Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 226
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро момичета  bouquet
Пипи изкуши ме с тая закуска
uioanina  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС
Хайде днес е страхотна дата, дано има много бебчета днес.
Аз днес ще правя пореден опит да се уредя с педиатър, в 2 часа съм на кола Whistling Whistling
а сега ще направя една физ зарядка по стълбите, да видим какво ще стане.

# 346
uioanina, честит рожден ден!!! Да си жива и здрава и леко раждане!   bouquet
Миленка, абе я го гони тоя звяр от вас - разберете се с мъжо и и кажете, че ви натоварва и имате нужда от време на спокойствие с малкия и така - не е нужно да се карате с нея, обяснете и, ако остане още при вас обаче карането ви е в кърпа вързано. Дано се справите със звяра!  Hug
Стефис, много гадно това с колата, представям си какво ти е - като черешката на тортата с всичко, което ти е на главата  Sad
Скай, ако имам драми и аз с кърменето, да знаеш, че ще разчитам на теб. Все се надявам обаче като за втори път да ми е по-лесно, ама знае ли човек...  Heart Eyes
Честит имен ден и от мен на всички празнуващи!!!   bouquet

# 347
Zronitsa85 кола, физ зарядка. Май се готвиш да раждаш,а?
Каква дата е днес? Кръстов ден ли?
Стефи много гадно това с колата. Ама като му тръгне на човек - върви му.
uioanina честит ти ден рожден. Да си жива и здрава и най-хубавия подарък ти желая от сърце!
една от нас най-голямата драма с кърменето е липсата на подкрепа и увереност. Не мисля че ще имаш проблем, но ако се случи, съм насреща.

# 348
Честито на новите мами!
Велвиамо всичко ще се оправи! Само мисли положително!

# 349
Дааа Скай - днес е Кръстов ден, и дааааа искрено се надявам до понеделник и аз да се похваля с бебок.
Една от нас и аз ще разчитам на Скай, а и на теб за помощ при кърменето. Напълно невежа съм в това отношение, а забилязах, че вие двете имате добър опит и давате мн добри съвети на другите мами. На мен това с кърменето ми е по страшно отколкото самото раждане. Силно се надявам с много упоритост и помощ да се справя!

# 350
привет момичета!
Честит празник  bouquet

аз вчера направих работата с колата Heart Eyes
подготвена съм Laughing

# 351
uioanina, честит рожден ден!   bouquet Много здраве, щастие и прекрасно бебче съвсем скоро Simple Smile

Стефис, неприятна работа с колата, но не се ядосвай. Здраве да е...

Пипи, страшна закуска! Бих хапнала 10-25 кроасана  Mr. Green

Стълбите и разходките и аз май трябва да ги почвам... Whistling

# 352
zornitsa85 няма нищо чак толко страшно!
не се нагласяй така Wink трябва да вярваш в интуицията си и всичко ще е наред Heart Eyes
все пак това е един страхотен момент и ако се нагласиш предварително,че е нещо страшно
и трудно,може да го предизвикаш да стане такова Hug Hugспоко Peace

# 353
Момичета помагайте ... вече не издържам  Confused

Тази сутрин малкия беше със гурлясало оче /направо залепнало/... обадих се на педи и каза че е  конюнгтивид /не знам дали така се пише / и каза да слагам лайка и физиологичен разтвор. Пратих мъжо до аптеката но от там са му дали някакви какпки афомил  ooooh!
Тази лайка и този разтвор по отделно ли се слагат  Outta Joint

Звъня и сега но дава само заето  #Cussing out

# 354
Фейт, според мен трябва да направиш и прецедиш отвара от лайка, с която да почистваш леко очичките. Вероятно отделно от физиолог. р-р..

ОЧИ

За да почистите очите на бебето, трябва да намокрите памучен тампон или стерилна марля в преварена, хладка вода или физиологичен разтвор. Намокрете тампона и много внимателно изтрийте окото от външния към вътрешния ъгъл и по посока на слъзния канал. Всяко око се почиства от ъгъла към носа, като се използва отделен тампон, за да се избегне предаването на инфекция от едното на другото око. Избягвайте да използвате сапун, тъй като дразни очите на бебето!
Можете да почиствате очите на вашето бебе и с мокра кърпа по време на банята.
Ако очите му са залепнали/затворени от секрети, приложете топла, влажна кърпа на очите му, докато секретите се омекотят. Не се опитвайте със сила да отворите очите му. При някои новородени може да отнеме седмици след раждането, докато слъзните канали започнат да функционират напълно. Прилагането на топли компреси, почистването и нежните масажи, обикновено им помагат да се разширят/отпушат.
Ако бебето ви се движи по време на процедурата, пейте и му говорете, за да отвлечете вниманието му.

# 355
Морген!

uioanina,честит рожден ден!Бъди безкрайно щастлива  bouquet!

Първо да се похваля,че от много дни насам,малката тази вечер ме остави да спя Party.Почваме да се слушаме,харесва ми така Joy

Аз днес също съм по задачки.Най-накрая мисля да си взема този клиентски код от НОИ,че да видя докъде сме с парите(въпреки,че работодателят ми не вярвам да ги е забавил).И аз следобяд ще ловувам за педиатри Mr. Green.Сигурно сте коментирали хиляди пъти,но аз нямах време много да чета докато ходих на работа...Има ли нужда да се купува овлажнител за стая?Ако да-защо?Благодаря предварително и хубав ден на всички Hug

Fate,аз мажеш на кучето очетата с лайка.Запарвам за 30 мин и после с едно памуче леко натърквам очето-лайката прави чудеса Heart Eyes

# 356
Фейт, според мен трябва да направиш и прецедиш отвара от лайка, с която да почистваш леко очичките. Вероятно отделно от физиолог. р-р..

Пратих мъжо пак до друга аптека и там отделно са му дали лайка и физ. р-р.
Лайката трябва да преваря и да капна в очето.

Лъки Белчето ... мерси  Hug

# 357
Велиамо, стиснати палци и от мен, всичко ще е наред дано бебчо го изпишат скоро и да е при вас готов за целувки  Praynig
Ние сме добре, всеки ден времето на будуване се увеличава. Кърмим се, опитвам да спазвам режим, но вечер интервалите намаляват, давам гърда когато ми поискат Simple Smile Вечер не успявам да мина без кърмене, първо в 1 през ноща след това в 4 и нещо (тревожи ме, че не осигурявам необходимата почивка на стомахчето, но ако не и дам да папа какво следва глад и плач, това не мога да го допусна Sad

# 358
F.a.t.e. първо дишай-издишай. Успокой се малко. Нищо животозастрашаващо не се е случило. Дали е конюктивит или не можем само да гадаем и ние и педиатъра ти. Тъпо е да предполага на база обаждането ти. НО добре е направила че те е насочила първо към физ разтвор и лайката. Много е възможно и според мен е по вероятно да е запишен слъзен канал. Третира се само с масажи на този етап и много търпение. Вземи два тампона за сваляне на грим и с преварена вода или лайка или физ разтвор започни масажи ежедневно по няколко пъти. Слагаш тампони на средните пръсти и ги захващаш със съседните. За всяко око различен тампон. Потапяш ги в разтвора и започваш от основата на носа до окото с притискане надолу към синусите. След неколкократно минаване нови тампони и от края на долния клепач в основата на слъзния канал пак надолу. Неколкоратно. След това нови тампони и от външния край на окото по долния клепач до слъзни канал и надолу. Неколкократно и това поне три пъти дневно. прави гои на двете очи защото е мн вероятно в скоро време да залепне и другото.
Запушени слъзни канали се срещат често при малки деца. В много случаи минават само с масажи. Ако не се случи се сондират но след определена възраст. Офтамолозите винаги изчакват тази възраст и препоръчват изключително масажите, а понякога като гурлясат много предписват и кортикостероиди и АБ капки. Лични наблюдения имам че полза от тях няма, защото след спирането отново започва проблема.
Ако все пак е конюктивит ще мине до седмица. Аптекарите не са упълномощени нито са компетентни да изписват каквото и да е. Аз лично на лекарите нямам вяра какво остава да се вържа на аптекар особено за такова малко бебе.

# 359
  • Пазарджик
Въпрос към ЛЛЛ: Каква може да е причината за силна болка в гърдите при засукване? Как трябва да кърмя? При едно кърмене само от едната гърда или от двете, трябва ли да се цедят между кърменията ако са много твърди и тежки?

Здравей, valliav!

Болката може да се дължи на неправилно засукване, на по-настървено засукване, на по-голяма чувствителност на гърдите в началото, както и на други неща. Тази болка само в началото ли е, при самото засукване или продължава и след това? Дали можеш да я опишеш - дали я усещаш в зърното или надълбоко в гърдата, дали е тъпа или остра, евентуално от какво се облекчава?

Трудно е да се каже как трябва да се кърми. Това е много индивидуално за всяка двойка майка-бебе. Има бебета, които успяват още от началото да се засищат само на едната гърда. По-голямата част обаче първите дни имат нужда да сучат и от двете на едно кърмене. Важно е да се помни, че трябва да изсуче добре първата гърда, преди да се предложи втората.

Като цяло, при добре и ефективно сучещо бебе, най-често не се налага допълнително изцеждане след или между храненията. Все пак в случай, че майката изпитва силен дискомфорт от препълване и напрягане на гърдите, а бебето няма възможност да суче в този момент, може да изцеди съвсем малко, колкото да усети облекчение. Прекаленото изцеждане е сигнал за организма, че е необходимо да произвежда повече кърма по това време и той ще го прави. Усещането за пълни и тежки гърди е съвсем нормално в началото, докато се регулира производството. Важно е да се прецени добре кога е необходимо изцеждането за облекчаване - обикновено се усеща болка и силен дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт