Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 489
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Чай за след раждане, за кърма:
на равни част ли се слагат всички билки?

# 76
Ами тя го обърка "на око", горе-долу равно.

Намерих и още чайчета, след малко ще ги напиша и тях.

# 77
Всички май заспаха Mr. Green, айде лека нощ и от мен  sleepuu и утре сутринта да има вече бебенца, нещо май се поспряха  Rolling Eyes

# 78
чайчета:

за колики и проблеми с храносмилането:
Скрит текст:
Килики:
Тази инфузия се дава за превенция при бебета, които имат колики редовно или за третиране на кризи. Тези растения успокояват стомаха, спазмите и газовете и подпомагат стомашната секреция. Давайте инфузиятас капкомер, когато искате. Кърмещите майки могат да пият по няколко чаши на ден.
Съдържание: бенедиктински трън, резене, Котешката мента, цвят от овес, Лечебна ружа.

Лаксо-инфузия:
Една много нежна разхлабваща смес, специално за за третиране на малки деца, които имат проблеми с редовното изхождане... Давайте 20 мл. инфузия за всяка навършена годинка.
Съдържание: Овес, резене, бенедиктински трън, ружа, Женско биле, ревен, червен бряст и Зърнастец.
засега толкова, има и още, после ще продължа.

# 79
 1countingsheep Голямо броене пада хихихи

# 80
  • shumen
Момичета как сте?Благодаря Ви за отговорите.Явно във всяка болница е различно.Днеска говорихме с доктора след прегледа доста.Във Търново те приемат от предния ден за изследвания и кардиограма.НА 1 ден каза след операцията само вода и чай от шипки,на 2 -бисквити и солети за майката.Искат те обръснат и да си вземеш шоколади за разхлабване,за да не ти правят клизма.Незнам,но се чудя тези санитарки защо са там като не ти правят нищо-само за чистене и пари ли да вземат.
Бебето се дава веднага след възстановяването на майката.Изписват се на 5 ден.
Аз съм определена за 14.09.и на 13.09.в 10 сутринта трябва да съм в болницата.Не разбрах само защо ми каза доктора утре след 24 часа нищо да не ям и пия.Че аз в четвъртък и петък ще съм 2 дена гладна.Този каза,че пари не се плащат никакви при секцио.
Утре ще търся някъде в Търново да правят кола маска на интимни части,че сама няма да мога,а мъжо го е страх да не ме пореже.
Честито на всички нови мами.Да са им живи и здрави и много послушни бебчовците.
Днеска купихме и кошницата за кола.Ще е снимам и кача при първа възможност.Остана май само количката засега.
Лека от мен засега,че заспивам вече.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 00:53 от danaeka

# 81
Продължавам с чайчетата.

Скрит текст:
За сън:
Инфузия за успокояване на бебе:
Една инфузия за малки и големи бебета, които са нервни, спят лошо, имат кошмари или сънят им е неспокоен. Може да се ползва от време на време или за кратки периоди /една или две седмици/, ако бебето ви продължава да спи лошо, трябва да проверите причината за това. Давайте на бебето по няколко унции /1 унция +около 30 грама/ на бебето и няколко чаши на кърмещата майка.
Съдържание: Овес, лайка, котешка мента, маточина, липа и анасон.

Котешка мента - Като растение, което успокоява, котешката мента се посочва като продукт за третиране на хиперактивни, нервни и стресирани деца. Комбинирайте с овес и накиснете за около 15 мин. Давайте 1 унция от инфузията за навършена годинка, на ден.

а това е брошурата, откъдето ги взех:
Скрит текст:

# 82
Зърнастецът е доста агресивна билка. Внимавайте! Иначе на мен повечето билки не са ми познати.
Данаека не им е работа на санитарките да ти правят клизма. На мен ми е странно да те карат да си купуваш разхлабващ шоколад. Има доста по-медицински начини за целта. При все това, ако отидеш без да си си направила клизма, съм убедена че ще ти направят. Акушерките, не санитарките. И повярвай ми не получават кой знае колко пари, за да има подобни коментари:
"Незнам,но се чудя тези санитарки защо са там като не ти правят нищо-само за чистене и пари ли да вземат." Между другото ако досега не си си правила кола маска, не бих ти препоръчала да пробваш точно в 9м. Но ти си решаваш. Да не се окаже че от козметичния самлон тръгнеш директно към родилна зала.
Моето бебе е кротичко. Побутва полека и все се тревожа наред ли му е вичко. Като знам батко му как ме риташе.

# 83
  • София
Добро утроооооо
Ужас темата съвсем опустя. Аз така се бях деперсирала снощи един рев едно чудо, чувствам се като единствената останала бременна на планетата. Вечерите ми стават все по кошмарни, дано оцелея до последно, че вече май съм куку

# 84
  • София
Добро утро  Flutter

Августа благодаря ти аз от сега записвам рецептите за всичко и после ще прилагам  Hug

# 85
Дравейте Simple Smile

Ина, защо така плачеш, не си единствената... и аз съм тук. Вече ми е смешно като ме види някой и с ей такива очи  Shocked "Ади, бее!"   hahaha Ади, ама няма.
Аз вчера не съм влизала много и имах да изчета цели 5 страници  Crazy
И не мога да си намеря дрехи за изписването  newsm50 За бебето, де. Аз най- вероятно ще съм с бременните  Flutter
Хайде, да ви стимулирам малко:

И да.. ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА MIKATA555 и BELLI! Да са им здравички и щастливички. Много радост на да им носят!

# 86
Добро утро  Hug
Инна, и аз се чувствам така  Sad Вече се чудя дали да не се запиша при октомврийки, че май на там отиват нещата. Още повече се изнервям от факта, че отново ще прескоча термина си. Направо на лудост ме избива. И това постоянно звънкане... Вчера не си вдигах телефоните и почнали да звънят на мъжа  Shocked И малкия все ми виси на корема и вика на бебето- "айде излизай вече, не знаеш ли че септември дойде  Grinning " Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли.
Данаека, не знам защо предпочиташ клизма??? Аз бих си направила всичко сама в къщи, за да не ме закачат там. И Скай е права- ако до сега не си си правила кола, по-добре хич и не пробвай точно сега. С повече мъка и голямо огледало, ще се справиш добре. С първото раждане, една акушерка буквално ми свали кожата. Още имам белег, така че предпочитам сама да се оправям.
И не на последно място
Честити бебчета на новите мами  Hug

# 87
stefiss_1978  Lucky* Inna_78 , не сте сами.
Термина е 15.09. и до вчера нищо не се случваше. Ето че през нощта май започнаха първите контракции. Ако има мама, която е раждала да помага. Болки в кръста и стягане на корема, през час, а сега сутринта през 15-20мин, ама нещо разредиха. Някои от тях са по-силни, други по слаби.
Приготвих багажа, амааа....Сега съм спокойна, но като ме заболи  Confused

# 88
Ина, и аз съм в отбора на неродилите, далеч не си сама. Защо така сте се депресирали, момичета, нормално е да не сме родили още, все пак не е дошла и средата на септември. Ако не се правеха толкова много секциота, щяхме още да сме доста голям отбор да си чакаме заедно. Търпение и спокойствие, на всяка ще и дойде моментът и вече е въпрос на дни, то е ясно  Hug
Аз пък хич не съм нетърпелива - като си помисля само какво ще настане вкъщи - пълна лудница, никакъв сън, разправии, денонощно кърмене, успокояване на баткото, направо ми се седи бременна още дълго ако може, сега си ми е тооолкова спокойно и лежерно всичко  Whistling

# 89
Ох не мога да не споделя с вас:
"Ако искате в навечерието на първия учебен ден да разберете дали детето ви знае мръсни думи, издебнетe го и внезапно му сипете студена вода в гърба!"

Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт