Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 604
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
За имената съм с две ръце за Марина на галено може Мина.То и на мен ми беше фаворит о се отказах понеже аз съм Мария и все едно ще я кръстя на себе си.Иначе и Боряна не е лошо много силно име е.
мъжко с А  аз харесвам Атанас (наско) и Александър също и  Анатоли(й)

# 151
Ей, защо никой не предлага Альоша.  Laughing
Адриана и Андреа харесвам аз. Марина - не  Naughty
Колежка на сестра ми предложи да е кръстница с името Владислав, защото било правено във Владиславово. Отвърнах и - "добре че не го правихме на Пампорово, че щем, не щем Пампор трябваше да го кръщаваме" Joy
Мии бъди упорита, ще свикне.

# 152
мъжко с А  аз харесвам Атанас (наско) и Александър също и  Анатоли(й)

Мъжо се казва Атанас, брат ми Анатоли  Mr. Green страхотни имена  Heart Eyes , а малчо исках да го кръстим Алекс  Joy

Марина и на мен не ми харесва ... виж Моника  Heart Eyes

# 153
За имената, Марина и Адриана, накратко Ади. Само Мина също много ми допада.

Мъжко с "а", Ангел, Атанас, Андрей, Антон.

Толинка, Калинче, успех и леко  Hug

Евваа, честита дъщеричка, много да се гушкате и здравичка да расте   bouquet

# 154
за момиче - Марина
за момче - Алекс (наща хубавица ще  е Александра,от 4-5 години сме го решили)
за везните - не са хубава зодия според мен,много са нерешителни и много глезени(аз съм Дева Simple Smile и искам малка Девичка  )

# 155
Честито на всички нови мами, да са им живи здрави бебешоците!!
За име на момиче с А на мен ми харесва Аделина.
Аз имам въпрос към вече родилите мами, какви док трябва да се занесат на работа (освен издадените от болницата дали се попълват допълнително и някакви декларации и др подобни), че нашата счетоводителна ама хич я няма и й нямам никакво доверие. И ако аз не съм на ясно може и да не си получа никога майчинските....
Иначе и аз съм си все още 2в1, вече съвсем не мога да спя, въртя се по цяла нощ....
Корема ми толкова ми тежи.....

# 156
за везните - не са хубава зодия според мен,много са нерешителни и много глезени(аз съм Дева Simple Smile и искам малка Девичка  )

Не че не са хубава зодия, според мен няма лоши Simple Smile Но си ги имам 2 наоколо (мама и свекър ми) и все някой трябва да им ходи подир трътките...  ooooh! Та и аз, като една скорострелна "дева" все до 22.09. ще я измъкна мойта малка "девичка". Поне един съюзник да си имам в зоопарка.  Joy

# 157
Аз пък съм Везни и не харесвам деви. Стриктни, педантични, подредени и организирани. В нашето семейство такъв характер ще се види в чудо. Истината е, че това което е предимство за едни, за друг е недостатък. Както и това, че каквато и зодия да е бебето ще е най-страхотното дете. Аз за зодията няма да се тревожа. Все ще му намерим колая.

# 158
Daria_86 За документите: След като вземеш болничния от болницата има още един който се издава от педиатъра на детето и с него се изравняват дните. Носиш го в работата и там ще попълниш няколко декларации който те ти дават, ти нищо не носиш. Аз като си занесох 45 дневния нашата счетоводителка ми ги даде предварително да си ги попълня за да не ме разкарва после(оставих празно само датата на раждане).

# 159
Добро утроооооо
Ужас темата съвсем опустя. Аз така се бях деперсирала снощи един рев едно чудо, чувствам се като единствената останала бременна на планетата. Вечерите ми стават все по кошмарни, дано оцелея до последно, че вече май съм куку
Повярвай ми и аз се чувствам така. Като дойде вечерта и знам че трябва да се ляга за сън и направо ми призлява, защото няма никакъв начин по който да ми е удобно. Даже снощи си внесох един походен стол от терасата, на който ми е удобно да сядам с възглавничка на кръста и се завих с халатчето си и подремах малко. Ама все имам желание да си легна като хората. И легна ли няма заспиване от болки в ръцете и краката. Така ми се иска вече да раждам.  #Crazy
 Разгледах чайчетата на Августа и се чудех дали тези билки можем да си ги намерим и в БГ. Иначе много благодаря за полезната информация.
А и естествено честито на всички нови маменца. Нещо напоследък голямо ослушване пада.
Аз вчера бях на запис. Всичко е ок. Бебчо е доста големичък, а коремът ми вече си седи между краката ми. Утре ще ходя в ОБ и там да ме видят, че нали там ще раждам. Има ли софийски мами дето са решили да раждат там. Аз вече един път питах, ама само Edna ot nas се обади , че е мислела там да ходи ама си е променила решението. Жалко, гледахче сме с един термин.
Исках да попитам дали има някой от мамите в района на Сухата река, Левски, Хдажи Димитър. Ще се радвам да се запознаем.
Аз до преди малко плаках, защото 1о пъти изтървах на земята една закачалка и всеки път почти невъзможно да я вдигн, че не мога да се наведа. Откачалска работа  smile3518 smile3518 smile3511

# 160
# 161
За името с А - аз исках АЛЕКСАНДРА или АДЕЛИНА, но таткото се запъна. Брат му е Александър, не искал "Сашка" вкъщи, а пък Аделина... хм... нещо хич не му хареса. И останахме на другия вариант. Уф, дано да мога да ви го кажа скоро.  Praynig

# 162
Уф, дано!!  Embarassed Айде нямам търпение вече!  bouquet

# 163
  • София
Аз имам въпрос към вече родилите мами, какви док трябва да се занесат на работа (освен издадените от болницата дали се попълват допълнително и някакви декларации и др подобни), че нашата счетоводителна ама хич я няма и й нямам никакво доверие. И ако аз не съм на ясно може и да не си получа никога майчинските....
Иначе и аз съм си все още 2в1, вече съвсем не мога да спя, въртя се по цяла нощ....
Корема ми толкова ми тежи.....
[/quote]

Към болничните листове за майчинство след 42-рия ден от раждането се прилага декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при раждане по
образец съгласно приложение № 1.

Поствам и самата Декларация:

Скрит текст:
ДО
ДИРЕКТОРА НА РАЙОННОТО / СТОЛИЧНОТО
УПРАВЛЕНИЕ “СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ”
ГР. ..................................................................................

ДЕКЛАРАЦИЯ
за
обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане
на основание чл. 50, ал. 1 и 51 КСО

От ...
(име, презиме и фамилия на лицето)

ЕГН / ЛНЧ ....................................................,
адрес за кореспонденция ...
...
(град/село, ПК, община, област, улица, №, ж.к., бл., ет., ап.)
телефон, мобилен телефон, електронен адрес в интернет .............................…………………………...
осигурен при осигурител / като самоосигуряващо се лице ......................................................................  
...
(наименование на осигурителя / посочване на дейността като самоосигуряващо се лице)

ДЕКЛАРИРАМ, че:

1. Детето...,
(име, презиме и фамилия на детето)
 родено на ................. 20.... г., е живо и е ......................................................................... дете.
(първо, второ, трето, четвърто и т.н.)
2. Детето не е дадено за осиновяване.
3. Детето не е настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка.
4. Не съм лишен/а от родителски права и родителските ми права не са ограничени.

Забележка: Там, където е необходимо, се попълват  съответните данни.

ИЗВЕСТНО МИ Е, ЧЕ:
В срок 3 работни дни от промяна в декларираните обстоятелства се задължавам да подам декларация за промяната. Ако не изпълня това задължение, извършвам административно нарушение, за което нося административнонаказателна отговорност по реда на чл. 349 от КСО.
Следва да възстановя неправомерно полученото обезщетение по моя вина заедно с дължимата лихва съгласно чл. 114, ал. 1 от КСО.
За деклариране на неверни данни нося наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.

Дата ......................................            Декларатор: .................................................
гр. (с.) ....................................                     (подпис)

Трябва също да й занесеш и копие от Акта за раждане  Simple Smile

Дано успях да скрия Декларацията,че ми е за първи път и не знам дали ми се получи  Blush

А ако предпочитате да си ги дърпате от Интернет ето и линка със всички Декларации  Heart Eyes

http://www.noi.bg/forusers/forms/239-maternity

# 164
  • София
Забравих:

Честита девойка на мама Евва- да й е жива и здрава и да расте много щастлива   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт