АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 425
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • Калифорния
какъв картон за болнични - такова сякаш не знам ?

За да ти бъде издаден болничен от специализиран лекар (примерно гинеколког) или от болница, личният лекар трябва да ти попълни и подпечата една книжка (продава се в книжарниците на поликлиниките). Тази книжка после си остава в теб и всеки път, когато някой ти издава болничен, трябва да му я дадеш да попълни за какъв период и защо ти го издава.

Напоследък са ги задължили лекарите да попълват този талон и отказват да издадат болничен ако не им го представиш.  ooooh!

# 211
добро и от мен.Току-що се налапах като прасе и сега пак ще лежа половин час Crazyеххх хубаво е при мама Heart EyesАз моите изследвания ги пуснах още в 6-та седмица-всичко е ок,на 26.09.съм на ФМ и пускам БХС.Никой не ми отговори на въпроса-само аз ли останах да пия Утрогестан????лек ден!
И аз го пия, но вече само по два пъти на ден. Моят доктор няколко пъти ме предупреди, че спирането не трябва да става изведнъж. До края на тази седмица ще ги пия по два пъти, а после още пет дни по 1.

# 212
annie_to, това е нещо ново за мен...) макар че всъщност, никога не съм ползвала болничен. ) може и преди да си е било така.
Уффф, аз хич не обичам да имам срещи с личната, но другата седмица трябва да ходя за талон за ЖК. )

# 213
Момичета,гледам,че говорите за кисти-аз да попитам как се откриват?С цитонамазка ли само?На мне вчера ми взеха..не съм си правила от няколко години и се надявам всичко да е ок..чак днес дадох материал за изследвания...

# 214
Момичета,гледам,че говорите за кисти-аз да попитам как се откриват?С цитонамазка ли само?На мне вчера ми взеха..не съм си правила от няколко години и се надявам всичко да е ок..чак днес дадох материал за изследвания...

Виждат се на ехограф.

# 215
Честит рожден ден на Сони  Hug

Надявам се Сесилия да пише скоро да каже как са, стискам палци  Hug

10 човека имаше да чакат пред кабинета преди мен, каква демографска криза  Crazy
Влязохме с бъдещия татко, голяма нерва го тресеше  Laughing
Показаха ни бебчето, махаше с ръчички и крачета, каза докторката, че има чудесен сърдечен ритъм.
28 мм човече, върви един ден напред. Което значи, че аз за пръв път в живота си съм имала овулация на 14-15 ден  Laughing
След две седмици отивам да ме запишат на ЖК и да пусна първите изследвания.
И на мен ми поомаляха сутиените, което просто ме влудява Crazy Бях 80Д, сега леко се изливат Embarassed, но не можах да ида в неделя да си търся бельо да видя в какво ще вляза. Една приятелка ми препоръча да купя сутиен за бременни, който бил от някаква разтегателна материя. Ще видим тия дни.

# 216
какъв картон за болнични - такова сякаш не знам ?

За да ти бъде издаден болничен от специализиран лекар (примерно гинеколког) или от болница, личният лекар трябва да ти попълни и подпечата една книжка (продава се в книжарниците на поликлиниките). Тази книжка после си остава в теб и всеки път, когато някой ти издава болничен, трябва да му я дадеш да попълни за какъв период и защо ти го издава.

Напоследък са ги задължили лекарите да попълват този талон и отказват да издадат болничен ако не им го представиш.  ooooh!

мерси  Hug

# 217
  • Пловдив
Ео, аз предния път се сдобих с 4 такива сутиена и се родих втори път Mr. Green
Носих си ги и доста след като родих, защото бяха пригодени и за кърмене Simple Smile
Без банели (нали знаете, че по време на бременност не е препоръчително ползването на сутиени с банели Peace), доста разтегателни и от чист памук Heart Eyes
Мен доста не понаболяваха гърдите тогава, та ми дойдоха идеално Mr. Green

Сега още не съм прибегнала до тях - размера на гръдната обиколка хич не се е увеличил Sad
Да, но за сметка на това, разполагам с 3 рокли и една пола, които ми стоят що-годе добре ShockedНаправо съм в шок и ужас... дрехите от предната бременност (слава Богу, имам доста, че още от третия месец започнах с тях) са при родителите ми, та в най-скоро време ще отида да си ги взема, че и хладничко стана вече сутрин Sad

Аз вече чистя компенсациите и от другия понеделник излизам в болничен hahaha Не, че ще е нещо по-различно от досега, но мисълта, че вече ще съм в болнични малко ме ужасява ooooh!
Ииии, добре че споменахте за картона - напълно бях забравила, че трябва да го нося с мен... Спестихте ми едно разкарване, че личната ми е далечко Hug   bouquet

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 12:11 от sweet_maniche

# 218
Не съм ползвала сутиен за бременни предния път, бях си взела само един такъв за кърмене.
Всичките ми сутиени са с банели, но не мисля да си купувам нови.

# 219
Сони_м, честит рожден ден. Желая ти много здарве и най-голямата ти мечта да се сбъдне  bouquet

Момичета, малко ми е неудобно, но искам да ви попитам дали някоя от вас знае за болничните. Бях писала в темата на счетитата и от там ми отговориха, че майчинството се изчислява на база брутната заплата, а не на база на получените пари от болнични, а днес колежките ми казаха, че не е така и ако съм в болничен, майчинствот ми ще бъде изчислено върху тези 80%. Малко объркано стана, но ще съм благодарна ако някоя е запозната.

# 220
alvelina, най-точна информация ще ти дадат в НОИ.

# 221
Ами питах приятелка счетоводител и според нея е върху 80%. Rolling Eyes
Но наистина най-добре питай в НОИ.

# 222

Момичета, почерпете се за мое здраве!
Днес ставам на ..., абе няма значение на колко  Laughing
Честито, Сонче! Да си жива и здрава, леко бременеене и здраво и хубаво бебенце ти пожелавам! Hug Тортата е много вкусна  Laughing

# 223
Сони_м, честит рожден ден. Желая ти много здарве и най-голямата ти мечта да се сбъдне  bouquet

Момичета, малко ми е неудобно, но искам да ви попитам дали някоя от вас знае за болничните. Бях писала в темата на счетитата и от там ми отговориха, че майчинството се изчислява на база брутната заплата, а не на база на получените пари от болнични, а днес колежките ми казаха, че не е така и ако съм в болничен, майчинствот ми ще бъде изчислено върху тези 80%. Малко объркано стана, но ще съм благодарна ако някоя е запозната.

Освен брутната заплата в болничните за база се влючва и сумата, която си получила когато си в болнични. Само че не чисто колко си получила, а среднодневното възнаграждение, което е изчислено от НОИ докато си била в болнични. Понеже не е много лесно за разбиране, ще ти препоръчам да погледнеш един калкулатор за майчинство на този сайт:
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php
Мисля, че трябва да си направиш първо регистрация, ако не се лъжа, но не е сложно.

Освен това, когато си бременна, но вземаш болничен преди 45-те дни преди раждане, тогава се приема, че е на 80%. А вече първите 45 дни преди раждане и останалите до годинката на детето са на 90%.

# 224
Със сигурност е върху 80%. За да изчислят майчинството връщат 24 месеца назад. Ако от тях няколко (обикновено последните 4-6 мес) си била в болнични, именно средно дневно сумата, която си получавала като болнични е база.
Поне с последното ми майчинство беше така... Не вярвам да има промяна.

Общи условия

Активация на акаунт