Отговори
# 120
Защото , както казах, момичето го е правило в началото без някой да го кара. Няма и физ.контакт (слава Богу).Има написани 3-4 изречения.. върви докажи,че той ги е писал и с какви намерения.

# 121
Отначало помислих, че е поредната тема, в която се оплакват от новото поколоние, но темата е страшна по доста причини.

Е, как от къде доказателства? Нали има computer forensics или както там се превежда. Някак, някой е комуникирал с това дете.

Педофили има навсякъде, за съжаление. Аз съм поразена, обаче, от размера на социален феномен, за който разбрах последните няколко години в България. Масово родители са в чужбина (и двамата!), а деца се отглеждат от баба и дядо, които често нямат енергия, здраве, или знание как да се грижат за децата. Родителите на това дете не са ли съдебно отговорни? Не просто морално отговорни? И кой ще гледа сега децата, когато е доказано, че бабата не може? Или някой психолог ще говори с децата и до там--от утре всичко по старому??   

# 122
Аз не знам друго наказание за родители освен лишаване от родителски права или някаква временна мярка за контрол в/у родителите..
В момента доколкото съм запозната с някакъв ред, ще изготвят доклади психолози и социални работници и съдия  ще прецени дали бабата и условията при които живеят са добри, или са за дом, или приемно семейство. Според мен ще бъдат отделени, те сигурно вече са отделени.
Родителите им много се надявам да бъдат подведени под отговорност ( съдебна) и вероятно лишени от родителски права, или поставени под някакво наблюдение най-малко, доказване, че стават за родители.

# 123
  • в сърцата на децата <3
Мен ме ужасява един факт, който може би на доста хора убягва. ВЪЗРАСТТА НА ПЕДОФИЛА!!! Помислете, на 23-29 години, това са млади мъже!!! Не че педофилите са само чичковци 50+ но все пак... "Модата" сред 14-16 годишни момичета да изглеждат като почти двойно по-големи, довежда след себе си този факт. Нищо чудно т.нар. педофил преди да се задява с въпросното 11 годишно момиченце да е имал "приятелка" на завидните 14 години. Примери навсякъде около нас! Преди няколко дни бяхме излезли с приятели и едно момче от компанията (на 26 години) се загледа по преминаваща покрай нас девойка. Огледах я и аз, да видя какво му е хванало окото. На пръв поглед момичето е на видима възраст 20-22. Като се позагледах повече, видях, че това е едно девойче, което ще е 7 (СЕДМИ) клас тази година (познавам я, защото е идвала с родителите си да си прави договор във фирмата, където работя).

Та така... Цялото общество върви към израждане, не е само педофилията. Все повече имам чувството, че да си "нормален" е най-лошото нещо, което може да ти се случи. Модата на педерастията, педофилията и какви ли не извращения е във вихъра си. Скоро ще сме толкова изтръпнали, че няма и да се възмущаваме.

# 124
Аха.А заглавието е ....+18.Кви 18 години,кви 18 лева? Трябва да е ... +12. Mr. GreenИли ..+10. Mr. Green Mr. Green

# 125
  • Там,където се събуждам щастлива.

Родителите им много се надявам да бъдат подведени под отговорност ( съдебна) и вероятно лишени от родителски права, или поставени под някакво наблюдение най-малко, доказване, че стават за родители.

Това е малко крайно. Бих го казала (помислила) ако става въпрос за някой, който е на тукашната географска ширина, но не и за България. Сигурно има родители, които с лекота са си оставили детето, но със сигурност много са и онези, които са били притиснати да го направят.

Това за обличането е много вярно. Лятото се чудех как някои девойки, на крехка възраст, успявят да вървят на тези токчета, с минижупи и зашеметяващи деколтета. Моите ученички са направо скучни , сравнени с тях.  Wink

# 126
 От моята кула аз виждам 2 деца, които необезпокоявани проституират из Интернет, оставени на баба им, родителите не са в страната. Това е доста тежък случай на неглижиране на задълженията ти като родител.
за по-малко 'в други георграфски ширини" родители биват арестувани. А не, "ама аз за малко само ги оставих в колата, че имах една работа, нали не са се задушили" и айде бегай друг път да не правиш така. Тука за оставяне на куче в кола могат да те арестуват, какво остава да си оставиш детето неконтролирано в Интернет да използва уеб кам. ако бяха малко наблюдавани ( не много), нямаше да са в такъв риск тези деца. Това не е изолиран случай, това дете системно се е предлагало за такива услуги, както каза кака Сийка играе играта много обиграно ( нали четохте чата им..) Лишаването от права хич не ми изглежда 'малко крайна мярка" на мен, честно казано., но по всяка вероятност ще има някакъв тип временна мярка

# 127
Надявам се разните оперативни служби у нас, да следят всякаквите форуми и чатове, където списват деца, а не да се разчита само на сигнали, защото е сигурно, че подобни случаи са много и дори да няма снимков материал, чатовете сигурно са препълнени с такива гадории.
Достатъчно случаи има и тук, от време на време правят хайка и арестуват мъже (много от тях уважани членове на обществото, бащи, с отговорни професии), идващи на уговорено място, като им е обещано, че ще правят секс с малолетни, с които уж, са си чатили преди това.
Обикновено, зад образа на тези деца, са оперативни служители, на които това им е работата, да са под прикритие онлайн.

# 128
  • Sofia
Мен ме ужасява един факт, който може би на доста хора убягва. ВЪЗРАСТТА НА ПЕДОФИЛА!!! Помислете, на 23-29 години, това са млади мъже!!! Не че педофилите са само чичковци 50+ но все пак...
Преди 25 год. пак имаше толкова ... млади... педофили. Просто не са те занимавали такива неща и слава богу!

Цитат на: 10 c's
Обаче това момиче се е логвало ,  било е активен потребител - не разбирам от деца, обаче на 10-12г могат ли ги тези работи?
Могат, и още как.

# 129
Родителите не вярвам от добро да са си оставили децата на баба. А и все пак не са ги изхвърлили, повечето хора имат доверие на родителите си, друг е въпроса, че на бабите това няма и да им мине през главата...
Не ги оправдавам в никакъв случай, но такива неща стават и докато мама и тати са в съседната стая, само да попаднат на "правилния" насочващ  Sick а децата са доверичиви...

# 130
  • Там,където се събуждам щастлива.
10 c's , твоята и моята кула са малко по-различни от кулата на семейство Х от село Х в България. Доколкото знам, има цели села, където младите масово живеят в чужбина, а децата и родителите им оцеляват благодарение на изпратените финанси. Не вярвам повечето да го правят от кеф.

Голям проблем сред подрастващите е, че са отегчени до смърт и понеже няма какво да правят си мислят и правят глупости. Виждам го дори при моите ученици, които са много по-облагоделствани от някое дете дето е в с. Х в България, защото пътуват наляво, надясно, иамт възможност да спортуват. Имах разговор с момиче, на която съм класна (на 14 години). Питах я какво е правила събота и неделя...дори не можеше да се сети. След 2 минути мълчание...."Ами, май в Интернет нещо гледах...." Расте едно поколение с безброй проблеми...от всякакво естество.

# 131
Наистина -  да проявим разбиране към хората.
Е, сметката я плащат изцяло децата им, но какво от това, има и по-тежки случаи.
Нищо чудно и педофила да обясни, че и неговия живот е тежък и самотен и към него да проявим разбиране.

# 132
  • E-CLM & CH-VD
Е, как от къде доказателства? Нали има computer forensics или както там се превежда. Някак, някой е комуникирал с това дете.

Не задължиха ли интернет доставчиците да пазят логове с дейността на абонатите си, или това беше предложение, което впоследствие отпадна?  Thinking
При всички положения, поне за случая с фейсбук има директива на ЕС, според която може да бъде изискано всичко, което някога е било в профила на определен човек, без значение, че е било изтрито.

# 133
Колко лесно тежкото положение в БГ може да е извинение за всичко  ooooh!
Глупости !
Калинке кои са тези села ,в които родителите масово са в чужбина и двамата ,какво значи "доколкото знам" ....

# 134
ей , браво - 700 потребителя са подали сигнал ,
може би така винаги трябва да се натиска , за да се случи нещо !

въпросът е дали властите са се активирали след 700 сигнала, или веднага след първия.

От собствен опит знам, че се активират след първия сигнал и то много сериозно. Чак учудващо. Има един специален отдел в НСБОП, в който работят хора, които са много "в час". Въпросът обаче е, че след като те си свършат работата, нещата тръгват по каналния ред - прокуратура, съд ...

Бтв, в такива случаи Държавна агенция за защита на детето върши много по-добра работа отколкото МВР. ДАЗД реагират бързо, дори на телефонно обаждане и/или на имейл и изпращат светкавично информацията до НСБОП, докато ако сигналът мине през МВР не се знае изобщо дали и кога ще се стигне до специалистите.

Общи условия

Активация на акаунт