Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 189
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
Здравейтеее:).Малкия и баща му спинкат сладко и аз сложих да готвя..Много ми е добре да върша всичко сама и не давам на звяра да гъкне.Сбърка с мен...много гаден характер имам;)).
Шевчетата ме наболяват и кръста също ,но се чувствам по-добре отвсякога.Искам да се лакирам,да хубавея и да слабея...Изобщо не ме хваща неувереността.Все едно цял живот това съм правила.Инстинкт ли е,силна воля ли...не зная.Спя по 2 часа на нощ и пак съм супер енергична.Даже бъзикам моя ,че ни подариха една анти стрес топка...викам му тя топката за тебе мене бебето ме успокоява...Няма да откачим скоро Simple Smile)).Не знам кое как се прави...питам гугъл и интуицията и за момента сме супер добре и двамата.Да имаш дете е прекрасно мами....знам ,че знаете ама аз да си кажа:)))
Франчи честит имен ден  Hug Hug Hug Hug Hug

# 361
Добро  утро и от мен! Hug Много хубави кифлички.........ммммммммммм всичките ще ги изям Heart Eyes
uioanina, честит рожден ден   party023! Всичко хубаво ти пожелавам и скоро да си гушкаш бебето! Heart Eyes
Хубав ден на всички, аз излизам по задачки и пак ще дойда Wink!

# 362
Миленка, изпращай сливенското съкровище да си идва и ще си още по-добре  Joy
Фейт, и аз имах такъв проблем с баткото. Почиствай ги по на често, и можеш и кърма да му капнеш по 1-2 капки в оченце. Дано бързо ви мине, защото при нас се усложниха нещата тогава и не искам в никакъв случай да разказвам през какво минахме.

# 363
ФЕЙТ, не е страшно ако е конюктивит  Hug
SKY ти е обяснила..важно е да не пропуснеш - с различни тампони и посоката  Wink

МИЛЕНКА - инстинкт се казва туй чудо  Mr. Green само,не се оставяй всяка вечер да спиш само по два часа,ще грохнеш в даден момент!
през деня лягай и спи Mr. Green

# 364
Стефиии Hug,по гълъб бих я пратила ама нема толкова голям гълъб Joy Joy Joy.Още малко ...всеки ден се чувства все по-ненужна ,че аз се справям със всичко и накрая ще си бие камшика.Ние съвсем целенасочено обясняваме как всичко ще ни се подреди когато си останем тримката.

# 365
Ох, благодаря ви милички  Hug
Скайче ... много си ми полезна мила ... не знам какво бихме правили без теб  Blush Hug
Сега сварих лайка и ще чакам дребното да се събиди и да направя компресче /нали така ... а не да капя вътре  Rolling Eyes/ Отделно с физ. р-р ще направя тези масажи, за които казваш.

Оф забравих ...  ooooh!  честито на всички празнуващи днеска  Hug

# 366
Fate мила мамо:) звучиш ми притеснена...Спокойно,най-добрата мама си и всичко ще е наред Hug.Вярвай си повече и не се притеснявай Hug Hug

# 367
F.a.t.e. бихте се справяли все така добре, ама щях да ви липсвам  Joy Joy Joy хахахха
Не капи вътре. Само промивки и да както Лъки е казала ако са твърди гурелите тогава компрес първо. Това с кърмата съм го чувала при конюктивит, защото е антибактериална. Все пак както казах и за капките против колики по рано - не пробвай всичко наведнъж. взимаш едно и упорито с него.Ако не стане тогава минаваш на другото. За сега ползвай лайката за компреси, а физ разтвор на промивки.

# 368
  • където мечтите се сбъдват
Момичета,от вчера не съм спряла да плача  Cry Бях на преглед и ми казаха,че бебчето е едва 2300гр.Каза ми,че аз съм виновна,защото съм ядяла много малко месо  Confused
Виждам,че някои мами са родили по-малки бебчета.Искам специално да попитам Meri-Geri,Pocoloco,Maggitta и Ggoldie дали бебчетата са били в кувиоз и дали е имало проблеми със засукването в последствие.Ще се радвам много да ми отговорите,макар че сигурно не ви остава време покрай бебчетата  Heart Eyes

# 369
Момичета,от вчера не съм спряла да плача  Cry Бях на преглед и ми казаха,че бебчето е едва 2300гр.Каза ми,че аз съм виновна,защото съм ядяла много малко месо  Confused
Виждам,че някои мами са родили по-малки бебчета.Искам специално да попитам Meri-Geri,Pocoloco,Maggitta и Ggoldie дали бебчетата са били в кувиоз и дали е имало проблеми със засукването в последствие.Ще се радвам много да ми отговорите,макар че сигурно не ви остава време покрай бебчетата  Heart Eyes

Направо взех да откачам като  почнат док и всякакви там всезнайковци да поставят такива тежки диагнози и да правят предположения на база на изсмукани от г...а си факти.Само шашкат майките  и то в 99.9% от случаите за няма и нищо. Моля те най-вече не се притеснявай Hug На колко от момичетата тук им бяха наговорили докторите какви ли не страхотии а се оказа,че всичко е ок. Не съм специалист но ми се струва безумно това твърдение че е малко бебето щото не си яла много месо #Crazy

# 370
stefanel спокойно, от плач няма да прасне това бебе. Първо много тъпо се е изказал твоя лекар. Недостатъчната консумация на месо и производните му продукти не води до малък плод. Големината на бебето зависи най-вече от кръвоснабдяването от пъпната връв и храненето през плацентата. Дори само сурови зеленчуци да ядеш пак можеш да родиш голямо или малко бебе и това няма нищо общо. Вярвам а и съм сигурна че ССФ (средностатестическата форумка) не гладува като децата в сомалия за да причини недохранване на детето си. Така че пускай ги по пързалката такива обвинения.
Второ къде ти спа докторът 9м та сега видя колко е голямо бебето че си позволява и да те упреква. Можеше да ти даде лекарства за подобряване на кръвопотока например.
Не съм раждала малко бебе но ще си позволя да те успокоя и за това. Първо мерките дават огромни отклонения и бебето може и да не е 2300, а 2600-2800 например. Може и да не е изчислен точно термина и да имаш още време до раждане и да порастне. може също така и да се роди доразвито но с малки кг бебе. всичко това са все добри варианти. Ако все пак се случи да лежи бебко в кувиоз и това не е толкова страшно. Приеми кувиоза като втора утроба. Една топла и чиста кутия където бебко ще наддаде. Както казах нямам пит точно с малко бебе,но Никс лежа 6 дни в кувиоз по други причини. през това време го хранеха с МОЯТА кърма,която изцеждах с помпа на 3 часа - 24часа в денонощието. така си поддържах лактацията а той получаваше най необходимото з да расте и да живее. От мен засука на 13-я ден от раждането. преборихме се и си има начини. ще имаш нашата подкрепа и на момичетата от ЛЛЛ. Дори и да не засуче от гърда, има майки които имат дългомесечен опит с цедене и хранене с кърма от шише. Дори и да не успееш да съхраниш кърмата, което ме съмнява защото майчината любов и сила е безкрайна, има АМ по магазините и гладно няма да остане. Почти съм сигурна обаче че до тази точка няма да се стиген.
Така че не се тревожи за това сега ами гледай да се успокоиш защото бебо има нужда от твоята сила и спокойствие и силна храна. Лично бих ти препоръчала да наблегнешна киселото мляко до края. Ама яко няблягане.Според една лична теория доказала резултатите си кис мляко също храни големи деца.
ОО да и още нещо имаш 14 дни до термин. Това са си около 400гр. Горе главата и не бързай да раждаш. Пък месо и аз не ям да ти кажа и не ми се е отразило.

# 371
SKY, пари трябва да ни взимаш ,париии....ще забогатееш от безценните си съвети  Laughing Hug

# 372
Здравейте,милички!Все не ми остава време да вкл.компа.Направо сме цяла одисея с това кърмене ooooh!.Аз се възстановявам от операцията,но ме налегна някаква алергия.Отврат.
Дано скоро ми остане време да поглеждам из форума какво става.

Въпрос към ЛЛЛ:
На 05.09 ми беше секциото.На 08.09 след цедене на гърдите ми прокапа кърмата.от 10.09 редовно правя компреси на гърдите,масажирам и цедя с помпа.Отделно и бебо на всяко хранене е на тях,но кърма едва тръгва.Държа го по 10 мин на гърда и се дохранваме се с АМ,като по някога му остава от определеното количество АМ.Притеснявам се,че някъде бъркам щом до сега качествено не ми е тръгнала кърмата.Количеството и след цедене с помпа е едва няколко мл.Забелязвам,че вече и цвета и се промени-стана нещо като млечно бяло.Иначе пия чай за кърмачки на ХИП,хомеопатични от педиатърката,ям жито.
Как трябва да процедирам в този случай?Когато се цедя по колко мин да продължава?След всяко кърмене ли трябва да цедя?(Пропуснах да кажа,че не усещам никакво напрежение в гърдите)
Чудя се как точно да си направя режима -масажиране,цедене,кърмене.Отнема ми адски много време,но не мисля да се отказвам.

# 373
Радвам се ако помагам защото и на мен са ми помагали някога. А ако някой иска да помогне сега имам пране за простиране и манджа за готвене. Ще бягам че довечера ще изгонят съветника от къщи  Whistling Joy

# 374
  • където мечтите се сбъдват
Момичета,благодаря ви много за подкрепата  Hug Страхотни сте  Heart Eyes
Sky,кръвопотока е ок.Много пъти сме го гледали.Плацентата също е наред,изобщо не е започнала да старее.Термина ми със сигурност е объркан,защото не съм с 28 дневен цикъл,а повече-31,33 дни.Нямам абсолютно никакви признаци на скорошно раждане,обаче като ти кажат така трябва да си от желязо за да не се трогнеш.Вътрешно в себе си знам,че всичко е наред,обаче само при мисълта,че може да не е и аз да съм виновна... Confused...разбирате ме..

Общи условия

Активация на акаунт