"Искам бебе" ни събра, но и бременни вървим пак ръка за ръка

• 20 990
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Рейни душо да те пиша ли отпред и ако да кажи къде, че нещо ми се объркаха термините кой за кой месец беше  Crazy
А за спането - спете, спете аз съм като кукувица през нощта се будя, въртя се, сутрин ставам рано. Абе общо взето няма много спане за мен освен някъде към 9-10 вечерта когато заспивам отведнъж  Rolling Eyes
За реването рева само когато някой ме ядоса много, но като ревна и няма спирка и няма поемане на въздух - ужасТ.
За забравянето аз май за сега се справям относително добре - поне в работата за сега не съм направила някоя голяма беля, а иначе не че помня много ама гледам всичко да си записвам.

# 121
Ох, сега се сетих. Като говорим за забравянето, едно момиче от априлската отчетна разправя как отишла в университета да търси преподавател за някакъв подпис и сума време висяла пред чужд кабиет докато се усети, че не е на точното място. След това била толко уморена, че се прибрала и заспала, а трябвало да ходи на работа  Joy Та надявам се да не стигаме до там.  Mr. Green

# 122
  • В къщурката на хълма на феите
Деско ами дрешките, които имам са изпрани, изсушени, изгладени и прибрани - тая седмица ще ходя за чаршафи, уговорих се с кумата тя да купи спалното комплектче, а със зълва ми да купи козметиката за бебка .. гледах и матрачетата - избрах дунапренено без кокосова вложка, без анатомична и мемори пяна - хич въобще не знам и защо има такива матраци предлагани за кошарки, когато бебето е толкова лекичко, че се съмнявам дори до 2-3 годишна възраст да има нужда от подобни екстри, пък цената е .. леле мааааааайкооооо 70-80лв. Crazy оо между другото щях да забравя - днес водих майка ми тук в един бебешки магазин - мноого голям всичко си има в него - от залъгалки, през пюрета до кошари, матраци и прочие .. таа тя купи за моята бебка и за бъдещата й братовчедка по една шапка, по един чифт ръкавички и по един чифт чорапи и беше толкова сладичка като им се радваше, че кво да ви кажа, мила картинка Blush между другото избрах вече и повивалника, който ще използвам - съвсем обикновен като възглавничка, мек и струва 11лв. .. като седях и мислех, мислех и седях та стигнах до извода, че няма смисъл да давам 30 и кусур лева за едни гигантски такива, с твърда подложка  - първо защото бебето ще ми се загуби в такъв повивалник и второ защото няма къде да го сложа .. та такааа на финалната права съм - тия дни, ако ми остане време ще снимам някои от приготвените неща да ви ги покажа, че още 3 седмици имам да работя и да издавам каквото имам служебно, че нали по първоначални данни ще ме няма цяла година Flutter Mr. Green

# 123
Леле, Мец, изчетох те на един дъх  Heart Eyes Задължително да снимаш  Mr. Green

# 124
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green мале не ме закачай, че мога с часове да ти говоря за всевъзможни такива глупости и така яко да ти надуя главата, че просто да стане двойна Blush

# 125
Хехе  Mr. Green То това си е много приятна занимавка, живи и здрави нямам търпение да се потопя в тия приготовления  Heart Eyes А и ти добре се справяш, а се косеше, че няма време. Ама как си лети времето  ooooh! Кога говореше, че може да ядеш само сладолед, а сега си говорим и за това  Mr. Green  Hug

# 126
оооо Мецо аз с нетърпение чакам да направиш един списък какво от купените неща не ти е трябвало, какво ти е било абсолютно необходимо, че да се ориентираме и ние. Пък може после да направим един списък за първа страница, защото тези дето ги има по нета са меко казано стряскащи  Wink

# 127
Мецани Какви са тия 3 седмици работа ??? Ти кога смяташ да си седнеш на мечешкото дупе ? -я си виж подписа  Shocked или смяташ да раждаш на работното си място  newsm66 Сядай да си почиваш , че като дойда * шегувам се разбирасе*
И аз вече не мога да се запра и започнах да пазарувам , ама все дребни неща - коритце , аспиратор за нос, гребенче,залъгалики,комплект ножичка и нокторезачка ... Mr. Green

# 128
Ренди нямаш никакъв проблем за списъка - аз лично моя списък какво да купя и какво не, го базирах на препоръки от приятелки .. разбира се разгледах и тези в нета, обаче там има наистина малоумни неща от сорта на хегиенен кош за памперси .. извинявам се, ама 54лв. за голяма по-плътно затваряща се кофа за боклук няма да дам - у дома и без това всеки божи ден се хвърля боклук, дори и лятото да е, пак не мисля, че 5 памперса завити в торбичка и натъпкани в обикновена кофа ще докарват такъв дискомфорт, че да си променя мнението .. това не значи, че ако някой иска да си купи и да ползва, аз ще го спирам или ще тръгна да го убеждавам, че няма нужда от такова нещо - всичко е до вътрешно усещане .. между другото аз може би няма да бъда много добър пример, защото ние ще сме зимно бебе, а вашите кифлички и кифЪли ще са пролетни и летни, та може би ще имате нужда от малко по-различен набор от вещи, но пък и вие можете да си нагласите вашия индивидуален списък .. ако ви вълнува как протича моята подготовка - с удоволствие ще ви споделя какво съм приготвила и защо в даденото количество и дадения вид, също така и с удоволствие ще ви отговоря на всички въпроси, които имате - стига да мога разбира се Blush
Стели на 8ми другия месец излизам в майчинство, та затуй са 3 седмиците Blush
Деско така е - хем си викам кога мина туй време, хем си викам боже толкова бавно мина .. а сега още по-бавно ще тръгне да ми се влачи сигурно .. сигурно ще ви се стори абсурдно, но ми се иска вече да е коледа Blush Blush Blush Blush

# 129
  • Пловдив
Деси, Васко е добре. Расте и хубавее. Вече си има 4 зъбчета, но спокойно ги вади. Вече пооздравя и най-после видя що е било то парк. Та общо взето програмата ни се връщва в релсите.  Peace

Момичета, много ми е сладко да ви чета. Действате ми някак носталгично и приятно. Много хубави моменти са това. Наслаждавайте се на блаженната разсеяност, на вечната сънливост, на това че може да се поглезите  Hug Hug Hug

Иначе е добра идея да направите един списък, който ще е полезен. По тези в нета си има доста излишни неща. На първо четене се сещам, че за мен беше излишен аспираторът за нос (вече 6 месеца не е ползван никога), четката и гребенът засега си стоят, защото моят още няма коса като хората. Разни там дънки и тем подобни за новородени не му ги слагах изобщо, защото просто сърце не ми даде на тази нежна кожа да сложа дънков плат. Готините дрехи след 2-3 месец започнах да ги слагам. Разни там анатомични вани за по 100 лв. също излишни. Те са със стойка и са по-къси по принцип. Аз взех такава, но без стойка и на края на 2-я месец купувах нова вана, защото тази му окъся. Сега си взех една от търговиите за 8 лв. и си му е супер - дълга и просторна.
Давайте мамчета, правете списък, че да си припомним и ние сладките покупки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 130
  • София
Добро утро с много актуално включване по темата за спането- ей го на спането...
rainy, и аз в началото така гледах в една точка и само малко точката да ми се разместеше нещо и почвах да рева Mr. Green. Много циврене му изциврих първите месеци.
mecani, и аз много бих се зарадвала на малко поокастрен списък с покупки. Точно вчера обсъждахме, че трябва да свалим някой от нета и барем да започнем да драскаме ненужното, че една фафла не сме купили още за мъника Grinning. Иначе таз кофа май се ползва повече за насъскване на форумистки отколкото по предназначение. В моята отчетна на няколко пъти я дъвкаха...
rendence, пакета в Щерев освен, че го платих целия, вече почти съм го опукала- останала съм с едно УЗИ, доплери и тонове...Има по атрактивни училища по разни молове и пр.; все пак хората са лекари и малко по-сухичко представят фактите, та не е чак убийствено интересно  Grinning
Хубав ден от мен!

# 131
Beeps то и в моята отчетна стана дума, но за мое огромно щастие не се стигна до караница по този повод .. ние виж за други неща се караме Mr. Green
Дони много се радвам да те видя Hug между другото споделям мнението ти за четката и гребенчето - то бебето и да има коса, не съм убедена, че ще тръгна да го реша - пък то и какъв ли е смисъла, след като беболинчето лежи или го гушкаш и последното нещо, което следиш е за прическата му Mr. Green

# 132
Аз мисля да взема една обикновена ваничка и отделно една анатомична поставка от продавалника за 5-6 лв.
Но пък виж за четката и гребенчето не ми беше хрумнало че са излишни, но като го написахте така, вече знам че няма да ги взимам
Хайде мамите и вече напазарувалите по съвети на приятели, които имам бебоци да запретват ръкави и да почват да творят, че предстои пазар  Mr. Green
Мец аз моя бебок го смятам за зимен, въпреки, че ще хване само месец два от зимата, ама пак не е и съвсем пролетен  Crazy
Бийпс явно някъде по моловете ще се свра на училище. Аз като се замисля до сега имам 4 УЗ + 1 БХС + 1 микробиологя+ 1 ППК. Мисля си че с моето потребление ще ми е в повече един пакет, но може и да греша

# 133
 Добро утро и от мен  Heart Eyes .
Вава - дано скоро те разминат тези неразположения и се радваш на една по- спокойна бременност  Heart Eyes. А дребосъчето много голямо е станало  Heart Eyes.
Дони -  Hug Hug Hug, дано скоро понамалеят грижите ти , хубавото е , че Васко расте добре и е здраво детето  Heart Eyes.
Рейни - само да не се беше появила тук ...  Crossing Arms Mr. Green.
 Симптомите ти са като по списък - при мен се започна със спането , вечер буквално падах в леглото като отсечена. Сега поне мога да измия чиниите , ама пак си спя по много и дълбоко  Laughing. Прилошаването като се появи си мислех , че ще трае вечно , ама и по тази точка вече виждам подобрение. А разсеяността ми се задълбочава  Crazy. Взех да си правя списък , ама и него все забравям да го погледна  Joy, един куп задачи съм събрала  Mr. Green.
 Относно БХС- то , вчера голям спор му ударихме с мъжа ми. Аз имам час за тази събота в София. Отначало като се обадих записах за съботата , която мина, но жената ме пита дали ще съм в навършена 11 седмица. Та аз се усетих, че тогава все още няма да е завършена и се обадих да го презапиша. Говорих и с моя лекар и той каза , че тази седмица може да се направи. И снощи мъжът ми като започна да се чуди , дали било сигурно , да не се окаже , че отиваме по- рано  ooooh!. Не можело ли да се направи другата седмица за най - сигурно . Доста се разстроих , като цяло съм сигурна , че не би трябвало да е рано , ама е трудно да спориш с рогата зодия ( той е телец)  ooooh!.Ама и аз съм инатеста и му казах , че два пъти съм звъняла , трети път ако има - той да го направи  Naughty. Извинявайте , че ви занимавах с текущото ми притеснение   Blush , но наистина му олеква на човек като сподели .
 Идеята за списък с необходимите бебешки принадлежности наистина е чудесна . Аз засега нито разглеждам,нито планирам някакви покупки, но човек трябва да е подготвен . За дрехи със сигурност няма да бързам - имаме 3 племенника и един куп приятели с малки деца , не искам да се получи претрупване.
 А за гребенчето и четката - дори в началото да са ненужни, по-късно няма ли да влязат в употреба  newsm78.
 Хубав ден ви желая  Heart Eyes.

# 134
Здравейте, момичета.
И аз съм за изготвянето на някакъв списък, че все не знам какво точно ще ми трябва. Днес си мисля за едно, утре вече не.
Тук мисля, че по-полезни ще са ни мамчетата със съвети какво им е било нужно, какво са ползвали и какво не.
За спането - за сега спя горе долу добре, като изключим, че при всяко завъртане се събуждам и се обръщам съъъъвсем бавно Blush, а защо и аз не знам, корема не ми е чак толкоз голям. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт