Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 221
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
За сега ползвай лайката за компреси, а физ разтвор на промивки.

Тоест с този физ р-р ... мога ли да капя в очето и по колко пъти Rolling Eyes

П.П. Признавам си, че съм голяма паника  Blush не само с детото, но сега още повече  Whistling

# 376
Разбираме те. Всяка от нас би се разтревожила на твое място. Не се чувствай зле заради тревогата си. Истината е че нищо не се знае. Ще порастне бебко щом всичко друго е наред и плацентата не е започнала да старее. Както се казва в една детска книжка - "на финала ще говорим". Ще гушиш един пухкав бебок накрая и ще се ядосваш, защо си се ядосвала. Горе главата!
Фейт нищо не капи. Почистваш само с тампоните като масажче с лек натиск, колкото душата ти позволява. Не е само от паниката. Аз дълго време живеех с излюзията за перфектната майка и мислех че ако пазя достатъчно Нико той никога няма да се разболее. Ех първи майчини тревоги.
П.с. Сиерче не съм родила още не ме дебни. Ще се разпиша и при вас като стане. 

# 377
За сега ползвай лайката за компреси, а физ разтвор на промивки.

Тоест с този физ р-р ... мога ли да капя в очето и по колко пъти Rolling Eyes

П.П. Признавам си, че съм голяма паника  Blush не само с детото, но сега още повече  Whistling
мило,не се паникьосвай Wink бебето усеща,нали знаеш  Hug
физиологичния р-р не може да навреди по никакъв начин.. Peace

# 378
  • Варна
stefanel нищо общо нямат килограмите на бебето с консумацията на месо. Като прочета подобни "мъдри мисли" и побеснявам .Аз съм вегетарианка от 19 години.Дъщеря ми се роди 3550 ,сега бебчето също се очертава да е толкова голямо.Но и аз и таткото сме високи и мисля,че това също има значение.Не се притеснявай изобщо,аз на такива лекарски мерки не вярвам,те са толкова относителни и неточни .Освен това кой им дава право на тези хора да стресират така бременна жена,това е престъпление.Нищо му няма на бебчето,сигурна съм. Бъди спокойна . Hug
Велвиамо ,дано детенце е по-добре.Наистина са много силни малките същества и се справят с всичко  Hug Praynig
Честито на новите мами !  Heart Eyes
Фейт и аз на мен ми бяха казали да мия очичките с преварена вода,но това като сутрешен тоалет.Иначе за случая са ти написали вече мамите .Дано бързо се оправите  Hug
Sky  и аз следя с особено внимание постовете ти,особено за кърменето .Ценен опит имаш и се радвам,че го споделяш.
Хубав ден на всички !

# 379
Ей сутрин не мога да се излюпя,вечер сън не ме лови...
За късно излюпените като мен остана ли закуска, че тия кифлички изглеждат мноооого вкусни Simple Smile
stefanel Мисля че sky* много добре ти е обеснила.Само ще добавя че аз с тази бременност станах почти вегетарианка, макар че и преди не съм налитала на месо.Ами мойта мишка казват че щяла да бъде от по едрите бебета(най-вероятно над 4кг Shocked) Та ако твоя лекар беше прав само мога да се радвам че не ям месо хаха иначе щях да го родя за първи клас ученик сигурно Mr. Green
Имай впредвид освен всичко останало то си е до ген.При нас просто нямаше на кой да се метне та да излезе малко бебе - и на таткото родата и моята сме все високи,едри(да не ползвам и по страшни думи)хора. Така че споко  Peace Hug

# 380
Боже сега попаднах на статия за домашното раждане http://natalyoga.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=11

доста странно и рисковано за мен Simple Smile
посдравления за смелостта на тези жени Hug Rolling Eyes Rolling Eyes

# 381
  • Варна
Здравейте момичета, да се отбележа и аз. Видях по-нагоре, че пишете за цеденето пак. Аз сега съм така. Давам гърда на всяко хранене, ама той суче 5 мин и пуска. После изцеждам и му давам с шише, така съм сигурна, че е нахранен иначе след половин час пак реве от глад. Иначе кърма имам, цедя на 3 часа по 100мл, вечер не цедя. Даже снощи малкия се събуди в 3 часа, дадох му гърда, сука 2-3 минути и пак заспа и така до 6 часа. Май успях и коликите горе долу да овладея. Сутрин давам капки на Биогая, преди всяко ядене Инфакол и между, и след храненията, и вечер чай с копър на Хип (май от него най има ефект). Ще видим до къде ще изкарам с това цедене, само пак да не ми се възпали гърдата, че много антибиотик изпих. Много ме е яд, защото 9 месеца едно хапче не съм пила, за раждането никакви обезболяващи и сега точно за кърменето АБ. Дано да не се е отразило на кърмата. Аз не кърмих тогава и чаках 24 часа след последния прием на АБ, но все пак...

# 382
Влизам да се разпиша, че от изписването не мога да стигна до компа за повече от 5 мин.
Честито на всички родили!
При нас още е лудница, опитваме се да се стиковаме, мъжа ми се занимава с баткото, аз с бебето, тук-таме някоя баба влачи по някоя манджа, че аз до печката абсурд да стигна. Боря се пак със слаба лактация и общо взето по цял ден и нощ кърмя, цедя и т.н. Не знам колко сън ми се събира, ама аз имам сериозен опит с неспането  Mr. Green. Евридика, която ни е другият консултатнт, много ми помага, ние се познаваме от преди това, та разчитам основно на нея за съвети, идва до вкъщи, каза, че всичко със засукването и позата си е ок, от тук нататък - кураж и аз дерзая!
За раждането да споделя, че мина по- кофти от миналия път като операция и в реанимация първите часове, но пък после хомеопатията пак се убедих колко работи. Не съм ходила прегърбена или едвам едвам, лекарите ми се чудеха, само дето кръста ме съсипа, ама то от друго. Детето си го взех при мен един час след като ме раздвижиха и съм си я обслужвала изцяло само- хранене, преобуване и т.н., но то си е и до мотивация, аз не бих си оставила ревящото дете на сърдитите лелки в детско.
С Ариел се засякахме последната вечер, бяхме в една стая, ти може и да е казала, та се запознах и с нейната Мелиса.
На всички неродили - стискам палци, ще гледам да съм по-редовна занапред.

# 383
Честито на всички празнуващи днес   bouquet
stefanel тоя твоя доктор да си вземе дипломата и да си я изяде, що за глупости  #2gunfire Щом плацентата е добре и кръвотока към бебето е хубав то ще си взема каквото му трябва от теб, гладна винаги ще останеш ти а не бебчето...Дълбоко се съмнявам че като огладнееш не ядеш или се ограничаваш от към храна, а месото е просто един източник не единствения Simple Smile Бебчето ти просто може да е дребничко и толкова, щом през цялото време си върви така дребничко предполагам че нищо му няма...А и ако термина ти е сбъркан с около седмица има достатъчно време да качи над 2500 и да му се размине кувиоза Simple Smile Недей да се отчайваш мисли си как ще си го гушкаш и просто си хапвай повече и туко виж като се роди ви изненада с перфектни мерки Simple Smile
Това с раждането у дома не е смелост, а безотговорност (ама това си е лично мое мнение)

# 384
  • Stara Zagora, Bulgaria
nub55 следвай какво казва мацката, като направиш няколко пъти и погледаш се свиква, специални са за таза, бебчето ми го родих 3700 Wink. Нямам търпение пак да тръгна на йога, но трябва да изчакам 1 месец, в страхотна форма се чувствам все едно никога не съм раждала и корема ми е плосък, определено има значение спорта, а аз не спрях по 3 пъти в седмицата до края.
Почнах да мисля Калинас, вече няколко дни е в болницата, стискам й палци и с нетърпение чакам да прочета бейби вест и от нея Hug
Стефанел, аз не ядях месо почти през цялата бременност, през 9-ти месец почти само на растителна храна бях, не ядях и сладко, по много малко, аз и не обичам много..... а бебето по-горе съм писала колко беше. Не мисля, че ти си виновна за нещо а и има време да наддаде още, просто ще си е по-мъничко и ще наддаде после  baby_neutral.

# 385
  • където мечтите се сбъдват
Ro6li4ka,тя лекарката няма как да си изяде дипломата щото е на хартиен носител,не е месо  Joy
Sentex,радвам се,че продължавате да се кърмите въпреки всички трудности  Heart Eyes

# 386
Радвам се ако помагам защото и на мен са ми помагали някога. А ако някой иска да помогне сега имам пране за простиране и манджа за готвене. Ще бягам че довечера ще изгонят съветника от къщи  Whistling Joy
И мен това ме чака сега Heart Eyes, че и банята трябва да измия ooooh! иначе веднага бих помогнала Mr. Green
maimunkata1, ще пробвам щом казваш Wink

# 387
Щъркелова вест!
Имаме си бебе!
Мама danaeka е родила бебе Денчо днес - 3550 гр. 52 см. Не пише дали нормално или секцио
После се надявам да сподели!
А на нея и малкия - Да са живи и здрави, бързо да се прибират и радват един на друг!

# 388
Честито на Данека! да и е жив и здрав малкият  Денчо smile3525
Имам въпрос-как става изкарването на акт за раждане на бебе? Доколкото разбрах -първо се записва в болницата,после  след 7 дни се ходи в общината на чиято територия е болницата,в която се  е родило  и там се подава някакво заявление? Така ли е?

# 389
  • София
Здравейте момичета и от нас с Боби от вкъщи! Прибрахме се в сряда и се чувстваме все по-добре заедно всички! Имаме си и баба (майка ми) за помощник, но я ползвам предимно за домакински дейности - пазаруване, готвене, гладене...

Много се възмутих от доктора на Stefanel е аман от такива идиоти. Нужен ли е този стрес и чувство за вина, което сеят у бременната жена. Стефи, успокой се мила. Аз пък имам опит с малко бебе и кувиоз и мога да ти кажа, че изобщо определящото не е теглото. Дори и при сегашните ви мерки - 2300, ако са верни, и при доносено и здраво бебе изобщо нямате шанс да ви вкарат в кувиоз.   Малките бебета вече ги изписват като станат 2200 (ако всичко друго им е наред), преди четири години нормата беше 2500. Така че не го мисли изобщо. Щом всичко друго ви е наред бъди спокойна и изобщо не си вменявай чувство на вина. Мисли позитивно, както са казали и другите момичета, и се наслаждавай на последните дни, че после с бебо режима се променя тотално и не е много в твое владение Wink минаваш в служба на новия човек  Hug Кураж

Велвиамо и за тебе мила много кураж и скоро да преминете през това изпитание. Бебетата наистина са много жилави, важно е само бърза и навременна реакция, а вие сте се справили  Hug Дръж ни в течение

sentex  и за тебе поздравления - не се кори, че се е получило така, а гледай напред. Нашата кака беше изцяло на кърма повече от 6 месеца, като през цялото време съм се цедила и съм давала с шише, като повече от месец съм се цедила без бебе при мен и съм много щастлива, че успях да запазя кърмата и да й дам най-ценното според мен.

А сега да ви кажа колко съм щастлива с най-хубавото бебе - нашия Боян. Бях решена този път да се кърмим, и имах своя опит с цеденето и трудностите в началото, но не съм очаквала, че с бебе на ръце толкова лесно се постига всичко. Един единствен път до сега се опитах да се цедя с помпата и резултата беше .... нулев - страшно ме болеше, а нищо не излезе, а бебо си сучеше без проблем... Пак само един ден в болницата гърдите ми бяха страшно твърди и тежки и леко се изцеждах на ръка, за да облекча, но чудото го направи Боби, та в нашите среди вече е известен като Бобо-помпата  Laughing. Такова облекчение ми дава това дете. Та за сега се кърмим успешно и съм много доволна и много приятно изненадана как лесно се случиха до сега нещата. Имам и достатъчно кърма, получавам  и подкрепа, както от домашните, така и от педиатъра ни. Може би на моменти ще имам нужда от увереност и подкрепа - както казва Sky.

Честито на новите мами и много спокойни и усмихнати бебчета!

Честито и на празнуващите днес!

На всички, които очакват срещата с бебчовците пожелавам леко раждане!

Общи условия

Активация на акаунт