"Искам бебе" ни събра, но и бременни вървим пак ръка за ръка

• 20 970
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • София

Мец, погъделичка любопитството, ще трябва да разкажеш  Twisted Evil

Бенчи, твоите са други, там трябва да се научиш да ги игнорираш просто  Hug

# 631
  • Варна
Петеска,
може, аз пия оспамокс, той става за кърмачки.
Тони,
какви са тези хапчета, можеш ли да питаш сестра си? ПРосто не виждам как ще се разкара тая буца от самосебе си Whistling
Arhinora,
това за търкането на зърната е глупаво Whistling Обаче се запасете с крем против рагади, може да се избегнат много проблеми, ако се мажете редовно.

# 632
Бамбини,  Hug
Месечко, дано пък се махне, колкото и да не вярваш  Hug
И аз чух за зърната, ама не с четка, а с хавлия  Mr. Green На мен само мисълта да ги разтъркам в тоя момент с нещо такова ме кара да изтръпвам  Crossing Arms Даже съм си мислила ако са толкова чувствителни как ще суче беби  Laughing
Аз днес пак си направих разходка, доста се пораздвижих  Crazy Все си мисля да използвам времето докато е хубаво, че после като стане зима, мисля като една мецана  Mr. Green зимен сън да карам  Mr. Green Понеже нашата Меца няма да зимува тая година, мисля да я заместя  Mr. Green  Heart Eyes

# 633
  • В къщурката на хълма на феите
Деско спинкай чедо, спинкай .. ние ще ти подарим космодиск като се схванеш Mr. Green за обтриването на гърдите май забравих да ви споделя, че предизвиква контракции, освен това третирането на гърдите няма да ги направи по-нечувствителни, а само по-издръжливи Peace

# 634
  • до едно тепе
Дзаак Sunglasses
Това с гърдите е противопоказно ако имате контракции и вече се смята за остаряло.Да не ви стряскам ама първото засукване си е болезнено,особенно ако беб не е нацелил дето трябва.Аз си имах смучки Embarassed,ама то мойто отваряше уста и въртеше главата и голям зор докато я нацеля hahaha. После ако имате рани пак боли,но се преживява.Важното е като засуква да не са препълнени гърдите,защото като е твърдо зърното и не може да захапе бебето и специално при мен успя да ми направи рани.Доволна съм от Бепантена повече отколкото от Лансиноха. Бепантена го ползвам и на малчо за дупето и свивките:whistle:
Такааа сега да ви метна един списък какво съм използвала за зимно бебе Whistling
Скрит текст:
1. 5-6 бодита с дълъг ръкав-повече време ползвах тези за 3 месеца.За новородените много бързо излязоха от употреба.
2. 5-6 гащиризончета от тези плюшените(комплекти от блузка и ританки вършат същата работа)
3. 4-5 чифта ританки.
      ДА поясня нещо.Малчо го обличах с боди,ританки и отгоре гащиризонче.Понеже първите месеци си лежат кротко и са си все завити това му беше достатъчно като облекло.Като го вадех от креватчето да го кърмя или гушкам го увивах в една по плътна пелена(поларена или от трико,зависи каква имах чиста,че той много повръщаше и понякога сменях по 2 за един ден.)
4. 2 бр дебели пелени.Едната с цип и копчета и ставаше на чувалче. Ползвах ги за завивка на бебо+ едно памучно одеалце(сгъвах го на две).Така го завивах-една пелена и одеалцето.В стаята поддържахме 20-22 градуса и това беше достатъчно.
5. 2 комплекта чаршафчета
6.бархетни пелени-около 10бр-ползвах ги да постилам на креватчето под бебо(една сгъната на 4 пласта за под главичката му и една нацяло да лежи на нея,та ако повтрне да не сменям чаршаф,а само пелената).Ползвах ги и да постилам на леглото където му сменях памперса.Бяха много вървежни-постоянно оповръщани или напишкани Joy
7. 5 бр тензухени пелени-тях ползвах да попивам малчо след миене на дупето или след баня.В началото по-добре попиват от хавлийките а и зимата съхнат мноого бързо(след напишкване например)
8. имах и 4 бр. други пелени-поларени(2) и трикотажни(2)-тях ползвах да го увивам докато е извън завивките а по-късно и в количката по време на разходка.
9.Ваничка-най обикновена-слагахме в я стаята върху 2 пластмасови табуретки.
10. кофи( голяма и малка-ползвахме ги за водата за къпане) и легенче( освен за прането го ползвах и да мия дупето на Слав.По 7-8 пъти на денонощие в началото Rolling Eyes)
11.Термометър за водата-вършеше работа и за следене на станата температура Whistling
12.ножичка за ноктите(може и нокторезачка,кой както си хареса)-съветвам ви да я вземете с вас в болницата че моя хубусник имаше огрооомни нокти и все успяваше да си свали ръкавичките и беше надран ужасно)
13.ръкавички-2 чифта,но гледайте да са по стегнати около китките,че лесно се измушват.В Джъмбо има много хубави между другото Peace
14.физиологичен разтвор и аспиратор за нос.Аспиратора аз го ползвам ежедневно,но малчо запушваше носа като по-малък и доки ме караше да му го почиствам ,а секрет почти нямаше,но ни остана като навик смукането на сополи Crazy.Имам от двата вида- и като крушка дето се стиска и от тези дето се смучат с уста( на маример мисля беше фирмата, има ги в аптеките).Втория е по-добър.
15.креватче и матрак-там вече е кой като го предпочита.Ние имаме и от тези сгъваемите легла и дървена кошара.Ако ме питате сега май бих си взела само сгъваемата.Ние я взехме да си я носим с нас като пътуваме,а сега само нея ползваме,че зверчо си тряска главата в другата нощем и се събужда ревейки.
16.кошница за колата
17.количка.Аз имах и зимен чувал към нея и при излизането навън увивах малчо в едната от дебелите пелени и го слагах в зимния чувал.Беше добре опакован и така и не му купих космонавт,но и зимата беше много студена и 2 месеца седяхме вкъщи Flutter
18.комплект за изписването и някакви по джиджени дрешки за излизането навън-тук вече може да се вихрите както ви харесва.Не ви съветвам обаче да купувате много,защото после ще ви подарят и накрая остават необличани или обличани 1-2 пъти>
19. памучна шапка.Аз си купих една а накрая се оказа че имам 3(другите ми ги подариха) и почти не ги ползвах(пак заради студената зима)
20.козметиката-гел за измиване на коса и тяло(доволна съм от този на Мустела.Досега сме изхарчили 2 опаковки от 500 мл.,т.е опаковката е голяма и стига за 4-5 месеца Peace) и някакъв крем против подсичане за дупето(ползвали сме Судокрем и Бепантен.От Судокрема се позачерви и от тогава сме само на Бепантен).Мажех Слав с преварен зехтин(студено пресован екстра върджин)
21.Памперси и мокри кърпи.
22. хавлийка-ползвах я в болницата и после чак към 5-6 месечна възраст започнах да я ползвам пак.
23.помпа за цедене-харесайте си и я покажете на татковците да я купят ако имате нужда от нея
24.2 броя шишета за начало са достатъчни(доволна съм от тези на Авент,и от помпата също)
25.2 бр. лъжички- трябват за да давате капките на беб(след 20-тия ден се дава вигантол) или ако се наложи някакво друго лекарство.
26. повивалник не съм купувала специален а само една непромокаема подложка за под пелената върху леглото.
27.протектор за матрак-в началото докато се науча да слагам памперсите ми беше нужен,защото често ми изпускаха.За другото легло(ъглово и нормално на размер) на което му сменях памперсите си беше наложително да има протектор.Въпреки непромокаемата подложка успяваше да напишка и наоколо,че и ламината на метър от кревата Joy
28. Спирт 70% за пъпчето и обикновени тупферчета за почистването му
29.Стерилизатор-трябва ви само ако се цедите или сте на АМ и трябва да стерилизирате шишета.Може да се купи по-късно,ако ви трябва.
За това се сещам сега. newsm78 Малко е нахвърлян,но нямам време сега да го размествам
За мен за болницата ми трябваше:
Скрит текст:
1. 2бр.нощници с копчета за да мога да вадя гърдите по всяко време.Те май си бяха все извадени де Embarassed Трябва ви и някаква връхна дреха-блуза,елек или нещо такова,ако ви стане студено.Чорапи също може да си вземете,макар че на мен през януари не ми трябваха,но в болницата беше топло,а и краката ми горяха от оттичането( след раждането ми се подуха ужасно краката и спаднаха след около 2 седмици) и не можех да понасям чорапи докато не ми спаднаха оттоците
2.джапанки и чехли
3. тоалетни принадлежности(четка,паста за зъби,гребен,самобръсначка и каквото още се сетите че може да ви потрябва)
4. термометър-карат ви да мерите темп. всяка сутрин
5.превръзки-бях си взела едни голееми за родилки( също са и за възрастни при напикаване и малко приличат на памперсите за бебета-имат едни ластичета отстрани) и нощни.Първите 2 дена бях с големите,на третия смених с нощните.Лигнин не ви съветвам да си вземате-гаден е  Sick
6. гащи-има едни мрежести на Тиджекс за след секцио.по 4-5 са в пакет и ми бяха много удобни,защото ми се побираше и огромната превръзка и корема в тях.Ползвах ги само в болницата,даже последния ден като смених с нощните превръзки вече си обух моите бикини от преди раждането.
7.Хавлия
8.вода-като за начало половин литър за да пиете на малки глътки ако се проточи раждането.Не дават да пиете много по време на раждането.
9. Нещо за хапване за след раждането-като ви заведат в стаята и кажат,че можете да ядете.Аз изядох на екс цял шоколад,но пак ми причерня като се изправих първия път.
10.лична карта и документите за болницата(направление,кр,картина и микробиология са най-важните,ако нямате обменна карта.Аз нямах такава,но при последното посещение при моята си док тя ми извади само тези изследвания,които са необходими)
Стига толкоз засега че стана ужасно дълго.
Ако се сетите за нещо питайте ще отговарям Mr. Green
Лека нощ и спете сега,че после нямаааа. Whistling

# 635
 Добро утро , момичета  Heart Eyes.
Разписвам се набързо , че след работа отпрашваме на село и ще съм на линия чак в понеделник  Whistling.
Месечинке - доколкото съм чувала бавно се оправят тези проблеми, но бъди упорита, дано се разнесе   Hug. Една моя приятелка имаше подобен проблем - интересното беше, че тя не беше раждала и докторите много се чудеха как се е получило при нея. Освен антибиотик и бяха изписали един ветеринарен мехлем - аз така и разбрах, като дойде да си го вземе и ми разказа. Доста време се лекува , но мина без операция.
Петеска , Тони - леко и безпроблемно раждане и на двете ви желая  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.
 Деси - как сте с кокосчето ? Hug
 За свекитата и родителските тела като цяло си мисля , че основния проблем е , че са преизпълнени с опит и доста често се опитват да се наложат. И ако го правят като съвет - добре , ама някои искат да се наложат и тогава вече се получава конфликт  Outta Joint.
 Хубав ден ви желая и още по- хубав уикенд  Heart Eyes Hug. Аз ще стягам багажа  newsm49.

# 636
  • Варна
Месечинке - доколкото съм чувала бавно се оправят тези проблеми, но бъди упорита, дано се разнесе   Hug.
Дано Praynig

Важното е като засуква да не са препълнени гърдите,защото като е твърдо зърното и не може да захапе бебето и специално при мен успя да ми направи рани.
Така е, а станат ли рани боли, аз затова съм на тоя хал, много ме болеше дясното зърно и давах два пъти отлявео веднъж отдясно и като не се изцежда редовно млякото хоп - запушване ooooh! За кремовете аз ползвам на Авент - много добра работа върши.

# 637
Поспаланче чета ти аз списъка на полусъбудена глава и стигам до точка 10, която е кофи, ама не чета 10. кофи, ами чета 10 кофи и ей така се ококорих #Shocked и си викам за какво пък са ти 10 кофи и къде ги държиш Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green за лигнина те подкрепям на 100% обаче не знам дали във всички болница са толкова либерални да те оставят да ползваш това, което ти е удобно или сляпо се придържат към системата лигнин + лейкопласт ooooh!

# 638
  • до едно тепе
Меци общо взето никой не те гледа какво си слагаш.Те ползват лигнин, защото така виждат първоначалното кървене,но като те откарат в стаята не те гледат след това.Мен ме питаха първия ден вечерта как е кървенето и след това виждат превръзката сутрин на визитацията в 8 след тоалета в 6.ако е силно кървенето и по нея ще си проличи Peace те и с гащи уж не дават ама минаваха да ни кажат да ги сваляме като тръгва визитацията Mr. Green
Да допълня малко. За ваничката ползвахме дюшек от тези плуващите и възглавничка,защото имах чувството че на малчо ще му се напълнят ушите с вода само на дюшека.Но това ви трябва чак след като зарасне пъпчето. Преди това само обливахме бебо с вода над ваничката,а не го топяхме вътре.
Друго нещо да ви кажа.Говорете с доктора на бебето да дойде веднага след изписването у вас.На мен ми каза доста неща-какво да очаквам следващите 2 седмици ,как да къпем малчо,как да почиствам пъпчето и т.н..Това посещение е много полезно за майката,защото поне на мен в родилното не ми казаха нищо.

# 639
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Поспаланче и аз съм по твоя списък общо взето  Peace, а да те питам някакви препоръки за гледане на бебе с климатик? За щерката преди 8 г. бяхме на акумулираща печка, сега навсякъде сме на климатици.

Само да вметна, че в нашата окръжна болница искат пациентките да си носят спално бельо, не се ползват пелени за повиване, а само дрехи и памперси за бебетата, а пелените се ползват за постилане на кошарките.Лиглина е задължителен (поне в окръжна, но естествено за пред визитация), защото ти го взимат и го подреждат като превръзки в едни барабани и го стерилизират, след което ти връчват барабана със стерилен лиглин.

# 640
  • до едно тепе
Петеска идея си нямам за климатика.Ние сме на парно.А в окръжна знам,че искат да си носиш всичко.Аз си избрах хирургиите, защото там изражда моята докторка.

# 641
  • Варна
Месечко, ще питам сестра ми какво точно беше хомеопатичното, че го забравих и ще ти пиша. Hug

Поспаланчо, посещението на док след изписването е задължително и трябва да стане до 2 дни, но разбира се като се приберем от болницата трябва веднага да му се обадим.

Петеса, относно климатика - ако не всяка седмица, то през седмица мъжа ми почистващи филтрите на климатика и разбира се честичко проветрявах, но това бих го правила независимо от вида на отоплението. И във Варна в Окръжна лигнина е задължителен при визитация, като мине може да го смениш с превръзка.

# 642
Добро утро, мили  Hug
Аз се събудих с киселини  Shocked За пръв път виждам такова нещо  Mr. Green Да си спал и неял и да имаш киселини. Ама предполагам аз докато спя, мърмотът хапва и ми ги образува  Joy
Пони, добре сме  Hug Аз мисля, че си го усещам от време на време, то са едни пърхащи трепети, един, два пъти туп-туп, но още не съм сигурна. Приятно изкарване на село, и аз ще ходя за събота и неделя  Heart Eyes
Поспалане, с интерес те изчетох  Hug
Само не разбрах какво е лигнин  Blush Явно нещо превързочно  Mr. Green
Хубав ден, момичета  Heart Eyes

# 643
Деско представи си тоалетна хартия но много голям лист - ей те това е лигнина Mr. Green макар че по описание е стерилна медицинска вата Mr. Green

даже ще и онагледя със снимков мат'рЯл Mr. Green

# 644
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Десинка, за киселините не е задължително да си яла нещо, даже на гладно се образува повече стомашен сок, който преминава от стомаха към хранопровода, когато матката започне да притиска стомаха и клапата между стомаха и хранопровода не може да се затвори, и когато легнеш  киселината от стомаха директно се излива в хранопровода, и ако спиш на ниско директно в гърлото те гори.Затова се препоръчва да се спи с две възглавнички и шишенце газирана вода за през нощта за да разрежда и неутрализира киселината.

Олелееее .... разбрахте ли нещо - това го гледах в шоуто на д-р Оз  Wink

Общи условия

Активация на акаунт