АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 376
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Перник
здравейте момичета искам да попитам при вас кръвното ви как и
аз по прицип с ниско кръвно 60 на 90 или 60 на 100 на върира
сега кръвното ми е 80 на 120 и имам постояно  Sadглавоболие  от 3 4 дена съм така
лекара не ми вдига

# 511
Честит старт на новата учебна година на всички ученици, техните родители и на всички учители  bouquet

Честит имен ден на всички с прекрасните имена - Вяра, Надежда, Любов и София  bouquet

Ъъъ, някой би ли ми обяснил разликата между столче и кошница, все си мислех, че е едно и също newsm78

# 512
Не знам дали мисля неправилно, но аз поне до 7-мия месец не бих купувала нищо на бебето, тъй като не се знае как ще се развие бременността (все пак се водя рискова).Не искам да съм лош  пророк, но една приятелка така накупи всичко за бебето и в края на четвъртия месец го загуби...  Thinking

# 513
  • Варна
Здравейте момичета,

честит празник на всички - именници, първолаци и техните родители и т.н. и софиянци разбира се Simple Smile

Аз да питам вече миналите по този път:
следобед съм на ФМ - или пренатална диагностика, не знам кое е по-правилно и се чудя трябва ли нещо по-специално да се подготвя - да съм гладна (малко трудно в предвид, че е чак в 15.30), жадна и т.н., че да се вижда по-добре?

# 514
Mel3, това си е нормалното кръвно 120 на 8 При теб след като поддържаш по-ник опо принцип, за това може да се е появило главоболието.

alvelina, столчето за кола си е столче. То е задължително. А кошницата се използва за новороден, за по-голямо удобство

ето столче

ето кошница

Не всички колички имат възможност за монтиране на кошница, само комбинираните модели.

marchina , предния път започнах да си купувам неща към 4ти месец, не съм имала някакви притеснения и др. подобни. Всеки си преценява в крайна сметка.

Nadeto!, хубаво е да си се изпишкала. )))

# 515
Благодаря Мира, вече разбрах, аз понеже казвам на кошницата кош за новородено, а на столкочето понякога казвам кошница и от там дойде объркването Laughing

Оффф, голяма скука ми е днес ooooh!

Мисля да започна с покупките към пети месец. Леко се притеснявам, защото моя приятелка загуби бебчето си по време на раждането Sad, но въпреки това не мисля, че покупките имат нещо общо... Confused

# 516
Момичета искам да попитам на 24,09 имам път към София за преглед при ендокринолога и се запитах дали не мога да си направя БХС в Майчин дом ,обаче аз знам че трябва да съм 12 г.с.Някой ако може да ми помогне от коя до коя седмица може да се направи ще съм много благодарна.

# 517
  • София
на бланката за БХС пишеше от 11 седмица до 13 и 4 дни.

# 518
Значи ,че няма да мога да го направя сега.Аз ще съм 10сед.и 4 дни

# 519
  • София
Момичета да ви се похваля  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Много по добре съм вече кашлицата тотално отминава и много се радвам, че успях да мина без АБ. Но се чувствам малко отпаднала и кръста пак почна да ме наболява, а нищо не съм правила за да се претоваря и да ме боли. Надявам се да не е нещо сериозно, но ако продължи да ме боли утре ще отида да ме види АГ-то.

# 520
....започна да ми се връща желанието за секс, та най-накрая таткото да се успокои след 10 дни на сухо(може и повече да бяха).
При нас таткото се притеснява, че може да навредим на бебчо.  Rolling Eyes
Уж гинеколожката му каза, че няма пролем да правим секс, а и в интернет има много статии, в които е обяснено какви са минусите и плюсовете. Ще видим какво ще правим... толкова притеснен не го бях виждала.  Tired При мен желанието винаги си го е имало, а сега дори е по-голямо, а него не си го представям да устои и да остане на сухо до след април другата година.  Joy

maminka23, показаната от теб количка е същата, която аз ще купувам. Но с 500лв повече.
Аз за това избягвам да пазарувам от БГ.

Ние с таткото се побъркахме от ровене из различни български сайтове за детски колички - нови или втора употреба. Цените са....  #Cussing out. А като влязохме в чужди сайтове - цените са си екстра, много по-ниски от тези в България.  ooooh!

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 13:45 от maminka23

# 521
ето това представлява кошницата за кола за бебе :
http://www.moebebe.com/catalog/popup_image.php?pID=371&osCsi … 821e0424b73674256

това е кош за новородено

По принцип за превозване в кола се използва кошницата, монтирана с гръб към движението. Когато бебето стане над 9кг., може да се ползва вече столче.

# 522
barbaletka, то кошница, или столче за кола, все едно и също. С тази разлика, че има такива категория 0-9кг (те са в повечето колички 3в1) и такива 0-13кг.
Могат да се монтират и по посока на движението и обратно.

# 523
Столчетата, които са от 9кг нагоре (до 18 или 36кг), мисля, че се монтират само по посока на движението. Или поне аз не съм виждала такива, поставени на обратно. А другите, които са като кошници (0+) май задължително се поставят в обратна на движението посока.
Не искам да споря  Peace  Това е от опита ми до тук. Но при всички положения е задължително в кола бебето/детето да е в такова столче/кошница и да са поставени коланите на определените места.

# 524
barbaletka, има и от по-големите категории, които се монтират обратно на движението. Казват, че дават по-голяма сигурност. Но в БГ ги няма изобщо.
За тези 0+, както казах може и обратно, може и по посока на движение.
Ако е на предната седалка обаче, се монтира задължително обратно на посоката на движение с изключена въздушна възглавница.
То по закон си е задължително детето да е в столче, така че няма какво да се коментира по принцип. ) Но...не искам да споменавам как ежедневно гледам деца, возещи се без такива.

Общи условия

Активация на акаунт