АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 336
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Мен като ме записваха преди близо месец Simple Smile ми мериха таза с такова нещо. Ще видим утре съм пак на преглед, какво ще правим. Много се надявам да видя все пак бебчо, да питам колко е голямо, че все забравям Simple Smile и да си го чуя Simple Smile

# 661
Малеее изпуснах 2-3 дни и колко много сте писали. Тъй като наближава новата тема, може ли и аз вече да се включа на 1та страничка:
Термин 14 април, от Варна, 1-ва бременност.
Благодаря Ви предварително  Hug

# 662
Да за меренето на таза съм съгласна, но не ги ли слушат тоновете по някакъв начин, защото по ЗК прегледите с видеозон са 2 бр. и как ще разберат иначе-ако не те гледат дали всичко е наред с бебето. До колкото си спомням на всяка консултация слушаха тоновете  newsm78

# 663
lastname ,аз до колкото си спомням с предишната ми бременност през 2007год. ни слушаха тоновете,но това го започват от 7ми месец,не в началото поне тука в Шумен .Незнам за другите градове как е.Но до преди това само ме мериха ,теглиха,и кръвно всеки месец и изследванията.И си плащах допълнително за видеозон,понеже аз исках да си го виждам!

# 664
  • София
При първата ми бременност, докторката при ЖК ме гледаше всеки месец на ехограф, въпреки че се полагат само 2, от 32 седмица ми слушаше само тоновете, преди това не. С пергел ме мериха, като влизах да раждам в МД. Сега не знам дали всеки месец ще ме гледат, чух само, че доктора каза на една че от 32 г,с всяка седмица трябва да идва за тонове,

# 665
Това измерване според мен го правят само възрастните акушерки, освен това не е реално , защото вътрешния таз няма как да ти го измерят, а той е важен.
И на мен все още ми е лошо, даже май се засилва, от всякакви миризми, направо гадост, вчера вечерта например си бяхме легнали (живеем на последен етаж), и явно някой отвън пушеше на по-долен етаж...е имах чувство, че цигарения дим ми е под носа.... Sick Sick

# 666
Ненавиждам цигари, където и да пушат, имам чувството, че ми пушат под носа, не е от бременността при мен  Laughing

# 667
Монче,и аз много се дразня на цигарения дим....леле така ми се... Sick а преди 1 година пушех и тогава нищо не ми пречеше.
И за гаденето вчера споделих същото и при мен се засилва сега,надявам се до няколко седмици да премине че не се издържа така,особенно като съм на работа.

# 668
Моето гадене вечер е ужасно, много ми се спи, но като легна не мога да заспя или е за кратко. Тази нощ съм станала от 2.00. Подремнах между 6.00 и 7.00. Такива безсънни нощи имах преди в по-късната част на бременността. Сега или ми е топло, или студено......доста енергичен човек съм , а нямам желание за стандартните неща. Дано мине по-скоро, вече ми омръзна да ходя, като ударен самолет. Абонамент за платена консултация ще си направя към ноември-декември, до тогава мисля е излишно. Искам да минат критичните 12 седмици, да си направя БХС и ФМ.
Аз съм бивш пушач, както казват няма по-лошо от такъв, цигарите ужасно ме дразнят, за алкохол не искам и да чуя, и кафе не мога да пия........

# 669
А аз снощи се качих на кантара и съм +5 кг. Вече! Егати, тук чета как някои мами за цяла бременност качват по 9-10 килца. А аз вече съм си преполовила "лимита". Ужасно съм станала лакома.  ooooh!

Малко ме е срам от себе си, но изобщо не мога да се спра...  Confused

# 670
  • Пловдив
denise78, за теста за упойките е рано още Simple Smile
Особено по време на бременност алергиите се менят с главоломна сила Simple Smile Знам го от личен опит Wink
И понеже и аз съм много зле в това отношение (доста доказани и още повече не доказани алергии) консултация с алерголог правих предния път още в самото начало. Та той ми каза, че вляза ли в деветия - задължително на преглед при него.
Дойде времето и отидох, попълних анкета от 100тина въпроса, след което ме насочи към кожния диспансер, за да си направя теста Simple Smile

Мен нещо ме е ударила меланхолията - нищо не ми се прави newsm78 Заредила съм си четеца с много на брой книжки и май днес основното ми занимание ще е това Twisted Evil

за килограмите - минус 1 съм Joy

за водното раждане - с предната бременност се бях запалила доста, но след посещение в болницата категорично се отказах Mr. Green
Сега въпроса не стои на дневен ред - там където ще раждам няма обособена зала

# 671
Който има апетит нека да си хапва,но все пак е хубаво да има някаква граница,но като цяло килограмите се смъкват след това и да го мислим от сега и да не то като сме предразположени да качваме ще качим.Аз със предходната бременност качих 20кг. имах повече корем,а и все пак детенце се роди 4кг и 50гр.
Да сме живи и здрави пък мен кг. не ме притесняват!

# 672
Мен пък ме е страх да се кача на кантара Laughing Единствения ми лек срещу гаденето е манджа. А като огладнея сериозно- ям като за двама- поне днес сутринта беше така. Само помирисах мусаката и я награбих  smile3532 Но понякога се случва да освирепея от глад да хапна 2 хапки и да се заситя.

# 673
Добро утро и от мен.

По повод слушането на тонове, изобщо нямам спомен да са ми слушали такива.
Чак в болницата вече, когато влязох. Сложиха ми система за задържане уж, но при изтекли води...след 10мин започнаха и контракциите.

Днес отивам да си взема от ЛЛ талона за ЖК и утре сутринта минавам първо на преглед (ще иска да ме праща на БХС, но ще и откажа) и след обед да се запиша.

# 674
Не знам дали съм предразположена... Първа бременност ми е. Но съм активно спортуваща от много години, тренирам редовно и направо не мога да повярвам колко бързо трупам килограми. Последните 10 години съм твърдо 50 кг, не съм мърдала изобщо. Сега не мога да се позная - от шоколад до чушки бюрек, като прахосмукачка съм  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт