Схеми за плетене

• 8 409
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте Дами!
Имам едно въпросче. Става дума за схеми за плетене и по- точно плетени чорапи (шушони) с мотив елхичка и снежинка. Ще съм много благодарна ако можете да окажете помощ Simple Smile

# 1
  • Бургас
Аз пък бих доволна, ако някой ме научи да разчитам схеми за плетене на една кука  Praynig

# 2
  • гр.София,кв.Овча купел
Аз пък бих доволна, ако някой ме научи да разчитам схеми за плетене на една кука  Praynig
Мога да се пробвам ,да ви науча:))

# 3
  • на брега на морето
Давайте подробно какво ви интересува. Снимки, рисунки, обяснения... Peace

# 4
  • София
И аз мога да помогна  bouquet

# 5
  • Бургас
Ами аз основните бримки ги знам в плетенето на една кука, но трудно разчитам схемите. Има някакви по сложни символи, които не разбирам.

# 6
  • София
Постнете нещо,което не разбирате да помагаме.а така.... Иначе в плетаческата тема някъде има таблици със знаците,може там да погледнете.

# 7
Аз на готово в темата... Търся подробна помощ за това

# 8
  • Германия
Nikk@rt: като за начало ето ти основен курс за една кука, там има и обяснения на символите в схемите. http://www.coatsbulgaria.bg/NR/rdonlyres/0FB08337-884F-4CBD-878D … Crochet_Bulg1.pdf

# 9
  • Бургас
Благодаря   bouquet

Аз вече изплетох и първите си неща - шапка и шал за синчето! Сега почнах един пуловер за мен без ръкави, по-скоро за да опитам някоя нова плетка. Долу-горе мога да кажа, че съм запозната с основните символи в плетенето на една кука, но все още ми е трудно да разчитам схемите. По-лесно ми е да си пусна клип в y tube и така....

И още нещо - би ми било полезно да препоръчате някакви прежди..... че съм много зле с избора....
А, така също как да преценя колко голяма да е шапката за 3 годишно, за 4 годишно и т.н. Има някакви методики мисля....., то е лесно, когато плета за синчето, защото има на кого да меря, ама ако плета за друг ми е трудно....

Ето например това:

е схемата на ето тази шапка

някой би ли могъл да обясни тази схема? Предполагам, че парченцата се плетат поотделно и после се зашиват....

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 16:30 от Nikk@rt

# 10
  • София
Ми няма нищо за обясняване--това са еднакви мотиви.Кръгчето,после 3-ки високи пълнежи(в случая са 1 висок един полу и един висок)изплетени  заедно с по 3 синджирчета м/ду тях.Следващия ред в синджира по 2 тройки висок пълнеж(на снемата го няма ,но аз бих ги отделила с по 1 синджир).Снемата е за разположението и събирането  на мотивите и цветовете-може би в плетаческата тема повече?

Общи условия

Активация на акаунт