АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 368
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте!
Аз днес бях на преглед и всичко с мъничето е добре!Видях го и как тупа сърчицето му,пуснаха ми да го чуя...много ми стана мило.
Гади ми се честичко,макар че ми се яде и незнам все какво да е ...това ми е най-големия проблем сега.
Лека и успешна нова седмица!

# 526
Здравейте, честито на именниците   bouquet

Искам да ви попитам има ли мами с каки или батковци или и с двете  Mr. Green Как се справяте? Моята девойка е много любвеобвилна и иска само да я гушкам, а аз се старая да не я всигам-15кг.
Другата седмица живот и здраве ще тръгва на детска ясла и започнах да се притеснявам за болестите там. А така я чакахме тази ясла...

Иначе за протокола лошото започна да ми минава, сънливостта също-слава богу.

Количка ние имаме от каката Maxi Cosi, не е лоша, тежичка е, но пък с висока проходимост.  

Сутиен съм ползвала на Триумф- мек и удобен и не беше скъп,30лв. мися.

Кошницата ни беше пак Maxi Cosi,доволна съм, после столчето на Чико- също съм доволна. Водих се по класацията на АДАЦ тогава.

Все още се колебая за ЖК, има ли някой отзиви от МД?

Хубав ден на всички първолаци  Hug

# 527
О, ако ми мине сънливостта, ще черпя. Crazy

# 528
  • Пловдив
Mirama, има, има и в Бг, друг е въпроса, че са на двойни цени #Cussing out
Нашето е такова - дават го до 18кг, че може да е обратно на посоката на движение. Точно като го поръчахме, разбрах че е излезнал модел на същата марка, но столчето може да се ползва обърнато не в посоката на движение до 25кг... Хвана ме доста яд, но вече бях поръчала това и преценихме, че оставаме с него.
А монтирането на кошницата е задължително да става обратно на посоката на движение Peace дори е препоръчително поне до към 3г. възраст децата да се возят по този начин, защото дори и челен удар с 30км/час би бил фатален за детското телце. Информация много има в нета, за който иска да чете Peace
Само като пример - скандинавските страни са на първо място по сигурност на децата по време на пътуване - там е препоръчително децата да се возят колкото е възможно по-дълго в обратна на посоката на движение посока Peace
Швейцарските краш-тестове пък са единствените, които мерят напрежението във вратните мускули (а това за бебе/малко дете е много важно)...
Спирам с темата, че ако се отплесна и цяла тема мога да изпиша Mr. Green

Прибрах се от обиколката по кабинетите - при АГ-то всичко мина чудесно Simple Smile всичко си ни е наред и живот и здраве - на 01.10 пак Simple Smile
Взех си и първичния болничен и вече официално съм почивка hahaha
При ЛЛ, обаче ударих на камък -  отпуска е от днес до 25 Sad А аз трябва да си изкарам медицинско до утре newsm78 Ще видя какво ще правя - дано заместничката и може да ми издаде, че иначе май ме чака глоба от КАТ Crossing Arms

anka_i, ние с бъдещия батко (2г, 14кг) сме се разбрали, че ще се гушкаме като клечим или лежим, защото мама я боли коремчето. Слава Богу - разбрано ми е детето, та не се налага да го нося Heart Eyes Много се опасявах, защото по принцип и той си е доста любвеобилен, а пък и беше свикнал да си го нося в слинг, но опасенията ми се оказаха напразни - разбра ме детето и сега ако иска да го гушкаме, протяга ръчички към баща си Simple Smile

# 529
Mel_3 моето кръвно е ниско - 90/50 или 90/60 е постоянно
p4eli4kata_86 браво за прегледа, радвам се че всичко е минало добре

за столчетата - имаме от баткото
кошница нямам - ще видя от някоя позната да взема, но не мисля да купувам

количка - още обмислям различни модели, но смятам че е рано
аз съм по-страхлива и ще изчакам по-нататък
пък може и като се роди бебчо тогава

за сутиените - не ми се е налагало да купувам по-голям номер или нещо по-специално
защото гърдите ми въобще не са наедрели
и моите си ми стават още

anka_i , много от мамите тук имат по-големи деца,
аз лично гушкам моето дете постоянно, но много се страхувам от някои неочакван ритник
иначе сега спя отделно от него - поради буйното му спане
(да уточня че иначе спи при нас)
а за болестите - от ясли и граниди - са почти неизбежни
ако има как да отделиш болното дете и примерно татко му или някоя баба да го гледа
през този период - най-добре

пу ууу много дълго стана  Hug

# 530
То по закон си е задължително детето да е в столче, така че няма какво да се коментира по принцип. ) Но...не искам да споменавам как ежедневно гледам деца, возещи се без такива.
Да, и аз много се дразня така, дори не могат да се оправдават, защото онзи ден скучаех и се разрових за столчета еми то има по 30-40лв втора употреба, а нови има и за 50-60, защото една позната така ми се оправдаваше, че нямали пари за столче

# 531
Момичета вече започнахте ли да качвате килограми?Аз все още не съм качила нищо,но не спирам да се тъпча....понеже заради бременността отказах цигарите и сега трябва да имам постоянно нещо в устата.А и като знам,че майка ми е качила 40 кг,когато е била бременна с мен...малко се стресирам....надявам се аз да  не стигна дотам  smile3534 newsm53

# 532
На мамите, които чакат близнаци... горещо препоръчвам да изгледат филма на National Geographic: In the Womb - Multiples. Заповядайте и линк с български субтитри: http://kolibka.com/smf/index.php?topic=4262.0  Hug

# 533
Котараче, аз съм 4 кг. нагоре. Не ми става нито един сутиен от всички, които имам в наличност. Явно половината кила са отишли в бюста.  Crazy
Коремът ми личи. Купих си два безшевни потника L/XL, макар, че иначе перфектно се вмъквах в S размер Simple Smile

# 534
  • Варна
Здравейте момичета Simple Smile

Честито на имениците днес, на учениците ...  било то малки или големи newsm51.

Аз да се похваля, че днес си пуснах контролни изследвания за ТСХто и почти сме го смъкнали - 2.15 е в момента. Утре съм на контролен при ендокринолога и ще решим дали да продължаваме по същата схема:) Като падне под 2 ще съм вече малко по-спокойна.

За сутиените - на Триумф спортни ли купувате или има специализирани за бременност и кърмене?
Аз за момента съм ок, нали преди 3 години си бях дебеличка (не че сега съм кой знае колко слаба де, но не е като преди) и от този период имам 2-3 сутиена, от 98см обиколката ми беше паднала на 92см, като даже са ми леко свободни в момента. Определено ще ми свършат работа поне за месец-два, но ако още ми нарастнат гърдите ще трябва да се купуват нови.

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 15:40 от yara

# 535
Ооо да,другите ми притеснения са свързани с гърдите...вече сутиените не ми стават,все едно имам силикон...надявам се да растат само в началото и в края на бременността,че иначе не ми се мисли.А аз по принцип винаги съм си имала достатъчно големи гърди...

# 536
Да, и моите 2 качени кг са в бюста  Rolling Eyes Някъде четох, че само между 300 и 500 г. нараствали гърдите по време на бременността, но ако е така, не знам къде са ми другите кило и половина, защото само там съм се променила  Laughing Дори дънките са ми ок и още си закопчавам колана на втората-третата дупка, където преди.

# 537
Първите два месеца... свалях килограми,
а сега качвам - в рамките на 4 дни съм качила цели 2кг.
Не знам от бюста ли е, от яденето ли е, но определено вече не мога да вляза в старите си дънки, които винаги са ми били малко широки.
Поне съм подготвена за това къде ще качвам - дупе и бедра.... винаги съм мислила, че няма да имам любовни дръжки, но май започвам да полагам "грижи" и за тях.  Laughing
Ще ми е интересно от 46кг.... колко ли ще стана.  Rolling Eyes

# 538
Мирама, благодаря за оферираната количка, мисля и аз на нея да се спра  bouquet. Една приятелка имаше същата, много е доволна. Мъжът ми, каза, че от вчера я гледам, и щом толкова съм я искала........
За синковеца и бременността, аз си вземам решенията, таткото ми е дал абсолютна свобода на действие, единствено го уведомявам от време на време.
Сега се колебая дребният да ходи ли на градина или не. На 4г. и 5 месеца е, не е ходил до сега. Мислех в частна да го запиша за  3-4 часа преди обед, колкото да не му е скучно.  Харесала съм една с 2 групи по 10 деца. Почти всичките му приятелчета вече ще ходят. Аз го водя на кино, театър и  площадки, но  детето си иска компания. От друга страна ме притесняват болестите. Дали няма да се разболява често и да ми носи зарази в къщи? Кое ще е по-добрият вариант newsm78
Миналата година ходи за 2 дни в една много прехвалена частна градина и не му хареса, сега пак има огромно желание, но да видим......

# 539
  • София
Аз за сега не съм мръднала на КГ, но пък и нямам апетит. Ям но не както преди - преди ми се дояждаше все по нещо, а сега не е така. Хапвам си, но не със особен апетит. Гърдите наистина са ми нараснали, но предполагам повече от това няма да станат  Joy Joy Joy Joy Joy преди исках големи гърди, но сега не съм на това мнение. А и по това съм сигурна, че повечето ми приятелки ще ме разберат....не толкова по леко издаденото коремче. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт