АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 436
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте и от мен. Аз се записах в Майчин дом на ЖК при д-р Майсторов. Отговарям си на седмиците, които преди ми казаха- има сърце всичко е ок. Следващият преглед е на 9ти октомври.

Хубав ден от мен

karityyy,
a д-р. Майсторов как си го избра, мисълта ми е, препоръча ли ти го някой или на случаен принцип?

# 361
  • София
Здравейте момичета,

Аз преди 1 час се прибрах. Ходих на зъболекар - да видя дали всичко е Ок и ще има ли нужда нещо да се прави. Е поне там всичко е Ок - само ще трябва да ми се махне зъбния камък, ама чак към 5 - 6 месец. Сега чакам да стане към 14 ч. и да отскоча до личния да ме прегледа и да видим какво ще ми предпише да пия за кашлицата.
За ЖК си се записах при мойта гинеколожка по ЗК. Не мисля да давам повече пари за частно - не че имам много ( все още не съм започнала някъде работа ).
За домашните любимци - ами ние си нямаме, а и сега при това положение още повече моя приятел няма да иска да си вземем. Склонен е да гледаме само рибки - ако някога се навие за някакво животно Joy Joy Joy Joy
За бодитата - и аз от октомври - ноември до към май си нося и сега по същият начин мисля. Но определено ще трябва да си купя, защото тези които имам ще са ми малки.

# 362
И нашият домашен любимец е част от семейството и не стои вариант да се отделя от нас. Трябват правила и хигиена. Говорих и с доктори, казаха ми същото нещо - ако не се измие добре някой зеленчук е по-вероятно човек да се зарази от него, отколкото от домашен любимец, за когото се полагат правилни грижи. Ама няма да спрем да ядем зеленчуци. Помните колко хора пострадаха от прословутите е.коли, които бяха в кълнове. Shocked

За алергиите има няколко мнения. За съжаление няма вариант който да е валиден за всички. Аз от съвсем малка съм гледана винаги с домашни любимци и нямам алергии към нищо - поне за сега. Половинката е отгледан от бдителна мама в доста, да кажем, стерилна среда и сега, при първия досег с каквото и да било... веднага реагира. Направихме един вид "закаляване", когато заживяхме заедно и сега са голяма любов с котето - спят си заедно дори, а най-важното е, че за първи път от хлапе, не пие лекарства за алергии и е ок.

# 363
Аз малко странично от бременилските теми да споделя, че ни чака голямо ходене на зъболекар с щерката.
Днес направиха една пломба, но....има още 4ри.
Като гледам, се очертава 1месец да я водя. Добре, че септември съм свободна.

За бельо, с предишната бременност нищо специално не съм си купувала, носех си моето, не съм имала проблеми. Сега мисля пак така. Но ще си купя и аз няколко бодита, ходя с такива по цяла зима.

# 364
Здравейте момичета  Simple Smile излязоха ми резултатите от БХС
Тризотомия 21 (синдром на Даун)
възрастов риск 1:420
Изчислен риск 1:8400

тризомия 13 (Синдром на Патау)
възрастов риск 1:3053
Изчислен риск 1:61067

тризомия 18 (Синдромът на Едуардс)
възрастов риск 1:969
Изчислен риск 1:19371

Лекарката каза, че резултатите са много добри  Simple Smile

# 365
Аз май ще трябва да ходя на зъболекар ама предполагам,че за упойки не може и да става въпрос... newsm78 Поледният път като бях на зъболекар се съмнявах,че съм бременна и я питах категорично дали вреди. Зъболекарката беше бременна някъде в 4ти месец и тогава ми каза,че не вредяло на бебето. Thinking Не знам дали има значение с какви упоки работят,обаче аз без упойка много трудно се навивам.  Cry Това зъболекаря и ми е един от най-големите страхове.  Confused Ако ми кажат,че не може с упойка и няма друг .... :roll
Какво мислите за пиенето на ехинацея по време на бременност? Аз съм със запушен нос и нещо май се разболявам. Уж докторите казват,че може да се пие парацетамол а в листовката му пише,че до 3ти месец не е добре.  newsm78 Сега си мисля за ехинацея, пиех преди на сашета като чай. Ама може ли, не може ли..... пак трябва да звъня на личната.  Rolling Eyes

# 366
lastname, честити резултати. )

denise78, има упойки, които могат да се използват и при бременни, но изчакай поне да минеш 12г.с., ако ще се налага такава.
Защо ти е упойка, ако става въпрос за обикновено лечение на зъб?

# 367
Ласт нейм, браво  Hug

# 368
  • Варна
lastname

Браво за добрите резултати. Тук в МД БХС го правят към 20г.с и аз реших, че тогава ще го направя. Края на месеца ще се опитам обаче да отида на ФМ да видим тази нухална гънка.
От любопитство - на колко години си? Знам, че с напредването на възрастта рискът се увеличава.

# 369
на 32 г.съм незнам добре ли ви се струва този възрастов риск  Thinking

# 370
mirama Не мисля,че ще е обикновенно лечение,затова си мисля за упойка. Мисля и аз да изчакам малко,че и зъбен камък имам за махане....

# 371
lastname, браво за добрите резултати

mirama, успех при ходенето на зъболекар
гледам твоята щерка е на 5 год.
на профилактичния преглед ли я води и там видяха че трябва да й се правят пломби или как
питам, защото аз не съм водила баткото на зъболекар
даже сега като се замисля как ще го заведа
тя плаче ли - как реагира, стои ли мирно ?

# 372
  • Варна
Аз след 2 седмици ставам на 31г.
Според мен индивидуалния е по-важен, защото и на 18г може да родиш дете с увреждания, когато възрастовия риск е много малък.

Четох някъде, че ако индивидуалния е 1:250 то тогава чак може да се замисляш за допълнителни изследвания.
Преди всичко това е статистика Naughty

# 373
denise78, на мен преди седмица и нещо ми махаха зъбния камък.

basten, още от миналата година ходим на зъболекар. Вече има 2пломби, сега и направиха още 1.
Задължително отидете, може и да не се вижда проблем, но е хубаво колкото се може по-рано и докато са малки кариесите да се правят.
Е, първия път мрънкаше, за 2те пломби преди около 5-6месеца стоях до нея и и държах ръчичката, но сега вече няма проблеми. Сяда си сама на стола и всичко е ок.

# 374
мерси за бързия отговор
ще трябва да го заведа - ще е голямо преживяване Rolling Eyes но все пак е важно

Общи условия

Активация на акаунт