-р. Коларов - ок., по-скоро специалист проблемно забременяване,
д-р. Савчева - противоречиви, винаги голяма опашка, според някой - добър знак,
д-р. Бр. Петров -една колежка ми го препоръча, при него е била нейна близка, пратена от лаборантка в МД при него.

д-р. Майсторов - отново противоречиви.

Предимство ЖК- по ЗК.

Аз мога да дам мнение за ЖК в Шейново - платена. Не предлага нищо особено, пак се чака, но като цяло  може би веднъж ми се е налагало да вися около час. Акушерките са ок, мили и отговарят на въпроси. Лекарите - също бяха ок, макар и срещите с тях да са по-скоро рядкост. Като цяло на една бременна и липсва усещането за нещо по-особено, т.к. имаш чувството, че си на конвейер. Имах два малки проблема - реагираха веднага.

Родих без избор на екип - всичко мина добре.

Ще се радвам ако и Вие споделите, защото все още се колебая.  Shocked

# 656
rossita77, както и другите момичета, които се притеснявате, че не сте качили - спокойно, има време тепърва да качваме кг. То си е за радост по-скоро  Wink
Разбирам колко е ужасно да ти се гади и искам да се похваля, че при мен остана само вечерното гадене. През деня съм ОК, като изключа ниското кръвно, което пък компенсира  Crazy  Дръжте още някоя седмица, после ще мине  Simple Smile

Някой беше питал защо ни е ЖК по ЗК и отделно лекар, на който си плащаме - при мен е така, за да се възползвам все пак от това което ми се полага (безплатни изследвания), а лекаря, на който имам пълно доверие не работи по ЗК и затова. Иначе на ЖК док си ме гледа на ехограф всеки път Simple Smile

# 657
Аз да попитам нещо искам  Embarassed за да не се изложа пред доктора  Embarassed
Значи като бях бременна преди 12-13 год. Wink и ходех на ЖК всеки път слушаха тоновете на бебка с някаква слушалка  newsm78 това нещо прави ли се в момента и кога започват да ги слушат, а също така ми мереха таза с едно нещо като пергел  Simple Smile и за това ми е интересно дали още се практикува.

# 658
Не знам за бременните, на мен на гинекологичен преглед, не знам защо, на лекарката и хрумна да го мери с такова пергелесто чудо и ми каза, че съм била имала тесен таз и съм щяла да раждам секцио. Аз много лошо я изгледах, хич не и повярвах, че с моя дебел задник мога да имам тесен таз  Laughing. Тва беше преди примерно 3-4 години. Досега не са ме мерили така на ЖКто.

# 659
Може да ви мерят с този уред, но в ранния срок на бременността резултатите не са особено показателни дали може или не може да се ражда нормално. През бременността таза така или иначе се разширява. Предния път ме мериха когато се записвах на ЖК и акушерката ми каза, че не е достатъчно, но докато дойде време за раждане, нещата ще се променят. Така и стана  Peace

Общи условия

Активация на акаунт