Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

• 30 024
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро и от мен!Как сте днес?Аз се чувствам като упоена от инжекцииките,няма такова спокойствие Simple Smile
Коланът ,за който аз говоря е напълно нормален колан,еластичен ,за дрехи!

# 496

Здравейте на всички да взема да се включа малко и аз  Laughing
Днес дадох кръв за БХС. Резултати предполагам другата седмица.
Относно болничните - аз съм до края на бременността и си работя от дома.
За пола доки каза най-сигурно 20 седмица. Е каза че не вижда пишка, ама то това не е притеснение  Laughing, като гледам колко много от вас са с момчета  Laughing трябва и моми да има.
Имам леки придърпвания, когато рязко стана от седнало състояние или се разсмея, ама доки каза това е нормално - бебето си прави място  Laughing
ааааа и пеперуди още няма  Laughing ма нали ми е парва бременност казват че на по късен етап ще го усетя  Laughing Laughing Laughing

# 497
Здравейте, момичета!

Отдавна не съм се включвала, но имах малко проблеми предната седмица и се наложи да ми слагат инжекции. Вчера бях на преглед и нещата изглеждаха ОК, бебето вече тежи цели 96 грама Simple Smile . Нямам търпение да започна да го усещам Simple Smile

Аз корем все още нямам, изглеждам все едно съм леко хапнала, но по-нататък мисля да си купя колан от този тип http://www.newlook.com/shop/maternity/shop-department/maternity- … p-band-_260846701 и да го слагам върху разкопчани дънки. За дрехи за бременни още не мисля, че аз нали основно лежа и излизам само по прегледи.

Хубав ден на всички, а на момичетата с настинките - да се оправяте по-бързо Simple Smile

# 498
Привет и от мен, мамчета, вчера поредна консултация, всичко наред. Вече отдавна не ми се гади, но за сметка на това ме гони голям апетит, и то за неща, за които обикновено пет пари не давам дали ще ги ям и изобщо не се сещам за тях Simple Smile)) Например, в 10 сутринта адски ми се прияжда риба, ама адски. Наложи ми се да скоча в колата и да отида до Нордзее в мола Simple Smile))) Или примерно изведнъж ми се прияжда сурова чушка, пълна със сирене и нарязано доматче, както едно време баба ми правеше понякога. (това пък не бях го яла от детските години)Simple Smile Много е смешно/досадно и вкъщи моите момчета постоянно се майтапят с мен.
На болните мамчета и на всички останали - лимони с мед и избягвайте контакти с болни хора, дори с риск да обидите някоя близка приятелка. Макар че по принцип имунитетът на бременните жени се вдига, от друга страна пък ако пипнат нещо все пак, е по-трудно с лечението и по-тежко се кара, затова се пазете. И децата пазете, по-големите, които ходят на училище и градина. Ако в градината ви пускат сополиви и кашлящи деца, по-добре си вземете болничен и оставете вашето детенце вкъщи. Моят педиатър ми препоръча да дам на двамата ми по-малки сина Бронховаксом тази година, за да не ми носят зарази вкъщи (единият в трети клас, другият детска градина). Никак не обичам да давам всякакви такива неща, но той толкова рядко препоръчва, че знам, че наистина има нужда, щом ми го казва.
Напомням на мамите, които не са си направили изследванията за хламидии, гъбички, изобщо микробиология и цитонамазка, да не забравят, че и това е важно и да не пропускат момента. Повечето лекари забравят да напомнят, а изследването дори се поема от здравната каса. Ако ви открият нещо случайно, трябва да се лекува навреме, защото впоследствие е възможно да се зарази бебето и става по-сложно.
Още един съвет за по-младите и неопитни мамчета - ако вече си пазарувате есенни и зимни дрешки и обувчици - имайте предвид, че при бременност стъпалата и краката понякога се подуват и не избирайте любимите си тесни модели ботушки и ботички. Токчетата също не са много ок. За сняг - задължително грайфер, бременните жени много лесно губят равновесие.
За якета и тн - ако не ви се купува специално яке/палто за бременни, което ще носите само една година, може да си вземете просто широк модел, и без това доста такива са модерни тази година.
За чорапогащници и клинове - обръщайте внимание да няма стегнат ластик, най-добре модели специално за бременни.
В Бг не внасят много дрехи за бременни, а тези, които шият тук са отврат. Но в amazon.co.uk, в mytoys.de, в ларедут има доста голям избор, има и не лоши марки. Пазарувайте си с идеята, че е за един сезон.
Еластичните колани, за които споменавате - в амазон има огромен избор от тях. Много практични, ако смятате да си износвате разни дънки и панталони, които не са за бременни и да ги носите откопчани. Ако не смятате - напълно са излишни и не ви трябват.
Бельо за бременни - лично аз не го харесвам, много ми е антисекси. Купувала съм и съм го слагала по един-два пъти. Не препоръчвам, ще се чувсвате грозни и дебели в него, което няма защо да си го причиняваме.
Много практични при бременност са големите шалове, плетени или тип пончо - такива видях в доста колекции и тази година (не за бременни).
Бъдете красиви и се грижете и за себе си, не само за бебчетата в коремчетата Simple Smile От мен да знаете - много е вярно това, ако мама се чувства добре и е щастлива, и децата са добре. Ако мама е потисната и нещастна - после следродилна депресия, ревящо бебе (и се чудите защо, което още повече ви изнервя), нацупен татко и всичките екстри... Затова обръщайте си внимание, пазете си здравето и се радвайте на втория триместър - това е най-хубавият период на бременността - вече няма гадене, повръщане, а и коремчето не тежи толкова много.
Хайде, че ви надух главите, ужасно съм назидателна Simple Smile)) Ама не мога да се удържа, нали съм мама с богат опит Simple Smile))

# 499
  • Пловдив
Stella Maria, хубави неща си написала, но някои неща не са по джоба на всички. Сайтовете също са хубави, но аз ако правилно сам видяла всичко в евро. Пък и не само това, аз от Пловдив от магазин за бременни си купих еластични дънки, които много ми харесват, имаше панталони, рокли и т.н. Не знам защо си писала, че тук дрехите са отврат. Също така аз не мога да си купя нещо без да го премеря. Аз също мисля, че като си бременна не трябва да ходиш като торба, но се намират прилични дрехи. Но така е всеки си има вкус.

Хубав ден на всички! Растете коремчета, растете!!!!!

# 500
Здравейте БГ мами:)Надявам се всички се чувстват все по-добре,а на тези които са малко болни им пожелавам повече хубави емоции и позитивни мисли,за да се излекуват по скоро:*
Stella Maria мерси за хубавите съвети:) ти наистина си мама със стаж и трябва да се вслушваме новаците Grinning Незнам защо, но на мен ми се хапва много люто,а знам че не трябва:( Много ли е зле да си хапвам по 1 люта чушка?И другото-изобщо не се сещам за месо,всички казват че е добре да се яде заради желязото и т.н  Thinking
Усмивки на всички и спокойни коремчета:)

# 501
Здравейте и от мен, чета ви постоянно, но пиша на 2-3 дни, защото нищо ново покрай мен. Чакам следващия преглед - средата на октомври.. Гледам филми по цял ден, излизам с млади майки и бъдещи такива, да чукна на дърво нямам неразположения, не съм пораснала грам, пробождания имам на моменти като правя резки движения или се свия без да искам..
Вече трети ден пия прегнакеър оригинал и незнам дали си внушавам, но апетита ми се усили доста. Чвала съм, че от тях се пълнее допълнително, вие имате ли такива наблюдения и знаете ли дали е така по въпроса за витамините за бременни.  bouquet

# 502
 Flutter
Здравейтеее
БХС ми излезе със супер резултат,ФМ мина добре...гледам напред към организирането на следващата ФМ+кардиографията на бебоче,ще бъде при Томова.
Мен неизвестността ме стресира повече,ако трябва да съм честна.Слушам си лекарката и каквито неща ми пуска си ги правя.
hakunamatata_ali с миналата си бременност тези люти чушки и всякакви люти неща ги ядях в промишлени количества с хлебче и като си ги доставях...сърце на място си идваше Simple Smile Синът ми макар че е на 6,много обича сега да хапва и пикантни неща,вероятно има връзка  Wink
Stella Maria риба да не видя по принцип,а от 2 месеца насам дай ми риба,паеля,скариди,миди и шоколади,околните ме гледат малко  Crazy
Хубави съвети си дала,подкрепям ги на 100%
Виждам много позитивно настроение  Laughing ,а на тези с оплакванията и настинките дано бързо отшумят  Hug

# 503
Здравейте и от мен, за първи път пиша в тази тема. И при мен гаденето отмина, и сега се чувствам много добре, но искам да попитам, в момента съм в 17 седмица, но коремът ми е плосък като дъска,не съм наддала нито едно килце, въпреки че си папкам каквото ми харесва. От кога горе долу започва да нараства корема, не би ли трябвало вече да се вижда поне малко коремче ? Simple Smile Споделете при вас как е Simple Smile Хубав ден от мен Simple Smile)

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 14:18 от krissu

# 504
здравейте коремчета, отдавна не съм се включвала. Аз съм в 15 седмица и вече видяхме, че чакаме момченце. Само че на прегледа доки видя, че малчо си е увил пъпната връв около вратлето - станало е като шалче, (2 пъти увита) и доки силно се притесни, съответно и аз. Каза ми че ако не се развърти трябва да раждам секцио, че тези бебета остават по дребнички и изобщо че това е много опасно. Моля накой ако му се е случвало нешо подобно да сподели, че много ми е притеснено. Първото ми дете се роди миналата година с 1 път увита пъпна връв, 1 мес по-рано но напълно нормално и здраво бебе.
Исках да ида след 2 сед, но доки няма да я има и чак след 3 седмици съм напреглед, направо незнам как ще издържа.
Как мислите има ли шанс да се развие тази пъпна връв?

# 505
desilinda,моят син беше с 3 пъти увита пъпна връв,разбрах обаче при самото раждане,преди това се виждаше че минава около врата му,но не се разбра, че е чак толкова омотана.Роди се секцио 3250,много добре си мина цялата бременност и раждането.Сега видяхме на ехографа ,че се е образувала една примка пак от пъпната връв и се надявам да не се премушва от там беболинче.

# 506
  • Варна
krissu мога да кажа, че тук във форума установихме, че това е строго индивидуално и няма някакви срокове и правила, при всеки е различно.Някои имат кореми от самото начало, други още нямат изобщо.Едни пълнеят, други не мърдат, трети слабеят.Важното е ти да си добре и бебо също.Коремчето със сигурност няма да те подмине Simple SmileАз съм 16 седмица и вече е видимо и за околните, а аз си го виждах от 11 седмица.
desilinda искрено се надявам всичко да е наред Hug

Малко по рано писах че съм болна и утре по ваш съвет ще ходя на хомеопат Simple Smile

# 507
  • Варна
krissu мога да кажа, че тук във форума установихме, че това е строго индивидуално и няма някакви срокове и правила, при всеки е различно.Някои имат кореми от самото начало, други още нямат изобщо.Едни пълнеят, други не мърдат, трети слабеят.Важното е ти да си добре и бебо също.Коремчето със сигурност няма да те подмине Simple SmileАз съм 16 седмица и вече е видимо и за околните, а аз си го виждах от 11 седмица.
desilinda искрено се надявам всичко да е наред Hug

Малко по рано писах че съм болна и утре по ваш съвет ще ходя на хомеопат Simple Smile

Teoangel, чета че ще ходиш при хомеопат утре. Интересно ми е дали може да се провеждат профилактични курсове против грипни и простудни заболявания при бреминни с този оксилококциум? Знам че за бременни ваксини не е препоръчително, макар че съм чувала някой слагали, аз лично съм против. Но ако може да завишим имунитета преди грипния сезон с някаква профилактична доза, мисля че ще ни е полезно. Сподели опит утре като мине прегледа ще ми е интересно.

# 508
Само че на прегледа доки видя, че малчо си е увил пъпната връв около вратлето - станало е като шалче, (2 пъти увита) и доки силно се притесни, съответно и аз. Каза ми че ако не се развърти трябва да раждам секцио, че тези бебета остават по дребнички и изобщо че това е много опасно. Как мислите има ли шанс да се развие тази пъпна връв?
Деси, моето мнение e да не си вкарваш филми в главата. Чудно ми е този доктор с какъв акъл в 4-ти месец ти пълни главата с подобни неща. Та то има да се върти още и да подскача като лудо ехееее... С какво още от сега би ти "помогнала" подобна информация?! Та мисля си бебетата постоянно се завиват и отвиват. Толкова бебета се раждат с увита пъпна връв все някъде всяка минута. Както и да е-не го мисли, всичко само ще си дойде на мястото  Hug

# 509
  • Варна
Няма проблем ще питам утре и ще пиша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт